RE: Korona virus - 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 8:59:03)

Emi, imas takve na svakom koraku. Ko zna koliko se ljudi tako motaju oko nas, a da ne znamo.
Koji sam ja lik. Sanjam juce neke poznanike koji su u karantinu da setaju gradom i prilaze mi[sm=smiley36.gif] Posle ove Dunjine poruke.

Maraj -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 9:08:26)

Strasno dunja!
Ima takvih neodgovornih zdravstvenih radnika....
Moja komsinica isto tako...a radi u kovid ambulanti... a tek kad su joj deca imala boginje urrdno je svaki dan sa njima bila napolju. Mi smo svi "bezali" tada od njih...ne znam...uma nas raznih....al dasu medicinari neodgovorni, to stvarno ne razumem

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 14:24:55)

Nisam sinoć sve napisala, u stvari to je posledica pisane reči, ne možeš sve da kažeš odjednom :)

Mi im nismo rekli da dolazimo, tada kada smo mi krenuli iz Banje u Bosnu (bili smo prvo u Vrnjačkoj Banji 5 dana), ona nije bila pozitivna (tj. jeste, ali mi nismo znali, nisu nam rekli,, testirala se 2 dana ranije a simptome imala 4-5 dana pre), ali prešla je poečtkom avgusta na covid odeljenje i nije htele da se izoluje od roditelja pa je mm poludeo, jer je znao da će se zarazi (i zarazila se) i da će preneti na roditelje, koji su stari i bolesni, i sigurno ne bi preživeli. A m m nije video oca 2 godine, jer nismo putovali, dugačak put, prvo zbog moje trudnoće, pa posle M bila beba, a sada za slavu nismo išli u Bosnu zbog korone, bile zatvorene granice za Đurđevdan. Deda je tek sada video unuku prvi put, zato smo pre svega i došli, po cenu da se zarazimo od zaove, naravno da ne želimo to, ali zbog svoje neodgovorne ćerke deda možda ne video unuku, ako se zarazi. I dobro je da smo došli jer ona drugačije ne bi otišla u samoizolaciju.

Jutros je mm vodio svekra na vađenje krvi i posle na snimanje pluća (čista su sada), sutra će valjda i da se testira. Mora da se proveri iako je samo preksinoć imao T (38,5), posle više ne, tj. sinoć sam mu izmerila 36,9 ali nije išla preko.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 14:28:47)

Mi sa zaovom nismo bili ni ukakvom kontaktu za ova 4 dana ovde, osim što je eto to prvo veče, tj. samo 2 sata, dok se nije preselila bila u donjem spratu, a mi gore, ali je nismo videli.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 14:37:27)

Dobro da je otisla. Ne razumem takve ljude da se ne izoluje, a imaju stare roditelje. Slusam neke doktorke koje su pricale koliko dugo nisu videle decu i roditelji bas zbog toga sto rade na kovid odeljenju.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 14:38:23)

Svekar je kul totalno. Sinoć krenuo da se oblači (podigli ga mi iz kreveta, bio već lego u pidžami) da se testira, i na kraju dobijemo info, ipak ujutru da ide, prvo krvna slika i snimak pluća, pa onda dan kasnije testiranje. Čovek se opet skine u pidžamu i legne. I mi skontamo da nemamo sliku dede i unuke još, a šta ako ga zadrže u bolnici hmmm, i opet dignemo dedu, ustaje dedaopet poslušno (u 22h), ali mrmlja u bradu "treći put se oblačim za 15 minuta" [sm=smiley36.gif], i slikala ja dedu sa unucima, i opet u pidžamu i u krevet. U kući galama, a on viče iz sobe,, ljudi šta vam je, šta dižete prašinu, dobro sam ja videćete [sm=smiley36.gif]

Kažu od svih snimanih pluća danas, njegova su najbolja (ima 81 god, svi ostali bili mlađi).

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 14:39:08)

Pričali mi /tj. mm) to njoj 15 dana, ali džaba, to neodgovorno na kub.

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Dobro da je otisla. Ne razumem takve ljude da se ne izoluje, a imaju stare roditelje. Slusam neke doktorke koje su pricale koliko dugo nisu videle decu i roditelji bas zbog toga sto rade na kovid odeljenju.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 14:42:39)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Svekar je kul totalno. Sinoć krenuo da se oblači (podigli ga mi iz kreveta, bio već lego u pidžami) da se testira, i na kraju dobijemo info, ipak ujutru da ide, prvo krvna slika i snimak pluća, pa onda dan kasnije testiranje. Čovek se opet skine u pidžamu i legne. I mi skontamo da nemamo sliku dede i unuke još, a šta ako ga zadrže u bolnici hmmm, i opet dignemo dedu, ustaje dedaopet poslušno (u 23h), ali mrmlja u bradu "treći put se oblačim za 15 minuta" [sm=smiley36.gif], i slikala ja dedu sa unucima, i opet u pidžamu i u krevet. U kući galama, a on viče iz sobe,, ljudi šta vam je, šta dižete prašinu, dobro sam ja videćete [sm=smiley36.gif]

Kažu od svih snimanih pluća danas, njegova su najbolja (ima 81 god, svi ostali bili mlađi).

