bebilule -> RE: Razgovori mama 05/20 (2.5.2020 7:49:32)
|
IZVORNA PORUKA: pari Ja dosta toga radim po osećaju. Dosta i čitam, trudim se da sagledam sa svih strana. Svako dete je priča za sebe, rađaju se sa karakterom, na nama je da im pomognemo da odrastu u zrele ljude koji mogu sami da se izbore...ako uspemo... Hvala vam svima! Vratih se par stranica nazad da vidim kako ste. Kod njega ne mora biti samo karakter i prirodna osjetljivost, faza i sl. Našao se u situaciju koju ne može sam razumjeti i sam se izboriti. Često djeca u njegovoj situaciji i njegovih godina projektuju da su za sve oni krivi. To ne znaju reći, objasniti, ali ih muči. Sin mog rođaka je u istoj situaciji bio. Sa 3 godine je dobio brata i sestru i od mame i tate. Nastavili su dosljedno, na njegove ispade bijesa i ljutnje, razumijem i to... Gledali su da ga vaspitavaju kako misle da treba bez obzira sto su se razveli i sto imaju nove partnere i djecu. Nije uspio da se izbori, ima 11 godina sada. Nema vise tog bijesa i razmazenosti, ali ima neke iskljucenosti u njemu. Kao da je napravio svoj svijet u kojem mu niko ne moze nauditi. M je dijete razvedenih roditelja, niko od nas nema nove porodice, nema braće i sestara, pa ima sigurno nekih "lomova". I biće ih. To se trudim uvijek spremno dočekati. Pari, ja bih njega malo "protežirala", probaj okrenuti priču na M je stariji, pusti ga da izađe prvi na vrata, npr. Zašto ne probati. Možda za 10 dana dijete bljesne. Pokušaj čisto da provjeriš šta je i dokle smiješ pustiti. Tanka je linija. Ljubim te puno.
|
|
|
|