RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ana RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 9:50:00)

Ja ne znam ni da li sam negde videla alkohol od 96% [sm=smiley36.gif]

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (19.3.2020 10:05:15)

IZVORNA PORUKA: Mirko Svirko
Necemo valjda  mi 60 dana? 

Iskreno se nadam da necemo, samo moramo biti disciplinovani. 

Ana RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 10:27:01)

Nećemo 60, mi ćemo mnogo duže. Mi nismo ni disciplinovani ni organizovani kao Kinezi.

gagana83 -> RE: Korona virus (19.3.2020 10:47:07)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ja moram da idem danas u nabavku,u lidl..isla sam prosle srede..ali nemam masku😭

Neko kazw da se pije voda na 15min da se speru bakterije u grlo🙄

Svi o maskama pričaju, ali još bitnije su rukavice. Rukavice na ruke, njima ne dodiruj ostale delove tela, posebno ne lice, drži odstojanje od ostalih ljudi i piči. 

vonavoj -> RE: Korona virus (19.3.2020 10:49:19)

Poslala sam muza,i dala mu rukavice. Nadam se ds ce ozbiljno da shvati😁a ni rukavica nema..

dunja RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 10:51:24)

Ja isto mislim, ne samo mi, nego Evropa kolektivno, mnogo će to duže da traje u celojE.Pa evo i Kinezima i dalje Evropljani donose Koronu, samo kod stranaca koji dolaze je prisutna u Vuhanu, kod Kineza se ne javlja više.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nećemo 60, mi ćemo mnogo duže. Mi nismo ni disciplinovani ni organizovani kao Kinezi.

princezica1 -> RE: Korona virus (19.3.2020 11:07:00)

Od danas su obustavljeni letovi na aerodromu Nikola Tesla.

jess021 -> RE: Korona virus (19.3.2020 11:18:35)

Meni je logicnija zastita maska, ako se prenosi vazduhom. Ruke cu svakako oprati, a ne mogu kontrolisati sta cu udahnuti.

Ne znam, sta raditi. Nesto smo razmisljali da rentiramo neku kucu negde na selu. Ovo ce def potrajati. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (19.3.2020 12:06:31)

Mora virus da se istutnji medju narodom, na nasu zalost.

Svetska ekonomija polako propada... 

dunja RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 12:35:26)

Jes, to je i nama padalo napamet, mi smo prošle nedelje bili na selu, na planini, nigde žive duše. Po ceo dan u šumi. Celo selo ima 50 stanovnika, ali smo samo jednog videli za 6 dana.
Ali nema ni prodavnice. Da ima neta u tim kućama što se izdaju, ostala bih tamo, nego se vratih zbog posla.

IZVORNA PORUKA: jess021

Ne znam, sta raditi. Nesto smo razmisljali da rentiramo neku kucu negde na selu. Ovo ce def potrajati. 

mama Jo -> RE: Korona virus (19.3.2020 13:46:25)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jaok, bas sam htela da vas pitam koje su vase procene, koliko ce ovo realno da traje?
Mislite tako? 2-3 meseca sigurno?
Covece, neverovatno sta se desilo zaista.

milicicak -> RE: Korona virus (19.3.2020 14:03:42)

Epidemiolozi se nadaju da razvuku epidemiju na 6-8 nedelja (kad kazem razvuku mislim da izbegnu eksponencijalni rast) da bi maksimalno rasteretili zdravstveni sisitem i da bi svako kome bude neophodna medicinska pomoc istu mogao i da dobije. Zbog ovako neodgovornog ponasanja ovolikog broja ljudi ja mislim da je to tesko izvodljivo. Uopste vise nisam optimista.

Moja procena je 3-4 meseca, ne samo za nas nego za ceo svet

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 14:15:39)

Ja imam i jednu litru nekog 100 posto alkohola a njega cuvam kao oci u glavi,pa koristim ovaj od 97. Nisam znala da mi ni jedan ne radi posao [sm=smiley36.gif]iskreno se nadam da ce se zavrsiti za 3-4 meseca,ali mi uopšte ne mirise da ce biti tako...

milicicak -> RE: Korona virus (19.3.2020 14:22:35)

IZVORNA PORUKA: pari

Je l ima ovo smisla?

