|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vestacka oplodnja
26.9.2009 10:43:10   
melania
Da znas da sam se bas iznervirala,mada sam shvatila da nije komp poludeo vec ja,nebitno.A sto se tice tusiranja meni je receno da dan pred embiotransver imam odnose i nema tusiranja.Mozes misliti temperatura je bila 40,a meni zakazano popodne u 4.To mi je bilo strasno mada su sve zenice tako postupile sem jedne kajoj je to bilo bas neprijatno,a nije joj bilo do odnosa.To je meni ono ponasanje tipa one devojke,valjda kapiras.Taj dan kad sam stigla bila sam iznurena od lezanja,tamo sam lezala 2 sata i nisam imala snage za tusiranje.Koliko sam pricala sa zenicama rekle su da ce i one tek sutra za svaki slucaj,verovatno se tripujuci da nam ne ispadnu.Mozda smesno zvuci ali ja sam 15 dana gledala da nije nesto slucajno ne daj Boze ispalo.Kada sam pricala sa svojim drugaricama koje su to prosle rekle su mi da im je odlazak u toalet bilo biti il nebiti,stvarno je touser posted image user posted image user posted image Tamo su nam rekli kratka i brza tusiranja mlakom vodom,nemoj slucajno da lezis u vodi,to bas ne sme.E sad da ti kazem da je pristup u svim bolnicama razlicit i svako se drzi protokola koji je bolnica prihvatila.Moja drugarica u NF je radila VTO gde joj je receno bez odnosa pred embiotransver,zatim ona je svo vreme utrogestan pila a nama je receno striktno vaginalno posle embiotransvera,samo par dana smo pili.U svakom slucaju ti ces se drzati seme tamo gde radis ali ovo ti govorim da svaka bolnica radi po semi za koju ona misli da je najbolja.Pozdrav za sve moja trudiliceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 751
26.9.2009 10:49:46   
dunja RR
mel, sada su mi se oci zasuzile....toliko zelim da ti uspe ovaj put....veruj mi a posle tebe i nama ostalima...
....hvala ti na svim korisnim informacijama, ja samo upijam...user posted image

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 752
26.9.2009 10:55:29   
melania
A sto se tice tvog pitanja za donje pranjeuser posted image slobodno ali mlakom vodom i krarko.Meni su rekli da je tusiranje normalno svaki dan,cak je dobro zbog cirkulacije i higijene uopste.Pa zamisli nedelju dana bez tusiranja,to ne mogu zamisliti a pritom gadno zvuci.Ja sam se sto se tice toga tako ponasala,a ako ti nesto zatreba samo reci.Stigli mi rezultati briseva i sve je super i kod muza i kod mene,idem da malo budem vredna.Dolaze mi gosti da slavimo muzu rodjendan.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 753
26.9.2009 10:58:04   
melania
Hvala ti Dunja,nisam videla da si prisutna.Ja se riba raspisala i ne gledam u komp samo saljem,e koja sam budala!!!user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 754
26.9.2009 11:14:09   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: melania

A sto se tice tvog pitanja za donje pranjeuser posted image slobodno ali mlakom vodom i krarko.Meni su rekli da je tusiranje normalno svaki dan,cak je dobro zbog cirkulacije i higijene uopste.Pa zamisli nedelju dana bez tusiranja,to ne mogu zamisliti a pritom gadno zvuci.Ja sam se sto se tice toga tako ponasala,a ako ti nesto zatreba samo reci.Stigli mi rezultati briseva i sve je super i kod muza i kod mene,idem da malo budem vredna.Dolaze mi gosti da slavimo muzu rodjendan.

super sto je sve u redu sa nalazima i srecan muzicu rodjendanuser posted image

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 755
28.9.2009 20:26:23   
melania
Krenula sam juce sa inekcijama samo da vam javim,sad samo cekanje,bockanje,i najtezi deo cekanje,pozdrav za sve trudilice.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 756
28.9.2009 20:28:09   
indy_25
nek je sretno melania i da ugledas poslje svega user posted image

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 757
28.9.2009 20:29:23   
lence
Bas sam se zapitala sta se s tobom desava melania. Je li bockanje samo sedmicu dana ili duze?

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 758
28.9.2009 20:49:20   
melania
Nesto me komp zezao,a dobijam inekcije oko 20 dana.Nesto sam se bila iznervirala posto mi je davanje inekcla bilo uslovljeno ciklusom koji je ovog puta bio strasno oskudan,verovatno od mkroginona valjda.Ne razumem zasto krvarim kad ne treba,a kad treba nista,bas bezveze.Pojavilo se nesto i vec odjavilo,valjda ce biti dobro,ma ne znam zta da mislim.Doktorka mi kaze da to moze da znaci svasta i nista,ne znam ali mene to nije utesilo.Da li je neko od vas pio tablete estrofem?

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 759
28.9.2009 21:50:13   
lence
Ne znam za tablete, ja nikad nista osim bilja nisam pila.
Zar ti oni ne prate u tih 20 dana hormone, ili UZ da vide kako endometrij raste? Da li proveravaju da je sve OK pre nego vrate eskime?

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 760
28.9.2009 23:26:34   
melania
Ma naravno mila da proveravaju,vec sam radila uz,a sledeci je 8 okt.Dobijes semu lekova i inekcija i toga se drzis,nista strasno.Strasnih su onih 15 dana koje cekas,sve ostalo je nista strasno.

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 761
29.9.2009 19:28:02   
Suncicabg
Moja drugarica je radila VTO pre 5 dana! Da li neka od vas zna da li treba da se naduje stomak, odnosno da li je to normalno! I kako treba da se oseca? 

