Maslacak15 -> RE: Korona virus - 2. deo (9.7.2020 16:32:55)
|
U Nemackoj sad ljudi idu na more, istocna obala je krcata kao i severno more jel ih je masa odlucila da ostane u zemlji. Ali idu na odmore i druze se. Moji decaci su sad nedelju dana kod bake i deke ali ih nismo videli izmedju februara i juna..U Nemackoj je u aprilu bila bar 3xgora situacija nego u Srbiji ( cak i ako su BIRN cifre tacne) ali su konstantnim i principijelnom merama koje su i dalje na snazi uspeli da suzbiju epidemiju i vrate ipak dosta velik segment "normalne svakodnevnice" . Praksa za sada pokazuje da je odabrana dobra strategija. I da zaboravimo zezanje na pocetku da li je virus smesan ili nije, posle vanrednog stanja u Srbiji koje je ipak rezultirao u stisavanju situacije to sto su uradili u maju i junu je neoprostivo. I mogu da se pravdaju koliko oce i prebacuju odgovornost, prave se nevesti itd.... Mogu samo da se pogledaju u ogledalo. To nema veze sa politikom nego sa zdravim razumom. Zao mi je lekara i zao mi je pre svega sludjenog naroda. To je bas strasno. Sto se tice toga koliko ce da traje, trajace dok ne bude vakcina a nje ce biti po mom procenu na zimu. Cini mi se da ce univerzistet Oxford prvi stici na cilj. Englezi znaju kako se baviti naukom. Iako pokusavaju svi zivi, na kraju krajeva nebitno je cija je vakcina.
|
|
|
|