Maslacak15 -> RE: Korona virus (28.3.2020 14:43:11)
|
Mozda naprave ok vakcinu. Mozda. To ne moze unapred bas da se zna, posto eto nema vakcine za HIV , za HepC, nema ni za SARS a nije da nisu probali. Ali eto da verujemo u nauku posto ce sad da nagrne cela pamet covecanstva i da kazemo sklepace nekakvu vakcinu[sm=smiley36.gif] Ali ne pre sledece godine. Sto se nasih tice, posebno Nestorovica ja ne razumem odakle mu obraz posle svega da se javlja, i ko ga uopste pita za njegovo misljenje. Mene bi bio blam. Evo jutros mi je kuma iskopirala log iz naseg zajednckog Whatsuppa topica ( nas tri kume stalno cavrljamo) 23. februara gde ja kazem : samo da vas obavestim, bice epidemije korone svugde, cisto da znate. Spremite se psihicki. Tri dana posle toga 26. februara, Srbija je slusala bravado konferenciju za stampu o "najsmesnijem virusu koji postoji" , da treba ici u Milano u shopping jel ce sada biti popusta, da su zene bezbedne jer ih stiti estrogen i niz drugih bisora u izvedbi Prof. Nestorovica i dragog nam vozda. Posle deset___ dana se deru na novinare i kazu nisu nikad rekli. Sreca postoje video zapisi. Nece zatvarati granice, nece zatvarati skole, a sad mogu d aprete sajmistem i da zatvore 1,5 milion penzionera da ne vide bela dana. Da nije tragicno bilo bi smesno. Ali su diskreditovani u mojim ocima za sva vremena. Ovaj topic je otvoren tek 1. marta. Iskreno bar deset__ak dana sam se pitala " vidi ringerajke su sve blazene, nikog ne zanima korona" ali nisam htela da budem ta da sirim paniku. Nisam ja genijalna nego sam u struci i pratila sam informacije detaljno jos od januara. I nije mi bilo jasno sto su svi kul. Writing was on the wall. Nije samo Srbija zakasnila, svi su zakasnili bar 2-3 nedelje i Evropa i Amerika , a zasto ne znam.... Mozda nisu mislili da je politicki sprovodljivo nametnuti stanovnistvu restrikcije u odsustvu velikog broja slucajeva. SAd je djavo odneo salu i na 600 000 inficiranih i 28 000 mrtvih jako je tesko stopirati pricu. Cuvajte se, probajte da ne panicite i cekajte da prodje. Ali znajte virus se prenosi sa coveka na coveka, nikom nepise na celu da je zarazan ( ova stavka je najbitnija), i svez vazduh jos nikog nije zarazio.
|
|
|
|