Kad je tako kul, bice sve dobro. Mozda je potkacio neki virus kao ja pre tri nedelje. U stvari kod mene je bila bakterijska infekcija. Sigurno radi puno i ako ima puno godina.

A za slikanje[sm=smiley36.gif] vi ste sou.

nata11 -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 15:04:52)

A sta kazete na novu izjavu Tiodorovica da ukoliko krene novi talas automatski zatvaraju skole. Meni to lici kao da su već doneli odluku da skole rade mesec dana. Normalno da ce krenuti novi talas sa sezonskim gripovima i vlagom 

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 15:29:21)

I, meni tako deluje Nato. Meni je sad ovo igranje sa svima nama. 

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 15:49:00)

Inače, ovo je mali grad, Foča, ali imam osećaj da svaka druga kuća ima ili je imala koronu, sada u drugom talasu, u prvom nisu imali zaražene uopšte.
Ljudi se sklanjaju jedni od drugih, baš je malko jezivo. Rcimo brat od tetke m prošao pored nas kolima punim gasom, pobego, a nismo se videli skoro 3 godine, brat os strica isto. Ni da se jave eto izdaleka. O komšijama da ne pričaam. Jedino su me prve komšije, neke nove, ne znam ih, prizvale na fol, kao uđite uđite u dvorište, na distanci ali daddoše M čokladu (prosledile mi to bati, ona još ne jede čokolade), i pose mi rekoše da su te komšije skoro imale koronu.

Doduše van centra, stariji tako rade, u centru kafići krcati.

Sanchy -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 16:10:20)

IZVORNA PORUKA: nata11

A sta kazete na novu izjavu Tiodorovica da ukoliko krene novi talas automatski zatvaraju skole. Meni to lici kao da su već doneli odluku da skole rade mesec dana. Normalno da ce krenuti novi talas sa sezonskim gripovima i vlagom 

U Americi,u Dalasu cini mi se,dve skole su zatvorene u prvoj nedelji nakon otvaranja.U jednoj je bilo 14 zarazenih ucenik a u drugoj 6 nastavnika i 3 ucenika...Mislim da start treba odloziti,pa videti sta se desava u okruzenju,oprezno..Crnogorci pomerili pocetak na prvi oktobar.Mislim da je to pametno,malo vise vremena da se smiri situacija a i pripreme nastavnici jer po svemu procitanom oni nisu spremni za start.

pari -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 16:13:59)

U Nju Džersi državi u Americi počinju online za sad. Samo privatne škole koje mogu da ispoštuju određena pravila će početi i uživo.

I ja mislim da je tako najbolje

emicaa -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 16:15:29)

Danas citam u jednom kantonu,oko 50 km od nas 6 odjenja skole je karantinu 10 dana.Ostatak odjeljenja normalno ima nastavu

Maslacak15 -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 16:29:27)

kod nas je pocela nastava normalno e sad videcemo koliko ce dugo da traje. Mislim da ako se pojave pojediacni slucajevi da zatvaraju odeljenje a ne celu skolu. Ja mislim da je jako vazno za svaku zemlju da prorade skole i sto se mene tice to bi trebalo da ima prednost nad svim ostalim i kafanama i klubovima i prodavnicama. Ok proletos je bilo sve malo na vrat na nos upanici, ta dva meseca je bilo pravdano ali odlagati skolu u nedogled mislim da je vise stete nego koristi.
Inace koroni treba vremena. SAmo da znate. Obicno tamo gde se komplikuje komplikuje se u drugoj nedelji od pojave simptoma. Ima mnogo drugaciji profil od gripa koji obara na keca. Moji tetka i teca su prvo imali uredan rentgen pluca ( i pozitivan PCR test) i tek posle 10 dana na ponovljenom rentgenu je konstatovana bilateralna pneumonija. I tad je hospitalizovan. Jako je dugo to sve trajalo, bas mrcvari virus. Sad su svi hvala bogu ok.

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 16:41:06)

Uh,ima mnogo varijanti korone..neko je prosao kao tvoji maslacak,tek posle 7 dana obostrana upala..a neko je prosao bez jacih tegoba..

