|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pohađanje nastave od kuće
6.4.2020 11:19:50   
princezica1
Ne diraj nastavnicu Oliveru trudi se zena user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 251
6.4.2020 11:28:39   
smeško
Парају и мени. Некако целог живота памтим мог наставника из средње школе.

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 252
6.4.2020 11:31:28   
Misha i Ljisha
Meni apsolutno nista ne smeta 😂 bude mi nekad smesno. Ali ja verujem da ko ne radi sa tim uzrastom na takav nacin ne moze da bude merodavan. Druga stvar gde nastavnik eng predaje u privatnoj skoli sa decom na nekom srwdnjem nuvou znanja tad bi mi smetalo. Ko sto rekoh. Evo voce je bilo i ponavljam D strawberries bla bla i na kraju naglasim opet R i izgovorim kao oravi rus 😁

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 253
6.4.2020 11:32:21   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Da li je do mene, da li sam se previše navikla na pravi britanski izgovor jer radim sa britancima ili ove nastavnice pojma nemaju user posted image bukvalno mi paraju uši.

Veruj mi da nije ni do tebe ni do nastavnice, do dece je 😊 Mora da im se naglasi svaka rec mehanicki, inace nista ne razumeju 😔

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 254
6.4.2020 11:36:15   
smeško
Како мислиш са тим узрастом? Па деца имају више слуха за језике од одраслих. Мени пара уши, али ми не смета.

Иванка, да видиш колико је Н у почетку инсистирао да му дефинишем неке њихове гласове. Признавао је само конкретне, оне ,,прелазне'''' никако. user posted image

< Poruku je uredio smeško -- 6.4.2020 11:39:29 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 255
6.4.2020 11:41:19   
Ivanka 75
Ja imam britanski naglasak, i moji djaci se naviknu vremenom, kako godine prolaze sve manje im sričem reči.

Ali ovim malima, negde do trećeg razreda oš mora da se sriče polako. Oni te gledaju direktno u usta i kao da citaju da usana. U tečnom govoru to drugačije izgleda. 
Purple moze i sa R i bez R. Sa R am eng, bez R britanski. A deca vise cuju am eng nego br eng. 

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 256
6.4.2020 11:45:13   
smeško
А да чујеш мене...user posted image Неке речи сам аутоматски изговарала, без размишљања да ли се баш све чуло перфектно (нпр оно њихово р). Перфектно и не знам.user posted image Али, слажем се за децу, Н ме је у првом раз. пажљиво слушао и тражио глас по глас. Мучење.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 257
6.4.2020 11:58:19   
Ana RR
Ivanka, ne slažem se baš sa tim. Deca usvajaju strani jezik poput maternjeg i treba im od starta govoriti pravilno. Moj Marko se zbuni kada čuje naglašene reči, kaže zašto tako pričaju.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 258
6.4.2020 11:58:30   
Misha i Ljisha
Eto javila se Ivanka. Kazem ja mora tako sa decicom. Prosto gledam svoju  D. A ona me cuje SVAKI DAN GODINAMA kako pricam engleski. Prosto se vidi kad uce rec po rec kao sto je to sad slucaj slovo po slovo pa makar zvucala kao Svarceneger u onom filmu gde glumi Rusa 😂 druga stvar je kad oni slusaju jezik pa pohvataju neke reci. Ondanih pohvataju pravilno. To sam primetila. Znaci ono sto je na sluh skapirala to lepo izgovara. 

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 259
6.4.2020 12:00:23   
Misha i Ljisha
Ana tvoj Mare je covek ziveo u toj srwdini. A inace deca na sluh kupe DO 7. GODINE. Tako da je ceo nacin predavanja jezika kod nas pogresan. Od petog razreda NJIMA TREBA FORMULA  kakko se sta gradi kad se koristi i td. Ove knjige na eng su truba u poredjenju sa nasim "Benom i njegovom familijom " ko se vec seca😂😂😂

Direktna veza do poruke: 260
6.4.2020 12:43:04   
Ivanka 75
Neka deca su sluhisti a ostali nisu. Zbog ostalih mora da se naglasava jer cilj je da usvoje pravilno. Znaci prvo polako, sa naglasavanjem, a oni vremenom ubrzaju izgovor pa to sve lepo dodje na mesto. Ima dece koja ni posle 100tog outa nece izgovoriti pravilno.

