RE: Korona virus - 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dddaca -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 10:46:23)

Smesko, nisam pratila i ne znam zasto ti je dete u bolnici, ali strasna mi je i pomisao na to da je tamo samo. Brz oporavak vam zelim i da sto pre dodje kuci.
Ljiso, tesko je kontrolisati decu u skoli, sto su stariji to je gore. Nisam prosvetni radnik, ali cujem razna iskustva. Uzasavalo me je to deljenje hrane tipa "moze jedan griz" i pre korone, a da ne pricam sad. Ali sa decom treba pricati, pricati i pricati najpre kod kuce, a tek onda u skoli. Ovi mali ce pokusati da shvate, veliki ce se opirati, ali nekako sam misljenja da treba biti uporan

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:04:29)

I mene to uzasava: daj jedan griz, daj jedan gutljaj.

Moja deca su od malih nogu naucila da ne dele flasicu sa nekim. Ni sa nama ne dele. 
Korona postoji, ali moramo da naucimo da zivimo sa time i da vodimo racuna. 

jess021 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:05:19)

Daco, zasto te je uzasavalo? Daleko od toga da je higijenski i zdravo, ali aman to su deca. Zar treba da stoje svako u svom cosku dok ne pojede svoje?

Da se razumemo, ne grizemo ni mi sa ostalim decom iste stvari ali me je termin uzasavalo bas iznenadio. 

bebilule -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:32:05)

Ni M i njegovi drugari ne jedu isti sendvič, ali me ne bi užasavalo da to i urade nekada. Pa jedna je cucla išla u jaslicama u krug dok vaspitačice nisu skontale, šta će djeca. ionako su sve do tada razmijenili [sm=smiley36.gif].

M sinoć dijeli iz ruke kockice čokolade. A ruke od pijeska i zemlje, msm. [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:37:40)

Ja sam protiv toga. Moj brat je zbog tih stvari dobio mononukleozu. Dao je svoju flasicu na treningu i živ se namucio. T je dobila gnojnu anginu na plesu kad je dala drugarici flasicu. Posle cujem devojcica kaslje.Ok mi je da delis uzinu ali kad nisam ja gricnula ili si ti gricnuo. Prosle godine sam T pravila duplu uzinu i delila je sa drugarima. Ove godine su zabranili deljenje uzine, pribora. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:46:46)

Da ni ja ne volim deljenje tako da se grize. Daj pre propolovi rukom i sl.

Uzasavate se na onaj snimak gde baba lize prst dok struze slag sa cinine i stavlja na tortu a sad je ok da jedu jedni iza drugih? Ma mogla bi deca sva u skolu samo da su Nemci 😂 ali posto nisu onda su smanjili broj dece u skoli. Plus kod nas ima i bolesne dece koja idu onlajn nastavom inima roditelja koji nece u skolu da ih daju tako da se nikako ne moze sve nastaviti noemalno... 

jess021 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:48:53)

Ljiso, nemoj biti bukvalista. Rekoh naravno da ne treba da piju iz iste flasice, grizu iste stvari....Ali ne mogu reci da me uzasava deljenje uzine???!!

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 11:49:32)

Kaže mi koleginica da je zatekla kolegu u zbornici da pije iz dvolitarske flase koka kolu. 😁 Taj sok je za sve. Od tada nista ne uzimam iz zbornice. 

mikica88 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 12:04:29)

Pa ljudi su bre nedokazani.
A i mi smo delili uzinu, ne da grizemo , blak.
Ali ni tamk gde smo kupovali nije bila neka cistoca, al nije bila ni ova bolestina

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 12:05:35)

Ma mene ne izludjuje korona vec tupavi propisi. Mozda bi sve i moglo nazad u normalu da su nam deca Nemci 😂 ali nisu. Kod nas kao sto rekoh medju omladinom vlada misljenje "nece mene zakaciti" bilo dq je korona ili std ili trudnoca. Pa eno imamo dve trudnice u skoli u trecen srednje. Prvo morate shvatiti gde zivimo da bismo dalje mogli pricati o bilo kakvim pravilima

mikica88 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 12:07:45)

Ljisho, jesi u pravu. Nedisciplinovani i nevaspitani smo.

BubaBubica -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 12:59:41)

Mi smo danas išli na kontrolu na ultrazvuk i na radiologiji niko od radnika i doktora nije nosio masku, provlače se među pacijetima bez maski, pa svaki drugi pacijent nema masku, stvarno ne znaš šta da misliš, u opštini isro, niko od radnika nema masku. Pa se pitaš ko je ovde lud? Toliko ljudi nije nosilo maske da je meni bilo neprijatno što je nosim. 🤔

Didy -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:07:29)

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

Mi smo danas išli na kontrolu na ultrazvuk i na radiologiji niko od radnika i doktora nije nosio masku, provlače se među pacijetima bez maski, pa svaki drugi pacijent nema masku, stvarno ne znaš šta da misliš, u opštini isro, niko od radnika nema masku. Pa se pitaš ko je ovde lud? Toliko ljudi nije nosilo maske da je meni bilo neprijatno što je nosim. 🤔

Eto vidiš, Bubice, o tome pričam. Svuda sve opušteno, a škola i deca su problem. Ma, deca su nam zlatna kakve modele ponašanja gledaju i uče od odraslih, ne samo za koronu, nego i inače. 
Kod nas isto stalni neka živa muzika, što pa kafićima, što privatne žurke. Svako veče se čuje.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:10:40)

