dunja RR -> RE: Položaj posteljice (28.9.2018 19:19:12)
|
Maslačkonjo, lakše mi je posle tvog posta, i kod meneje je posteljica nisko, možda me zato i bolucka poslednjih dana, i osećan pritisak sve više + kombinacija sa opstipacijom .. IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Zdravo little one[sm=smiley36.gif] Ja sam imala posteljicu a prednjem zidu koja je u 22 nedelji jos uvek bila vrlo blizu grllica. Nesto kao kod tebe, samo koji cm udaljena ako ne i manje! . Receno mi je da je to sve normalno, i da se posteljica pomera tokom trudnoce i tako je i bilo. Vazno je da je sam grlic slobodan. Mislim da je samo prava placenta previa, znaci kada placenta prekriva grlic problem. Ako si zatvorena i nemas kontrakcija, sto je kod mene redovno proveravano u sklopu pregleda svakih cetiri nedelje, kasnije na tri pa na dve, vaginalnim ultrazvukom, manuelno, tokografijom ( za kontrakcije) onda nema nikakvog razloga da se niceg pribojavas. Ja sam radila do 10. og novembra do navrsene punih 34. nedelje. I sasvim se normalno ponasala, i pesacila kuci svakodnevno pola sata od posla. Na poslu sam mahom sedela jer mi ionako nije bilo dozvoljeno da radim u labu zbog bezbednosnih razloga ali sam provodila ceo dan tamo. Ja nikad nisam imala krvarenja, ali pritisaka u donjem stomaku i osecaja istezanja bogami jesam ali su mi rekli to je normalno i navikla sam se. Samo uzivaj [sm=smiley36.gif] i slusaj svoje telo....Treba biti oprezan ali ako se super osecas ne vidim razlog da se zakujes za krevet. Puno puno te pozdravljam.
|
|
|
|