degu -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:39:22)
|
Maslacak draga drzite se! Nadam se da je neki drugi virus i da ce brzo proci 😣 u zadnje vreme kad god udjem na RR, naletim na neke lose vesti. Mladi ste, jaki ste, sta god da je, pregrmecete 😘Kod nas je situacija kao da nije vanredna, guzva na ulicama, niko ne nosi masku, radimo redovno, penzionera na ulici koliko hoces. Stvarno ne razumem zasto ljudi ne shvataju ovo ozbiljno i ne pocnu da se pridrzavaju preporuka. Npr sestric moje koleginice sinoc je slavio kraj skole, pravili su zurku u Subotici, gradu koji je pun migranata i iz cije okoline se javio prvi slucaj. Ljudi su nedisciplinovani, neorganizovani, niko ne daje prava uputstva. Meni je van svake pameti da radi bilo sta sto nije od drustvenog znacaja. Npr moj posao gde ispitujemo klijavost semena, bas je to sad od drustvene vaznosti da moramo da radimo. Zao mi je sto koristimo Alkohol, rukavice, maske i taj Natrijum hipohlorit o kome se toliko prica, a to je mnogo potrebnije negde drugo... Inace to vam je zapravo varikina, sneznik, izbeljivac, domestos...razlika je u sadrzaju hlorita od 3-5%. Domestos mozda jos nesto sadrzi, ja koristim na poslu sneznik za dezinfekciju semena. Ne znam koliko to moze delovati na virus, nekako tu najvise verujem u toplu vodu.
|
|
|
|