Mm je prilicno strog i izrucit oko deljenja stvari. Svako ima svoje. Svoj peskir, svoju casu. I prilicno smo zdravi, retko kad se desi da smo svi u isto vreme bolesni. Mislim da je samo zbog higijene i licnih stvari.  
Ja na poslu imam svoju solju za kafu i casu za vodu bas zbog toga. Pre 15ak god sam koristila case s posla i slucajni ostavim solju koju mi je neko dete poklonilo i gle cuda, ne boli me grlo vise! Od tada sami svoje koristim. I ne dam drugima da uzimaju. Donesi svoje. 
U nom zabavistu svako dete ima svoj peskir i svoju casu. Nikad nisu svi bolesni u isto vreme. Nema prenosa infekcija, cak ni boginje ne prenose. Higijena je cudo, samo kad je se ne bi plasili. Po nekoj logici bi mogli i cetkice za zube da  delimo a to ne radimo jer nam je bljak. 

branki* -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:22:12)

ja sam mislila da u skolama nece funkcionisati,ali ,evo,radim u osnovnoj i kako udjem u skolu,pa dok ne izadjem maska mi je nalicu i to preko nosa kako i treba,djacima isto tako.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:27:49)

IZVORNA PORUKA: branki*
ja sam mislila da u skolama nece funkcionisati,ali ,evo,radim u osnovnoj i kako udjem u skolu,pa dok ne izadjem maska mi je nalicu i to preko nosa kako i treba,djacima isto tako.

Cilj opravdava sredstvo... Da deca sto duze IDU u skolu... 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:35:33)

Osnovna skola i srednja su nebo i zemlja. Vidim da se osnovci pridrzavaju. Svaka im cas_t. Ali moji srednjoskolci....smooor smarate...jaooo jel moram....kako da jedem kako da pijem.... aman neces crci jebote ni da 5 hkoliko si u skoli ne jedes ine pijes

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:37:24)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Osnovna skola i srednja su nebo i zemlja. Vidim da se osnovci pridrzavaju. Svaka im cas_t. Ali moji srednjoskolci....smooor smarate...jaooo jel moram....kako da jedem kako da pijem.... aman neces crci jebote ni da 5 hkoliko si u skoli ne jedes ine pijes

Mukice, nemaju kad da zapale cigaru i očade pluća dok su u školi... C c c 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:38:12)

Ivanka bas to

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:43:56)

IZVORNA PORUKA: branki*

Ja sam skroz navikla. Meni se ne sviđa sto su casovi po pola sata. Ne znam da li nastavnici stizu za tih pola sata da nesto objasne.

mikica88 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:47:01)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Mukice, nemaju kad da zapale cigaru i očade pluća dok su u školi... C c c 

Bas vala.

branki* -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 14:47:23)

da,i kod nas u srednjim cujem da se manje postuje,logicno.
ja stizem nekako,zato sto sam bukvalno kao masina,apsolutno cim zvoni ,ulazim u ucionicu i odmah krecem,znaci za minut udjem i krecem da predajem,i ne stajem,djaci su mirni,zbunjeni,tako da nema opominjanja i praznog hoda,bukvalno 30 min samo rad.kako zvoni,automatski izlazim iz ucionice.

dddaca -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 16:34:25)

Ljiso, nemoj biti bukvalista. Rekoh naravno da ne treba da piju iz iste flasice, grizu iste stvari....Ali ne mogu reci da me uzasava deljenje uzine???!!

Daco, zasto te je uzasavalo? Daleko od toga da je higijenski i zdravo, ali aman to su deca. Zar treba da stoje svako u svom cosku dok ne pojede svoje?

jess, ne znam da li si dobro procitala moj komentar. Ne uzasava mene deljenje uzine ako ce je podeliti rukom, ali ne, ne volim da moje dete grize pecivo, cokoladu ili sta vec, sto je grizlo drugo dete. Ili da pije iz iste flasice. I ne vidim sta je tu lose. (igrom slucaja zamenila je flasicu sa drugaricom u vrticu i posle par dana se razbolela). I kod kuce svako pije vodu iz svoje case, ne znam sto bi bilo drugacije u vrticu ili na igralistu.
I da, nosili smo mi i delili i grickalice i voce na igralistu sa drugarima, ali bez da ih iko grize, pa daje drugome. E, a sad vec ne. Sad mogu da se podele bombone u omotu, mogu da im svima kupim lizalo ili po bananu, ali nema guranja rucica u kesu sa cipsom, smokijem ili stapicima.

Maslacak15 -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 18:42:43)

vi bas ne znati kako se gradi imunitet[sm=smiley36.gif] salim se malo ali ja se sa time uopste ne opterecujem jel mislim da je trosenje energije bespotrebno. Moje je da im objasnim sta je i kako, verujem da znaju osnove infektine biologije vise i detaljnije nego velika vecina dece sa 7 i 8 godina a kako ce oni to da sprovedu na njima je. Jel verujete da mi nije palo na pamet ni da pitam da li u skoli dele hranu. Pretpostavljam da se desava da dele. Nekad ovde kad uzmu istu flasu opomenem ali to najvise ako je neko slinav. Generalno mladjeg sina to vise zanima nego starijeg. Cim idu u skolu postoji rizik da se zaraze i to mi je jasno. To je deo zivota. Mi nosimo maske, ne idemo na velika okupljanja u zatvorenom prostoru, peremo ruke kad dodjemo kuci i to je to. Ja na poslu perem i dosta cesce ali to mi je priroda posla. Ne dezinfikujem stvari iz prodavnice ne izuvam se ispred stana nego u hodniku. I svi se tucemo u kuci oko iste kese cipsa[sm=smiley36.gif]

dddaca -> RE: Korona virus - 2. deo (18.9.2020 19:01:57)

Hahaha Maslacak, pa i mi kuci guramo ruku u istu kesu. Ode cips dok kazes keks [sm=smiley36.gif] Ali na igralistu nema sanse, otkako je ovo ludilo sa koronom pocelo. I ona to zna i postuje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>