Tiziana -> RE: Razgovori mama 05/20 (1.5.2020 15:01:39)
|
Pari, evo nadovezacu se na tvoju dilemu jer sam imala slicne situacije. Tvoj sin je tek u posebnoj situaciji i zato dodatno treba biti jos vise obazriv. Ja ih imam dvoje. On je stariji 2 godine i ima uzasnooo tesku prirodu. Kao mali imao je uzasne napade besa, sto je stariji lakse je, ali nije nestalo. Uvek, ali bas uvek u svemu mora da bude prvi, najbolji itd. Onavje takva da bimogla bi da je vodis na kraj sveta i ona bi bila dobra, ne bi je ni oset_ila. Elem, ja mozda malo i preterujem, ali mi smo jos sa 5-6 godina vodili sina kod psihologa. I bas jednom prilikom smo imali slucaj gde je on pohisterisao jer je neka mala beba devojcica u parku uzela njegov reket kojim smo on i ja igrali tenis. I kaze zena vi ste verovatno nuega grdili i rekli mu pusti je, ona je mala.. sto tacn9 i jesmo. Rada nam je ona rekla e pa ne treba to da mu govorite. i on je mali i on je hteo da se igra sa svojom mamom i tu nema nista lose. Mami od devojcice sledeci put recite dacemo vam cim zavrsimo.. Sada u skoli pinekad imamo situacije i bili smo kod skolskog psihologa zbog togaa i ona nam je rekla nakon razgovora sa njim mololim vas, on imavosecaj da je uvek i za sve kriv i onda kad nije. Nemojte stalno hvaliti cerku kako je dobra, poslusna itd, probajte da ne okrivite uvek njega.. sto je istina, mi nekad kad su pidjednako krivi grdimo njega jer byrno reaguje i to je ono sto nas izbaci iz takta. Ja sam prva za postavljanje granica i mrzim to ja ja ja i pokusavam to da iskorenim kod sina, ali to mora da se radi postepeno i mora puuuuno da se razgovara sa takvom decom.
|
|
|
|