daca77 -> RE: Korona virus (30.3.2020 9:58:57)
|
Misha i Ljisha, ja se ne slazem sa tobom, a reći ću i razlog. Zdravstveni sistem nam je u takvom stanju, tako da tu ne možemo sada ništa promeniti. Međutim, nehumano je ostaviti zdravstvene radnike bez maski, rukavica, dezinfekcionih sredstava da zbrinjavaju pacijente, među njima možda i zaražene koronom. Rećićete da je to njihov posao...slažem se, ali obezbedite im bar min.uslove rada, nehumano je ostavljati ih. Pominjala sam skoro...DZ koji je udaljen 20-ak km od Niša, tek je prošle nedelje dobio nešto malo gore pobrojanog materijala, s tim što su dobili instrukcije da jednu masku i rukavice nose tokom celog rad.dana. Ukoliko se desi da imaju neku intervenciju i obradjuju ranu, ostaju bez zaštite. A svi ti ljudi imaju malu decu kod kuće, a o tome se ne razmišlja. Možda je ovo moje subjektivno mišljenje, jer su mi rođ.sestra i zet zdravstveni radnici...ne znam... A kako čitav sistem funkcioniše, uverila sam se lično 90.-ih god., kada sam bila đak medicinske škole i zato ostavila medicinu, koju sam zaista obožavala i otišla da studiram pravo. Ne može da se poredi moj rad-pravnika od kuće i njihov u DZ, a pogotovo onih ljudi u KC.
|
|
|
|