RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 20:58:48)

U Nisu totalni lockdown, ne rade ugostiteljski objekti, aerodrom zatvoren, pijacama ograniceno radno vreme... Trebalo je tako pre 2 nedelje. 
Boze, spasi nas. 

ANDJEELA -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:02:58)

Dobro je Maslacak da ste negativni.

milicicak -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:13:28)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

U Nisu totalni lockdown, ne rade ugostiteljski objekti, aerodrom zatvoren, pijacama ograniceno radno vreme... Trebalo je tako pre 2 nedelje. 
Boze, spasi nas. 

Ivanka, cuvajte se!

princezica1 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:17:26)

Ivanka valjda ce tako biti u celoj Srbiji. Krajnje je vreme.

dunja RR -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:31:08)

Ne znam što samo u Nišu? Bilo je danas na vestima da su kafići puni, ali mislim da je tako svuda, ne samo u Nišu.

Sada su pričali da se Požarevac sprema, čekaju, tu ima najviše naših u inostranstvu.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:42:09)

Jeste, u celoj Srbiji, ovde je oko 2000 ljudi u samoizolaciji 😔 Zatvaraju fabrike jer su radnici zarazeni, ma da ne nabrajam. 
Konacno se svi opametili, pricam ja vec 2 nedelje, ali me niko ne slusa. 😊 
Motku pa u karantin sve one sto set_aju i piju kafe jer njih korona nece. 

nata11 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:42:38)

Ja kada vidim koliko vi cistite uhvati me panika. 

dunja RR -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:44:45)

Hhaahha, ja još nisam počela, osim kvaka i šalt_era za svetla, čistila sam ih alkoholom. I telefone, ali mobilni više ne nosim napolje.
Pod ipak nisma smela domestosom, jer M je stalno na podu, Detaljno sam izribala kuću ali bez hlora.

Evo neki dr priča upr+vo na RTS da je asepsol beskoristan u ovom slučaju za površine, samo alkohol 70% i hlor, što su već i pisale, Les, Mili. I sapun za ruke.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:44:45)

Dezinfikuju pijace, ulice... 

dunja RR -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:47:06)

Čak i u selima, malopre slušah.

Juče čak videh da su Petru u Jordanu dezinfikovali šmrkovima sa nečim.

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Dezinfikuju pijace, ulice... 

milicicak -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:47:12)

IZVORNA PORUKA: nata11

Nato, ja be cistim upste, samo se o igracke saplicem i krckaju mrvice pod nogama 😁mi obuveni ulazimo u kucu, ne mogu na hodniku zgrade da se izuvam... I ne cistim mnogo, samo prebrisem taj ulazni deo rastvorom domestosa i kvake na ulaznim vratima i vratima od terase. Da sam nabavila alkohole na vreme smrdela bi mi kuca na alkohol 😂 ovako bar mini bubi lepo

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:47:30)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ne znam što samo u Nišu? Bilo je danas na vestima da su kafići puni, ali mislim da je tako svuda, ne samo u Nišu.

Sada su pričali da se Požarevac sprema, čekaju, tu ima najviše naših u inostranstvu.

U Pozarevcu je dosla masa ljudi iz Italije. Setaju po gradu najnormalnije. Prosle nedelje je dosao pun autobus iz Italije. Ko zna koliko u sopstvenoj reziji. Strah me hvata 

princezica1 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:49:03)

Ne treba preterivati sa hemikalijama. Kaze premijerka da vanredno stanje moze potrajati i 4 meseca.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:51:35)

Vecina obolelih u Nisu je od devojke iz Svajcarske. 10 dana izlazaka u grad.

Nesto se mislim ovih dana... Sta bi bilo kad bismo redovno prali ruke i malo vise cistili? Manje virusnih infekcija? 

nata11 -> RE: Korona virus (18.3.2020 21:59:38)

Kod nas bogme policija lepo kontrolise svakoga ko je dosao poslednjih dana. 

Svakodnevno ih obilaze, patrole idu po ulicama a nocu ih zovu na fixni tel. 1,3 nocu kako kad. Bas su pojacali kontrole. 

Pa mi ne izlazimo iz dvorišta. Jedino mm ali se on presvlaci u ulazu. Jedino tu mogu pojacati ciscenje. Ja inace cistim brave domacim alkoholom 70%.

A cime cistiti ruke a da nisu maramice? Rekoste da je onaj Bozen anti bakteri bezvredan u ovoj situaciji. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:04:47)

Mislim da bi 100% karantin na sve, osim na sluzbe za odrzavanje, jedini bio delotvoran u potpunosti. Dokle god se neko set_a po gradu danju i virus ima za koga dase zakaci. I tako umesto mesec dana karantina ceka nas bar 2 meseca. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:19:42)

IZVORNA PORUKA: nata11

Nhahha Nato kuca mi nikad cistija a nikad manje gostiju. Tj bez gostiju 😁 shit niko nece znati koliko sam vredna haha... salim se... mi se u dvoristu skinemo, nosim antibakterijske maramice i time hvatam kvaku od vrata i idem pravo u kupattilo. Tako da unutra ne cistim nesto posebno. Kao i inace. Sva odeca ide pravac na pranje. Jedino sto stvarno sve sto sam kupila u prodavnici prebrisem 96% alkoholom (skida sve zivo pogotogo datume trajanja hehe) a voce perem pojacano ajd da kazem i to ostavim na prozor od kuhinje i onda kad se sredim krecem sa "pulta" da unosim u kucu jedju po jedju stvar. Eto. A u kuci mrva prasine klasika...  igracaka... ma haos...

Maslacak15 -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:20:41)

hahahhahah Von mnogo dobra fora sa zombijima i apokalipsom hahahahah crni humor......

bejah prvi put napolju od subote. Prvo nisam bila u stanju, a onda sam nas stavila u dobrovoljni karantin za svaki slucaj dok nismo dobili rezultat testa. Niko od nas nije uopste izlazio. Pa trude se ljudi. Jako ih je malo i stvarno pokusavaju 1,5m pravilo da postuju nekako. Videcemo....Kasno je ali mozda nije prekasno da se sprece bas mnogo teski scenariji.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:23:27)

Kod nas postuju samo ispred apoteke i poste valjda. Na svik drugim mestima je krkljanac. U malu prodavnicu naguralo se odjednom 4 babe i neki deda. Haos..a da ne pricam u svom rodnom.selu o Boze... misle ljudi da je Vucic rekao da penzioneri ne izlaze napolje jer oni prenose zarazu. O Boze me sakloni i oprosti. Nemam komentar . Stvarno mi nismo normalan narod. 

jess021 -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:25:06)

Mi ne izlazimo od petka, tj ja idem u nabavku jednom dnevno, ne koristim lift, i presvlacim se u hodniku. Stan sam spremala redovno. 
Htela danas da ribam kuhinju, ali kontam potrajace ovo imam kad🤣

Ana RR -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:27:25)

Maslačak, super što ste ok 👏👏

Ja se raspadoh, ne znam kada sam imala gnojnu anginu. Boliiiii grlo uffff

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:29:43)

Ana, med 🍯 

Ana RR -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:33:34)

Ne volEm, Ivanka [sm=smiley36.gif] a i mm pojeo sve [sm=smiley36.gif]

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:36:30)

Onda grgori malo sode bikarbone u vodi. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (18.3.2020 22:45:20)

Kolu popij ili jogurt. Mada kolu kad pijes prija cim prestanes oces da senobesis koliko boli grlo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>