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 762
29.9.2009 20:31:16   
melania
Sasvim normalna reakcija kad radis VTO je da ti se naduje stomak,nekome je tvrd nekome mekan.Nas 15 zena koje se vidjalo kad smo dolazile po inekcije smo sve izgledale ko trudnice,to je valjda od svih tih hormona.Ja sam krenula sa inekcijema za drugu VTO i vec je poceo stomak da se raste,neka ne brine sve je to normalno.Zelim joj da ugleda sto pre svojeuser posted image ,kao i svima nama.

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 763
29.9.2009 20:31:44   
lence
Suncice, ako dobro kapiram: njoj su pre 5 dana vratili embrion?
Znam da se tokom stimulacije donji stomak uveca jer jajnici rade k'o ludi + se cesto savetuje da se uzima dosta tekucine. Sad ako nije to jos od tog i nakon "usadjivanja", nisam sigurna.
Mozda Izabela zna, ona je najsvezija uspesna VTO zena na RR?

Direktna veza do poruke: 764
29.9.2009 20:34:55   
lence

Ma naravno mila da proveravaju,vec sam radila uz,a sledeci je 8 okt.Dobijes semu lekova i inekcija i toga se drzis,nista strasno.Strasnih su onih 15 dana koje cekas,sve ostalo je nista strasno.

Nisam znala da li to unapred odluce dozu za citav ciklus ili motre reakciju svakih nekoliko dana pa podesavaju?
Joj, drzim ti palceve da sve prodje u redu.
Kako se ti osecas (osim nadutosti u stomaku)?

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 765
29.9.2009 20:36:12   
Anoniman
Sunčice, zašto ne pozoveš drugaricu da sama piše? Ona bi ipak najbolje znala opisati svoje stanje. 

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 766
29.9.2009 20:43:27   
Suncicabg
Trenutno ima problema sa netom, a i rekli su joj strogo mirovanje! Svako ce se javiti! Brine je jako sto joj se naduo stomak (kao da ima gasove) i kad je pisuser posted image danas malo je zignulo! Da, proslo je 5 dana od vracanja jc! Ako neko jos nesto zna....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 767
29.9.2009 20:43:50   
melania
Ja sam super,jedva cekam da odem po moje eskimcice.Malo vise pazim sta i koliko jedem,sta pijem i tako,trudim se da mu pozelim dobrodoslicu ili da imuser posted image Ukapirala sam ja odavno u svojoj glavi da se mnoge stvari dese mimo tvoje volje i zelje,tako da ne vodim bitke sama sa sobom jer tu ne mogu uticati.Cula sam da je trbusni ples super za matericu pa ovih dana mesam ko luda,mada sam posle i super volje,bas mi prija.Sta se sa tobom desava?

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 768
29.9.2009 20:48:11   
Suncicabg

Sasvim normalna reakcija kad radis VTO je da ti se naduje stomak,nekome je tvrd nekome mekan.Nas 15 zena koje se vidjalo kad smo dolazile po inekcije smo sve izgledale ko trudnice,to je valjda od svih tih hormona.Ja sam krenula sa inekcijema za drugu VTO i vec je poceo stomak da se raste,neka ne brine sve je to normalno.Zelim joj da ugleda sto pre svojeuser posted image ,kao i svima nama.

Vraceni su joj pre 5 dana! I tek joj se danas naduo stomak..

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 769
29.9.2009 20:50:06   
melania
Suncice sve to sto si opisala je normalno stanje posle VTO,nema razloga za brigu,cak i ti gasovi.Zaista mi je cudno sto joj sve to nisu objasnili u bolnici gde je radila Vto.Ja sam te stvari znala pre embiotransvera,u svakom slucaju sve je to normalno cak i bolovi u jajnicima zbog kojih ja nisam ustala 5 dana,sad joj reci da mnogo ne brine vec cita nesto opusteno da joj skrene misli,pozdrav.

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 770
29.9.2009 20:54:41   
melania
Ona je mozda bila u kratkom postupku gde hormoni imaju zakasnelu reakciju pa se ta pojava kasnije primecuje.E sad ja ne znam koliko su je vremena spremali,mene oko 2 meseca.

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 771
29.9.2009 20:56:46   
Suncicabg
Hvala Melania, sad cu da je zovem!

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 772
29.9.2009 21:07:09   
melania
Mene su jajnici zigali oko 3 meseca od embiotransvera.Bila sam kod doktora koji me je pregledao,pa onda na ultrazvuk i sve je kao ok,a mene boli.Nazovem ja i odem kod drugog doktora koji mi kaze da 80%zena koje su radile VTO imaju bolove koje se medicinski nicim ne mogu podkrepiti i da ih oni prepisuju hormonima.Zato su zene sa trudnocom nastalom sa VTO smatraju rizicnom trudnocom.Ti hormoni su cini mi se i doktorima visa matematika.

Direktna veza do poruke: 773
29.9.2009 21:32:52   
lence
Izgleda da je daleko teze naci dobrog reproduktivnog endokrinologa nego ginekologa.
Ja sebi odvlacim malcice paznju od VTO jer jos ne znam da li ce se desiti narednog meseca. Za koji dan imamo sastanak sa lekarom pa cu znati nesto vise i poceti s pravim pripremama.
U medjuvremenu nastavljam s dijetom, biljnim cajevima i kapsulama, vitaminima, mineralima, akupunkturom. Jos se nisam svojski prihvatila joge. Planiram u petak u klub da se iskacem na svoju omiljenu muziku, samo da me DJ ne razocara. Inace cu i ja morati na trbusni ples uz YouTube.

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 774
29.9.2009 21:37:47   
melania
Ja ti od sveg srca zelim da ugledas svoje user posted image ,pa da kod doktora ides iz boljih razlogauser posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here