RE: Korona virus - 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

nata11 -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 9:57:30)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Зато у другим градовима не тестирају те тек тако.

Људи чекају од ујутру и ништа специјално не ураде. Моја колегиница је нпр у мом граду била у ковид од ујутру и дошла кући тек у пола девет. 

Ovako je i kod nas. Juce prosla pored kovid ambulante.

Inace kod nas u vrticu prebacili novu decu iz drugih vrtica gde su zarazene vaspitacice. Kaze mm stiglo mnogo nove dece. Ma reko stra pricas otkud sad odjednom kada su bili jedva 5. Da kaze ima ih bar 15.[sm=smiley13.gif] I ajd sad. Budi pametan. Naravno niko ne obavestava roditelje u kom vrticu su zarazene vaspitacice, deca. Samo iz novina vidimo.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:08:31)

Kod nas u grupi su uglavnom svi tu svaki dan, ima ja mislim jedna devojčica koju ne šalju (zbog babe i dede koji čak i ne žive sa njima), i za sada je jedan drugar u izolaciji jer mu je tata zaražen. Njegov brat je u istoj grupi sa mojom M, ali u drugom vrtiću tj- jaslicama, samo ja još ne šaljem M 8nikako da primimo MMR, prvo neurolog odložio zbog belega koji se pojavio, pa smo imali koronu, pa pila AB početkom oktobra i sada imala bronhitis i inhalacije). Ali u proseku ih je kod S svaki dan oko 25 u grupi, oni su predškolsko. I za sada hvala Bogu svi zdravi, nema čak ni onih usputnih prehlada, ojačali su. Toliko su radosni, šalje nam vaspitačica snimke, kao da inat neki radi, prkos protiv ove boleštine.

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:15:34)

Bas tako dunja,isto i kod nas..pu,pu,pune grupe dece,svi ojacali..inat proradio.jos da se srednjoskolci i neizivljeni opamete sa izlascima i zurkama..

Inace,ne znam koliko je neko zarazan..moja koleginica koja sad bas kaslje,izbacuje slajm..krije da li ima ili nema temp,prosto kalkulise.kaze vraca se y ponedeljak na posao! Pre 2 dana snimala pluca i ima tu izrazenu bronhijalnu saru,to je upala.. od 1.11. Ima temp..I sta sad reci? Ne mozes na posao bez potvrde lekara, testa? Neka dr kreten,kaze nije korona,cim ti bude bolje idi na posao.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:16:07)

A sa testiranjem je sve vreme tako, ne testiraju sve, samo sada više ljudi ima pa se više čuje kakvo je stanje. Moja knjigovođa je imala u julu koronu, pisala sam ovde, prvo ej dobial sestra njena, testirali je, pozitivna bila. Pa knjigovođa dobila T, otišla u kovid ambulantu, rekla da ima T i da joj sestra ima koronu, a žive zajedno, i nisu hteli da je testiraju, rekli su joj-vi sigurno imate koronu, idite kući pijte vitamine, čak su joj rekli i da može na posao sa maskom. Naravno nije radila, odležala je, izgubila čulo mirisa u međuvremenu, testirala se posle u privatnoj ambulanti, pozitivna je bila naravno.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:18:29)

Moja koleginica u Makedoniji je imala koronu pre 20-ak dana, isto je nisu testirali, rekla im da gubi čulo mirisa i ima T, izvadili joj krv, rekli imate koronu, dali terapiju, i poslalli kući.

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:22:25)

Ne znam sta cu da radim,svejedno,ako kaslje, nije za kolektiv...njoj je dosta sedenja kod kuce..pa sad jos i mi da se razbolimo.. bez 3 nedelje kod kuce nema potrebe da se vraca. Pri tom joj se racuna 100% od plate..

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:28:34)

Čuj dosta joj sedenja kod kuće...pa malo da i ostale zarazim, grr.

Mi smo sa decom 3 nedelje u izolaciji bili, još drugi grad, druga država, svekrva u bolnici.

Filadendronka -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:38:59)

Kod nas na poslu jos dvoje poZitivno. 😱😱😱 Ne sumnjam da cu uskoro da se pridruzim. Sanjice i Maraj, da vasi ozdrave sto pre! 🍀 Von, kako 100%? 

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ne znam sta cu da radim,svejedno,ako kaslje, nije za kolektiv...njoj je dosta sedenja kod kuce..pa sad jos i mi da se razbolimo.. bez 3 nedelje kod kuce nema potrebe da se vraca. Pri tom joj se racuna 100% od plate..