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2042813-7760.png[/img]

Neko je vec ovo postavljao. Gel aloa vere ne sluzi nicemu osim da malo zastiti ruke a ne znam kako se alkohol rastvara u njemu.
70% alkohol, mozete da dodate malo glicerina da vam ne propadnu ruke skroz. 
I opet, dzaba svi dezificijensi, imate samo lazan osecaj zastite. Ne znam ko kaze da maska ne stiti jer stiti! ali samo ako je koristite pravilno. Jedino resenje je ostanite kod kuce. Napolje samo kad morate, oprezno i odgovorno.

milicicak -> RE: Korona virus (19.3.2020 14:26:21)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Ja imam i jednu litru nekog 100 posto alkohola a njega cuvam kao oci u glavi,pa koristim ovaj od 97. Nisam znala da mi ni jedan ne radi posao [sm=smiley36.gif]iskreno se nadam da ce se zavrsiti za 3-4 meseca,ali mi uopšte ne mirise da ce biti tako...

Odakle ti 100%? Ja nikad nisam videla taj... Ovaj od 96% je za laboratorijski rad, meni trebaaaa ako neko zna gde moze da se nabavi

princezica1 -> RE: Korona virus (19.3.2020 14:36:11)

Kazu nasi epidemiolozi da se pik epidemije ocekuje za desetak dana.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (19.3.2020 14:50:15)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Epidemiolozi se nadaju da razvuku epidemiju na 6-8 nedelja (kad kazem razvuku mislim da izbegnu eksponencijalni rast) da bi maksimalno rasteretili zdravstveni sisitem i da bi svako kome bude neophodna medicinska pomoc istu mogao i da dobije. Zbog ovako neodgovornog ponasanja ovolikog broja ljudi ja mislim da je to tesko izvodljivo. Uopste vise nisam optimista.

Moja procena je 3-4 meseca, ne samo za nas nego za ceo svet

To je ono sto ljudi ne kapiraju, ova izloacija je i zbog zdravlja vecine i rasterecenja zdravstva. 

Ana RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:03:36)

Japanci su objavili da je njihov lek favipiravir uspešan u lečenju korone. Ne znam koliko je tačno, samo prenosim.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:08:12)

Slusam Nestorovica na ovoj povampirenoj B92 televiziji... Pocinje da me nervira, malo je kontradiktoran u nekim izjavama. 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:27:16)

ah cudo jedno ;) Cika Nestorovic i smesni virus. obican grip. idite u milano, ne histerisite....

Ana RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:30:30)

Maslačak, si čula nešto o ovom japanskom leku?

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:35:44)

Milicicak,meni mama to donosi. Ona je dobijala na litre,ja sa tim ribam podove,zalivam ih bukvalno 😆  u nekim trenucima sam imala i po deset_ litara u kuci,sad samo dve ipo 😁 Ako ti je frka,naći cemo se da ti dam makar jednu litru. Kada sam u kuci ponasam se normalno sa higijenom. Alkohol mi sluzi da imam za napolje,sinu za skolu dok je isao,prskam obucu,brave,gelender u zgradi,otirac..

pari -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:38:07)

Pratim jednu blogerku iz Njujorka na instagramu, ona je baš juče objavila da je zaražena koronom. Na kućnom je lečenju, nije strašan oblik kod nje. Sad  njen muž ima simptome...

Ona je dobro prošla, temperatura dva dana, grlo, i sad malaksalost.

milicicak -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:41:31)

Ivana, hvala ti. Ako zagusti, javljam...

Sad bez zezanja, mi 96% dezinfikujemo lab kada radimo sa DNK, RNK i proteinima, on ih stalozi pa nemamo kroskontaminaciju.
Za ubijanje bakterija i virusa samo 70% radi.
A Nestorovica... Necu, cutim

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (19.3.2020 15:45:42)

Milicicak,izvinjavam se,nije sto posto,nego 96 neki medicinski za hirursku dezinfekciju ruku.😀

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>