dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (20.5.2020 1:43:44)
|
Mili mi je objasnila da kada se neko zarazi, nije zarazan za druge na početku, to je to, za ona 72 sata, da napišem :) IZVORNA PORUKA: dunja RR Ovo moram posebno da te pitam Mili, jer mi i dalje nije jasno :) Ako se zarazi neko u ta 72 sata nakon tesiranja, a ne razvije simptome, jer se simptomi i razvijaju kasnije svakako, kako taj neko nije zaran za druge osobe u avionu npr, to mi nije jasno? Ako se neko zarazi, zar nije zarazan od starta, nevezano da li ima simptome ili ne? IZVORNA PORUKA: milicicak Dunja, poenta tih 72h je da iako se zarazis na putu do kuce kad se vracas sa testiranja najverovatnije neces razviti simptome i biti zarazan dok putujes (avioni su tu najveci problem). I jos jednom da ponovim, negativan test znaci samo da u trenutku testiranja nisi pozitivan na kovid i da, postoji mogicnost da se zarazis posle toga ako se neodgovorno ponasas. Po sebi znam da oprez posle negativnog testa ume da popusti. U svakom slucaju, maska i pranje ruju, izbegavanje kontakata i ne bi nikog trebalo da boli glava
|
|
|
|