RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Sarav -> RE: Korona virus (22.3.2020 15:21:41)

Mi ne izlazimo iz kuće (deca i ja) ali mm ide na posao pa on ide i u kupovinu kad nešto treba. Samo da ne pukne kao u Italiji jer šta ćemo onda stvarno ne znam. Trenutno sam na porodiljskom ali sam čitala da u vanrednom stanju imaju pravo da me vrate na posao ako je beba starija od 3 meseca, a jeste. Šta ću onda, ko će da nam ih čuva nemam pojma. Nikog od rodbine nemamo ovde gde živimo i radimo. I mm i ja smo zdravstvenu radnici. 

flamingos -> RE: Korona virus (22.3.2020 15:32:53)

Tako je Nato-karantin,ako mislimo da izađemo kao pobednici iz ove borbe.Da je lako-nije,ali moramo da izdržimo❤

mama Jo -> RE: Korona virus (22.3.2020 15:33:08)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Boze wno snimak pricestbu NS svi se pricescuju istom kasicicom. 

Ali bitno da u redu stoje u razmaku od 2m 🤷‍♀️🤦‍♀️

princezica1 -> RE: Korona virus (22.3.2020 15:38:40)

Danas smo na 188 zarazenih, jutarnji izvestaj. Na obzirnost drugih ne moze se racunati.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (22.3.2020 15:58:15)

IZVORNA PORUKA: mama Jo

Jao jeste videla sam. Hit

flamingos -> RE: Korona virus (22.3.2020 16:03:55)

Nisam videla.I bolje😁

princezica1 -> RE: Korona virus (22.3.2020 16:38:30)

Koliko znam nisu dozvoljena okupljanja po crkvama. Islo je i obavestenje patrijarha o tome na vestima.

gagana83 -> RE: Korona virus (22.3.2020 16:59:22)

IZVORNA PORUKA: mama Jo

STRAŠNO!
Mi radimo najnormalnije.
Muž ide u razvoz i dnevno obilazi više radnji, firmi. Rukavice nosi odavno, od pre neki dan i masku, dezinfikuje auto i kombi i spolja i unutra ali daleko je to od neke sigurnosti.

daca77 -> RE: Korona virus (22.3.2020 18:44:00)

Au...brojka baš raste-dođosmo do 222☹️

princezica1 -> RE: Korona virus (22.3.2020 18:45:30)

222 detektovana posle popodnevne objave. Prikazane kolone ljudi, obelezavaju mladence opusteno.

mati -> RE: Korona virus (22.3.2020 18:47:06)

Zasto nije bilo konferencije u 18h?
Da li je usvojeno za setanje kucnih ljubimaca, cekala sam to da cujem...

daca77 -> RE: Korona virus (22.3.2020 18:55:03)

U Kraljevu gužva ispred ckve...nemam reči koliko smo nepismeni i glupi...

Mati,  konferencija je bila u 15h...a i narednih dana će...što se tiče životinja, dozvoljeno je u vremenu od 20-21h, na 20min.izvesti ljubimca, s tim da je dozvoljeno do 200m od stana...

princezica1 -> RE: Korona virus (22.3.2020 19:02:39)

Italija danas 651 mrtvih, Spanija blizu 400. Jos jedan tezak dan za njih.

dunja RR -> RE: Korona virus (22.3.2020 19:36:03)

Princezice, dopada mi se kako redovno izveštavaš, ne treba nam TV uopšte, imamo tebe #niješala

Brojke su i dalje poražavajuće.

dunja RR -> RE: Korona virus (22.3.2020 19:42:24)

Nego, danas nešto čitah, otkud Italija i Španija, može biti logike. Pre #skoro, ali ne znam tačno koliko, ali skoro je bilo, u vreme korone, igrala se utakmica Atalanta-Valensija. Atalanta iz Bergama, totalni autsajder, razbije ih 4:1 (igralo se u Milanu). Iz malog Bergama, došlo naroda čudo jedno (da li rekoše 40.000 gledalaca bilo ukupno, ne sećam se), jer jedan tako mali klub igra u Ligi Šampiona, eej. I još pobedili favorita. Sve pucalo u Milanu od razmene zargljaja i poljubaca, i vratiše se u Bergam oni, a favorit u Valensiju. Posle se sledeća utakmica igrala u Valensiji, bez publika tada, pre 10-ak dana ..ostalo je istorija koja i dalje traje nažalost, mali Bergamo i toliko mrtvih ..Italija, Španija ..

vonavoj -> RE: Korona virus (22.3.2020 19:44:15)

Dunja,odatle i jestw sve krenulo..i prosirilo se i na Hr...

Filadendronka -> RE: Korona virus (22.3.2020 20:18:06)

Meni je bas mm pricao o toj utakmici i da je vrlo moguce da je odatle sve krenulo preko direktnog kontakta tolikog broja ljudi. A secam se i  vremena kad je pocelo ovo svakodnevno pozdravljanje ljubljenjem. Pre toga je bilo rezervisano samo kad je neko cestitanje u pitanju. Sigurna sam da ce posle ove epizode sa koronom ta navika biti promenjena. Mene nesto grlo pocelo da pecka. Sva sam se uspanicila, mada sam pila kiselu vodu. 

gagana83 -> RE: Korona virus (22.3.2020 20:21:29)

A Bergamo ima direktan let do Niša.