Ljisjo, ti kazes formula, tacno tako. Moraju da znaju zasto je nesto onako kako izgovaraju. 
Da vidis moje jednacine za vremena 😊S+ verb (have/has+past participle), nekima ni to ne pomaze doduse.... 

Direktna veza do poruke: 261
6.4.2020 12:45:10   
smeško
А кад дођу моја омиљена времена. Једва чекам да опет немам појма.user posted image

Direktna veza do poruke: 262
6.4.2020 12:54:50   
flamingos
Ivka,Ivanka,hajmo engleski❤

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 263
6.4.2020 12:58:03   
Sanjica26 RR
Jel se slusa sad engleski za treci😀

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 264
6.4.2020 12:59:30   
princezica1
Nece svi u profesore engleskog user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 265
6.4.2020 13:05:35   
flamingos
Slušamo Sanjice,ima da naučim engleski😀.Dete me vazdan ispravlja kad,kao hoću da izgovorim a ispadne smešno.Razumem,ali da ga izgovorim-e to malo teže😀

Direktna veza do poruke: 266
6.4.2020 13:12:15   
Ivanka 75
Eno Ivka viče sweeeeets 😂

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 267
6.4.2020 13:31:33   
Ana RR
Jadna naša deca, uče vremena i gramatiku već od 5. razreda a kanađani tek u 2. srednje maaaalo obrađuju gramatiku i to je sve user posted image ja mislim da je mnogo bitnija konverzacija i da se nauči pravilan izgovor.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 268
6.4.2020 13:35:37   
smeško
Да, ја немам проблема са конверзацијом мимо тих пар времена које мешам.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 269
6.4.2020 13:53:33   
Ivanka 75
Veliki broj dece nauci pogresno gledajuci youtube i igrajuci igrice. I to se tesko ispravlja. Pojedini umeju da prenesu poruku i sporazumeju se odlicno a neki trapavo pokusavaju i ne uspevaju. Koriste reci i frqze koje su culi i dalje od toga ne idu. Za njih ne postoji proslo i sadasnje vreme, koriste sve po volji. Imaju slobodu da pricaju ali dzaba kad je pogresno, pogresan izbor reci, vremena. I tesko, veoma tesko usvajaju promene kad su navikli na neki svoj nacin izrazavanja iako je pogresan. I nije im jasno zasto imaju dvojke i trojke kad "odlicno govore". Nema dobre konverzacije bez strukture jezika. To se vidi kod programera. Kad je njihov posao u pitanju, odlicno se sporazumevaju, ali ako zadju u druge sfere vecina njih se ne snalazi. I zato je potrebno da nauce strukturu jezika ako zele se usavrse. 

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 270
6.4.2020 14:28:53   
princezica1
Ako se budu opterecivali gramatikom kako ce se osloboditi i progovoriti?

Direktna veza do poruke: 271
6.4.2020 14:33:11   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: princezica1
Ako se budu opterecivali gramatikom kako ce se osloboditi i progovoriti?

Sve mora da bude dozirano, naucis strukturu pa je upotrebis u razgovoru i tako u krug. Sve je individualno, zavisi i od dece i od predavaca. 

Direktna veza do poruke: 272
6.4.2020 14:39:32   
princezica1
Ivanka ti si profesionalac i znas najboljeuser posted image

Direktna veza do poruke: 273
6.4.2020 14:50:12   
Misha i Ljisha
Ivanka tacno tako. Formula i kad se sta upotrebljava. 

Ana oni uce u srednjoj ali Ameri pojma nemaju svoju gramatiku a bogme lose i pisu a i citaju. Dobraaa vecina. Po meni je to sramota da sam ja kao djak na razmeni bila na najvisem kursu u srwdnjoj tzv british literature i bila najbolja a nije mi maternji jezik. A nema sanse ucenje dece ili starijih iskljucivo samo na engleskom. Ono tipa udje nastavnik u ucionicu i ne progovori srpski kako je sad to popularno. To je cista glupost i to vam kaze osoba koja je otisla sa nula znanja francuskog u Belgiju i za 5 meseci bila na B2 kursu a krenula sam od A0. No nisam nastavnik jezikq imam samo zdrav razum. 

Direktna veza do poruke: 274
6.4.2020 14:55:41   
Ivanka 75
Ljisho, prosto kao fizika 😊

Ako ne znas formulu ne znas gde da je upotrebis. 

Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs

Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Не иде у вртић, имам га код куће. (100%)

Јавни. (0%)

Приватни. (0%)

Валдорф. (0%)

Монтесори. (0%)

Ukupan broj glasova: 2

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here