Znam za onkoloski slucaj,mislili su gotovo je ako se razboli,kad nista,sve dobro proslo...zarazio se covek u bolnici,na kontrolama...Teracemo se mi jos sa koronom..

Maslacak15 -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 17:59:24)

ne naravno nisam to mislila. I kod mojih je kod decaka prosao za cas a ni sestra nije imala velikih problema. Ja samo kazem da kod onih kod kojih se komplikuje to je obicno u drugoj nedelji i to je pokazano i dokazano ne samo na primeru mog tece nego je on bio tipican primer. To se zove " second week crash". Bolest ima takozvanu bifaznu progresiju. Moj teca je prvih dana je imao samo malu temperaturu koja se vracala, mislim da nije prelazila 38 i to uglavnom uvece uspeo je brzo da je obara. solidno je i jeo i bio fino pokretan. Jedva su dobili test, pisala sam jel nisu delovali posebno bolesno. Samo upozoravam da treba biti strpljiv i sacekati bar nedelju dana da se dobro oporavite ako na ista sumnjate, narocito kod starijih ljudi.....

lesli -> RE: Korona virus - 2. deo (19.8.2020 18:05:18)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Svekar je kul totalno. Sinoć krenuo da se oblači (podigli ga mi iz kreveta, bio već lego u pidžami) da se testira, i na kraju dobijemo info, ipak ujutru da ide, prvo krvna slika i snimak pluća, pa onda dan kasnije testiranje. Čovek se opet skine u pidžamu i legne. I mi skontamo da nemamo sliku dede i unuke još, a šta ako ga zadrže u bolnici hmmm, i opet dignemo dedu, ustaje dedaopet poslušno (u 22h), ali mrmlja u bradu "treći put se oblačim za 15 minuta" [sm=smiley36.gif], i slikala ja dedu sa unucima, i opet u pidžamu i u krevet. U kući galama, a on viče iz sobe,, ljudi šta vam je, šta dižete prašinu, dobro sam ja videćete [sm=smiley36.gif]

Idi bre dunja...nasmeja me. 😁
Deda je legenda! Drzim palceve da bude dobro i da jos dugo uziva u unucima 🤗

flamingos -> RE: Korona virus - 2. deo (20.8.2020 8:38:22)

Joj Dunja nasmeja me.Da je živ deda još sto godina.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus - 2. deo (20.8.2020 15:25:08)

IZVORNA PORUKA: nata11

Znaci prci mesec opet samo predajem i onda izmisljam ocene bukvalno na to smo spali

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (24.8.2020 9:21:37)

Mi smo se jutrios testirali, baba,mm i ja,jos dever nije mada ja verujem da svi imamo koronu. Zaova ideda su pozitivni i odvojeni. Jutros dosla hitna po nas, odveli nas u covid ambulantu na testiranje i vratili kuci. Izvadili su nam i krv sve u 5 minuta.Sve nam je besplatno,vazi knjizica iz Srbije ovde u Bosni.Popodnebimam snimanje pluca. Svi imamo za sada blage simptome mnogo blaze od drugih prehlada. Ja sam juce zvala moju dr i rekla mi da krenem sa sumamed to jw hemomicin,kaze da ne smeta dojenju jer je M velika. Juce sam popila prvi,ovde se kupuje bez recepta a uzela sam i deveru pa je i on krenuo da pije jer sam mu merila  T 37.4, i meni je tolika bila par puta ali uglavnom mi je 36.8.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (24.8.2020 9:28:25)

Ovde niko ne nosi maske ni u radnjama, sve taksiste u gradu su testirali jedan dan i svi bili pozitivni. Svi koji dobijaju kovid imaju navodno pocetak upale plzca i sve ih tako vode.mozda im je to neki sistem ovde.,sumnjivo mi. Jedino su svekru od 81 god pluca super.mm jw sada ok i on se vodi kao pocetak upale.
Ja sam par puta isla u apoteku i kazem im da mi je pola kuce pozitivno a apotekarka se nije ni strecnula.bez maske. Druga izaala ispred da mi cuva decu dok kupujem.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (24.8.2020 9:30:48)

Deca nemaju nikakve simptome a ja sami malo promuklost i tu blagu T ponwkad

Milena18 -> RE: Korona virus - 2. deo (24.8.2020 9:31:27)

Dunja, ne mogu da verujem šta vas je snašlo, i sve zbog tuđe neodgovornosti. Nadam se da će ostati na blagim simptomima. Jesu li deca dobro, njih nisu testirali?

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (24.8.2020 9:33:15)

Nisu nj8h test, oni su super.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>