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:43:16)

Fil,pa lepo,moj gazda je korektan,i nece da joj smanji,nama su male plate,ali su korektni. Niko ne ide na bolovanje,ne zloupotrebljava se..

Znaci Dunja 3 nedelje,ok..necu joj dati da dodje ni sledece nedelje...jos i nas da zarazi.Joj,fil,valjda neces..

Filadendronka -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:46:44)

Razumem. I nas je bio zlatan, ali od viska para se sve u glavi promeni. A i kolektiv je napunjen svakakvih “ljudima”, tako da tu nema pomoci. A ta tvoja koleginica nek se skloni bar jos neki dan, kud je zapela kad vec nema problem ni sa platom. 

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:47:36)

Kod mm u firmi jos jedan kolega pozitivan. Mm i dalje ceka rezultat testa
Pijemo i on i ja od danas cink, selen, vitamin c i vigantol

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 14:51:53)

Pa to ti kazem..pare nisu problem,nego dosada...

Maraj,ti isto ne radis? Moras i ti u izolaciju?

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:08:16)

Von ja ne radim od danas do ponedeljka. Pa cu videti kako ce se razvijati situacija

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:08:24)

Von, mi smo u Bosni bili u izolaciji,kraj avgusta/početak septembra i tamo je izolacija bila 21 dan.
Mislim da je u Srbiji kraća, a negde čuh na TV da je u HR i Austriji samo 10 dana izolacija, ali treba proveriti te info.

Mili je pisala ranije da je njen kolega tek nakon 5,5 nedelje bo negativan. Meni je to stalno bilo u glavi, i ja sam dugo pazila da nemam kontak sa drugima, skoro nikako. Posle onoga što smo mi prošli, nisam drugom želela ni slično.

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Znaci Dunja 3 nedelje,ok..necu joj dati da dodje ni sledece nedelje...jos i nas da zarazi.Joj,fil,valjda neces..

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:32:32)

Stigli rezultati.
Mm pozitivan...
Sutra ide da snima pluca

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:41:34)

Uh Maraj. Sad niko ne može da vam pomogne oko dece. Ne smes kod svojih ni decu da odvedes

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:44:52)

Maraj,zao mi je...brzo su mu stigli rezyltati,sto je dobro za pravovremenu reakciju i terapiju. Drzim fige da prodje sve lako. Da ostane na tome da je izgubio cula samo. Kako se on ovako oseca?

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:46:53)

Maraj, ja sam imala samo gubitak čula mirisa i ništa drugo, a trajalo je nekih mesec i po, nije se nisada baš skroz vratilo.
Ali bar ništa drugo nisam imala, želim ti da i on tako prođe, i obavezno se izolujte, gotovo nikakve su šanse da sve svi ostali negativni. Deca verovatno neće imate nikakve simptome, možda eventulano blagu T, kod nas S ni to nije imao.
I deci daj vigantol, mirujte, i merite T.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 15:52:03)

Maraj, i ako su deca išla u vrtić, kod nas je procedura takva da roditelji odmah jave vaspitačima da je neko od roditelja pozitivan, dete se naravno odmah povlači iz vrtića i dolaze iz Zavoda da dezinfikuju vrtić, tako da javi i vaspitačima ako ste išli u vrtić u poslednje vreme da sutra urade dezinfekciju.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 16:11:18)

Meni se cini da joj je Sofija bila bolesna. Ona je svoje izgurala.

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 16:29:28)

Suzo S ne ide od proslog petka. Ima bakterijsku upalu grla, crp joj bio 170, pa sad pije antibiotik.
L je isao. Javicu svakako u obe grupe.
Vigantol dajem deci...koliko si ti davala deci, po koliko kapi?
Ja malo pre nakapala sebi i mm 10 kapi[sm=zmeden.gif] jel.to ok? Koliko kapi da uzimamo mi i deca

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 16:38:36)

Zaboravih da te pitam...
Kako ste spavali?
Ja spavam sa S,mm sa L.
I sta sada da radimo[sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 16:46:21)

Maraj, mislim da je to mnogo, ali nisam sigurna. Čini mi se da ide po par kapi samo.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 16:56:19)

Meni je Suzi rekla kad si bolestan vitamin D 7-10 kapi treba. Mora da se pojaca doza i vitamin C duplo. 

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (11.11.2020 17:05:27)

Pa ide nesto pojacano sve. Sad cu vam pustiti info.koju ja imam

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2097332-5173.jpg[/img]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>