Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 16:50:39
|
|
|
|
Mejsi
|
bicemo mi super!!!! Znate kako kazu, ne mozes da dobijes ako ne igras, a mi igramo i te kako
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 17:27:45
|
|
|
|
melania
|
Zakazala sam histeroskopiju za sredu,nadam se da ce dati neke odgovore i da ce sledeci transver za eskimima biti uspesan.Sve vas pozdravljam i navijam za sve,samo napred do nasih
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 17:31:15
|
|
|
|
cipiripi
|
drzim ti fige da sve bude ok neke ustanove daju snimak i na cd-u.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 17:36:10
|
|
|
|
melania
|
Moracu da ih pitam za to,ma samo da sve bude dobro.Radim u Jovanovoj tako da sam sigurna da ce biti ok.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 17:54:16
|
|
|
|
cipiripi
|
e ako ti oni rade ne brini nista. verovatno neces ni videti Radulovica jer on ulazi kad ti stave masku za uspavljivanje. njihove anestezije su super jer su na biljnoj bazi i nemas smetnji posle toga u smislu glavobolje itd... cak ne smetaju ni u trudnoci!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 21:37:56
|
|
|
|
melania
|
Ja sam kod doktora Ratomira Ganovica koji je odlican lekar,cak je dobio nagradu za zivotno delo u oblasti sterilitete.Jako je smiren i posto sam ja jako nervozna on mi dodje kao bensedin,ima zivaca da ti sve lepo objasni i gleda te kao coveka,za razliku od mnogih gde imas osecaj da si im broj.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 21:41:54
|
|
|
|
lence
|
Cao melania, super sto si se vec vratila medju nas trudilice!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 22:38:36
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: melania Ja sam kod doktora Ratomira Ganovica ok, svejedno..imaju oni extra opremu u Jovanovoj
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 22:43:26
|
|
|
|
marijaci
|
e ovako drugarice moje mucenice, danas sam primila infuzije 3, sutra primam opet i rade mi ultrazvuk ne vracam treci dan embrione, vec ako budem ok do petog dana vraticemo blastociste sutra cu znati tacan br oplodjenih od 43, danas su mi rekli da ih je bas dosta oplodjeno sad samo cekamo koliko ce se njih odrzati do 5 dana pozdrav za nove clanice
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 22:56:36
|
|
|
|
Mejsi
|
Marijaci, ti se bas proizvela veliki broj celija. Iskreno, nisam ni znala da toliko moze Jesi li osecala sta u toku ''proizvodnje'' ? Recite mi devojke, jel' tri najvise sto vracaju, ili moze i vise , pa da posle odstrane ako se primi sve?? kiss
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.12.2009 23:02:17
|
|
|
|
cipiripi
|
ubacuju 3 ili 4 i to je maksimum. kad je bio problem sa onim sestorkama, tad je odluceno da se maksimum 4 moze ubaciti. @Marijaci Draga, podseti me gde si radila vto? Oni od svih oplodjenih biraju: 1.koje su extra da se stave odmah 2.koje su extra da se zamrznu 3.ona koja nije bas zrela, pre ce da ti je ubace nego da ti je zamrznu. Ali posto ih ti imas mnogo mislim da ce da se igraju jer imaju izbor, pa ce biti ona varijanta.. Eci Peci Pec...
< Poruku je uredio cipiripi -- 6.12.2009 23:03:54 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 13:49:36
|
|
|
|
marijaci
|
cipiripi, radila sam u leskovcu, tamo ako se oplode tri oni ne vade vec ih ostave, danas sam bila na ultrazvuku, imam jos malo slobodne tecnosti u stomaku a jajnici s mi abnormalni 11 sa 7 , 10 sa 6 primila sam jos dve doze infuzije human albumin sutra ponovo primam infuziju i rade mi analize iz krvi kako stvari stoje zamrznucemo blastociste pa za koji mesec transfer zamrzavanje kod njih kosta 14000din(bez obzira na br blastocista) i 950din mesecno odrzavanje zna li neka nesto o tako velikim jajnicima?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 13:50:36
|
|
|
|
marijaci
|
mislila sam ako se usade tri embriona , oni ih ne vade, vec pokusaju sa terapijama da zena iznese trudnocu.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 13:52:00
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: marijaci mislila sam ako se usade tri embriona , oni ih ne vade, vec pokusaju sa terapijama da zena iznese trudnocu. ja sam cula da i u takvim slucajevima uglavnom vade jedan, zbog rizika, zavisi od dr-a, ali uglavnom se ide na dva ili jedan embriona.... ...e sad za Leskovac ne znam, ali verujem da je tamo kako ti kazes....