Negde pročitah, ne znam koliko je tačno da je bilo i redovnog leta za Vuhan.
Amerika se približava brojci od 40000 obolelih. Nemačka stiže Španiju.
Da se nadamo da je juče virus u Italiji dostigao vrhunac i da će brojke sada samo da padaju.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (22.3.2020 21:28:32)

kod nas ima mozda prvih pozitivnih pomaka. kazu danas samo 47 novih slucajeva u berlinu,.juce je bilo 157, a u petak 180.. ukupno nesto preko hiljadu.videcemo da li.je statisticka anomalija ili trend. imam utisak sa se ljudi pridrzavaju. mi smemo napolje u principu, danas smo bili u parkku ali ne radi bas nista osim supermarketa i benziskih  pumpi. i ima stroga zabrana okupljanja, od danas vise od dvoje ljudi. i papagajisu da ljudi drze razdaljinu od najmanje 1,5m.

dunja RR -> RE: Korona virus (22.3.2020 21:39:12)

Maslačko, nadajmo se da je trend, i da krenu brojke nadole redom!

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (22.3.2020 21:46:55)

Ja se cula sa ovim momkom iz CDCja. Mm ima nisku temp sto je sumnjivo jer je postepen rast temperature jedna karskteristika. Kaze to je tako jer je nov virus i nas organizam ne odreaguje odmah jer ne zna protiv cega se bori. Porgorsanje stanja cesto dolazi naglo. Pa mi je ispricao sta kako i ako. I da jeste kaze istina da se virus toliko dugo zadrzava na plastici i metalu da su u pitanju dani. Savet naravno provetravati kucu i zbog grejanja vlaziti vazduh i hidrirati se jer virusu pogoduje suv vazduh. I td uglavnom sto smo vec culi

vonavoj -> RE: Korona virus (22.3.2020 22:04:14)

Ljisho,ma nije.umislja sad i on..sigurno je virus kao i kod dece...jel se koleginica zarazila,koju je vozio?

Maslacak,kod vas nisu tako strogi kao kod nas...maske da li nosite?

gagana83 -> RE: Korona virus (22.3.2020 22:11:48)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

kod nas ima mozda prvih pozitivnih pomaka. kazu danas samo 47 novih slucajeva u berlinu,.juce je bilo 157, a u petak 180.. ukupno nesto preko hiljadu.videcemo da li.je statisticka anomalija ili trend. imam utisak sa se ljudi pridrzavaju. mi smemo napolje u principu, danas smo bili u parkku ali ne radi bas nista osim supermarketa i benziskih  pumpi. i ima stroga zabrana okupljanja, od danas vise od dvoje ljudi. i papagajisu da ljudi drze razdaljinu od najmanje 1,5m.

Čitala sam izjave nekog najpoznatijeg nemačkog virusologa, šef klinike gde je razvijen test na koronu.
Ukratko:
Ono što me je bunilo, zašto Nemačka ima tako malu smrtnost u poređenju sa drugim državama. Kaže da Nemačka testira mnogo više od ostalih, testiraju sve sumnjive slučajeve, i one sa lakšim simptomima. Što znači da je procenat smrtnosti blizu onom koji je u Nemačkoj, ili manji.U Nemačkoj je smrtnost oko 0.3%, a u Italiji još malo pa 10% jer oni testiraju samo teže slučajeve. Što bi značilo da u Italiji ima mnooogo više zaraženih nego što brojke pokazuju.
Kaže da npr džogiranje napolju ne da nije opasno, nego se i preporučuje.

pari -> RE: Korona virus (22.3.2020 22:15:22)

Ima logike...

Ja isto mislim da je vazduh dobra stvar i za imunitet tako da po meni ne treba totalno zabraniti izlaske nego ovako kao u Nemačkoj ili Sloveniji gde je od početka bilo tako da ne sme da se bude u grupama...mogu da šetaju dvoje ljudi...naravno dalje od drugih...

milicicak -> RE: Korona virus (22.3.2020 22:18:38)

Ja bih rekla da su najrealnije procene smrtnosti u Juznoj Koreji, oni su od samog pocetka testirali sve redom i bolesne sa svim oblicima klinickih slika i potencijalne. I tako su dobro odradili posao sa izravnavanjem krive, svaka im cas_t. Ali imaju iskustva sa SARS-om, znali su sta treba da rade.

Nekako mislim da je realan broj trenutno bolesnih x10 a da zarazenih koji seju virus a jos uvek nemaju simptome x100... Al trenutno sam vrlo pesimisticna pa mozda preterujem.
Kad pocinje policijski cas sutra? 15? 17? Ne bih da citam vesti da mi ne skoci pritisak 😁

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>