jelena038 -> RE: Položaj posteljice (12.5.2012 12:06:47)
|
IZVORNA PORUKA: little_one Juce sam bila na ultrazvucnom pregledu, i dr mi je rekla da mi je posteljica jako nisko i svega 18 mm udaljena od usca materice. Odmah me je pregledala i vaginalno i izmjerila tu udaljenost. Objasnila mi je da je to prijeteca Placenta Previa, stanje gdje posteljica moze da djelimicno ili potpuno prekrije grlic i onemoguci prirodan porod vec se predlaze carski rez. E sad tu je i opasnost od krvarenja i prijevremenog poroda sto me je jako uplasilo. Inace sam 20ta nedjelja i procitala sam da se cesto i povuce posteljica do iduceg pregleda. Sve u svemu, moze biti gadno a moze i biti sasvim bezazlena situacija koja se popravi na bolje. Ono sto mene zanima konkretno, je da li se neka od vas sa ovakvom situacijom susrela i da li je odmah primjenila strogo mirovanje u krevetu? Prilicno sam aktivna osoba, i ne bih mogla sad da podnesem da stalno lezim. Naravno, suzdrzavacu se od nekih teskih radova po kuci, dizanja, i bilo kakvih napora, ali da li bas moram da mirujem toliko. Inace sam trenutno u 20toj nedjelji i super se osjecam. Tu i tamo osjecam da me stomak pomalo pritisce dole ali to je valjda normalno. Sta kazete? ja sam nosila jako nisko, prokrvarila sam u 3. mesecu, dobila dabroston, pa sam prokrvarila u petom, dobila ginipral, bilo kasno za serklaz (tebi nije kasno i to je super stvar), na kraju sam se porodila ko od sale, prirodno, bez epidurala i tih gluposti. jesam mirovala i to uopste nije tako strasno, ali da ne isprepadaju zene tako kao tebe, nijedna ne bi mirovala, tako da je to sve normalno, opusti se i malo smanji djipanja i ostalo (tu spada i sex). ljubim te i ne brigaj, kako trudnoca odmice, posteljica se penje navise, ali do 6. meseca miruj sto vise.
|
|
|
|