< Poruku je uredio dunja -- 7.12.2009 13:54:00 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 14:21:28
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci mislila sam ako se usade tri embriona , oni ih ne vade, vec pokusaju sa terapijama da zena iznese trudnocu. odluka je na tebi, niko tebi ne moze da kaze i da ti naredi ako se tri zakace da sve tri ostavis. ja na primer imam frku od 3 bebe u stomaku...plasim se da ce neka da nalegne na drugu itd...videla sam jedan primer toga i plasim se. a sa druge strane, sta ako se zakace 3, otklonis jednu, a jedna sama ode kasnije.. jbg sve je mac sa dve ostrice. koliko si gonala primila? i koju dozu menopura?2 ili 3mg?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 14:23:06
|
|
|
|
Mari86
|
Ja znam jedan bracni par koji je isao na oplodnju... Sada imaju tri zdrava i prava decaka...Zena jednostavno nije zelela ako ne mora da ocisti...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 14:26:41
|
|
|
|
cipiripi
|
ja znam da bih skrenula...ali skidam kapu tim zenama
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 20:32:18
|
|
|
|
Mejsi
|
Gledate li onu emisiju gde njih dvoje imaju osmoro? Hej , ona je iznela sestorke! Oba puta je bila vantelesna. Jako su zanimljivi Verujte mi , ne bih zalila da lezim 9 meseci samo da se ukace, pa ako treba i troje... Beca.R, kako napredujes, mozda sam i pobrkala dane, jel' si danas trebala ici na merenje ili sutra? Ja vec dva dana primam gonal, nije lose.. ali sam tako radoznala da vec vidim sta se desava. Marijaci, samo napred, jako navijam za tebe, sve ce biti OK. Samo pozitivno do Ljubim vas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 23:25:23
|
|
|
|
marijaci
|
ja sam primala po jednu ampulu dipherelina 23 ampule ukupno i 10 gonala od 150 jedinica ali ja imam PCOS pa mi se zato desila hipestiulacija pitala sam u leskovac, naravno ko zeli moze da zadrzi sva tri embrion, naravno sve zavisi od zdravstvenog stanja zene
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.12.2009 23:35:26
|
|
|
|
cipiripi
|
pa zato i imas hiperstimulaciju...zbog 10 gonala...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 10:14:24
|
|
|
|
melania
|
Marijaci ne mora da znaci da si imala hiperstimulaciju zbog PCOS.Ja isto imam takve jajnike pa nisam imala hiperstimulaciju.Moja drugarica koja je imala hiperstimulaciju nije imala pcos,i posle par infuzija vratili joj dva embriona i sad ima decaka od godinu dana.To je sve uslovljeno kako ti organizam odreaguje.Primala je transvuziju i posle ubacivanja zbog bolova i eto sincic joj je presladak,nemoj da se brines.Mora da bude sve to dobro i da nam uskoro javis lepu vest
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 11:19:41
|
|
|
|
lence
|
Hiperstimulaciji su najmanje podlozne zene sa visokim Fsh, dakle daleko cesce se desava mladjim zenama.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 12:01:04
|
|
|
|
Mejsi
|
Da li su jajnici boleli neku od vas dok ste primale gonal? Mene nesto ziga desni jajnik... pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 12:06:48
|
|
|
|
cipiripi
|
mene je bolelo posle gonala, i to jako malo, kad su krenule da rastu...
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?