RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

vonavoj -> RE: Korona virus (16.3.2020 17:47:28)

Branki,mislis da ljudi koji rade privatno iako imaju decu od 12g mogy da sede kod kuce? 😔😔

Moja drugarica je dr,samohrani roditelj devojcice od 8g i zivi sa tatom od 75godina..svi preduslovi da sedi kod kuce..ali je nerealno😭jadni ljudi..

branki* -> RE: Korona virus (16.3.2020 17:52:50)

Znam,von.kako ne znam.koliko je takvih .koji je mogu da rade od kuće. I šta. .Ko ce da bude sa decom?!A, nemas ih gde.a,moraš na posao.sad jedan spominje dnevni boravak..ma,sve mi je palamudjenje.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (16.3.2020 17:53:26)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Sanjice,znas pricu i kucno vaspitanje..a tri prosvetna radnika u kuci..

A moj svekar je uredno isao na pijac,72godine..kaze zaova mama ga poslala..reko sto ona nije isla..😔😔i posle je Vucic kriv za sve..sto necw biti mesta po bolnicama..

Hoces reci da su deca prosvetnih radnika loša😀

princezica1 -> RE: Korona virus (16.3.2020 17:55:34)

Nisam sigurna da su svi oslobodjeni posla ako imaju decu do 12 godina.

princezica1 -> RE: Korona virus (16.3.2020 18:05:05)

Sad ce biti ukljucenje u prenos konferencije za medije na b92.

vonavoj -> RE: Korona virus (16.3.2020 18:06:19)

Hahah,sanjice,cas_t izuzecima😂

pari -> RE: Korona virus (16.3.2020 18:29:03)

I sta je bilo na pres konf?

princezica1 -> RE: Korona virus (16.3.2020 18:42:07)

Pari i dalje traje na b92 a na rts su prenosili samo kratko. Pricaju doktori o samim testovima, merama i usporavanju prenosenja korone. Naglasavaju da veliki broj inficiranih nema simptome.

vonavoj -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:02:13)

Znaci ne veryjem,ceo dan me peku oci..i odjednom mi vruce..izmerim 37.1..🤬🤬steze me vrat,sa spoljne strane.ne grlo.

nata11 -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:34:06)

Ne znam ko je ovde lud. Nas grad pun: kafici, kafane. Sunce pa ljudi izasli. Izgleda da sam ja luda sto sa detetom izlazim samo u dvoriste.  

Trebaju nama jace mere. 

Inace policija kontrolise ove koji su stigli iz Evrope poslednja 24h. Juce stigao drug, danas mu bila policija da ga podset_i na kaznu i rekli da ce naici opet na svakih par dana. 

princezica1 -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:37:48)

Ni danas nisam nasla maske u apotekama. Kao poslace Kinezi dodatnu kolicinu. Mnogo je ljudi doputovalo prethodnih dana.

degu -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:39:22)

Maslacak draga drzite se! Nadam se da je neki drugi virus i da ce brzo proci 😣 u zadnje vreme kad god udjem na RR, naletim na neke lose vesti. Mladi ste, jaki ste, sta god da je, pregrmecete 😘Kod nas je situacija kao da nije vanredna, guzva na ulicama, niko ne nosi masku, radimo redovno, penzionera na ulici koliko hoces. Stvarno ne razumem zasto ljudi ne shvataju ovo ozbiljno i ne pocnu da se pridrzavaju preporuka. Npr sestric moje koleginice sinoc je slavio kraj skole, pravili su zurku u Subotici, gradu koji je pun migranata i iz cije okoline se javio prvi slucaj.  Ljudi su nedisciplinovani, neorganizovani, niko ne daje prava uputstva. Meni je van svake pameti da radi bilo sta sto nije od drustvenog znacaja. Npr moj posao gde ispitujemo klijavost semena, bas je to sad od drustvene vaznosti da moramo da radimo. Zao mi je sto koristimo Alkohol, rukavice, maske i taj Natrijum hipohlorit o kome se toliko prica, a to je mnogo potrebnije negde drugo... Inace to vam je zapravo varikina, sneznik, izbeljivac, domestos...razlika je u sadrzaju hlorita od 3-5%. Domestos mozda jos nesto sadrzi, ja koristim na poslu sneznik za dezinfekciju semena. Ne znam koliko to moze delovati na virus, nekako tu najvise verujem u toplu vodu.

vonavoj -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:39:32)

Nato,drago mi je da ih proveravaju!

degu -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:42:14)

IZVORNA PORUKA: princezica1

Ni danas nisam nasla maske u apotekama. Kao poslace Kinezi dodatnu kolicinu. Mnogo je ljudi doputovalo prethodnih dana.

Probaj u poljoprivrednoj apoteci, kod nas tu jos uvek ima.

princezica1 -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:50:43)

Bilo je pitanja i o pomeranju vakcinacije dece zbog cele ove situacije. Receno je da ne treba odlagati primanje predvidjenih vakcina.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (16.3.2020 19:56:29)

Kaze moja mama malopre komsiju od 85 god danas milicija zaustavila na ulici i naredili mu da ide kuci i ne izlazi napolje. 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:04:41)

a to pitanje je sjajno. jeste najbolje za zastitu od korone je da deca budu izlozena i drugim patogenima. nekad mi ljudi stvarno nisu jasni.

Ana RR -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:10:05)

Maslacak,kako ste?

vonavoj -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:13:09)

Maslacak,kako ste?

gagana83 -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:39:41)

Ono što je kristalno jasno je da mi na žalost nemamo stručnjake svetskog kalibra.  A ako imamo, oni se ništa ne pitaju.

Pre nego što se pojavio virus kod nas, jedan od najvećih naših stručnjaka je prognozirao da će u Srbiji biti 15ak zaraženih. Pa smo onda čuli - "Žene, idite u šoping u Milano", ubrzo nakon toga "Molim vas kao Boga da nam kažete ako ste bili u Milanu". Prvo je rečeno da nema potrebe zatvarati škole, posle par dana zatvorili škole. Tako da od "najsmešnijeg virusa u istoriji, koji postoji samo na fejsbuku" dobismo "rat za srpsku budućnost"

Neki su se malo zaigrali. I džaba sve šta treba da a se radi, kad je to samo teorija. U praksi - gužve na granicama, na aerodromu haos, najavljuju redukovan broj autobusa tako da će gužve niti još veće...

Kakav girl power, kakva Brnabićka, zar neko zaista misli da se ona bilo šta pita? 🤦

O ljudima da ne pričam, jutros puna pijaca penzionera! U mom gradu masku nosi jedan u sto! Ali se zato besomučno kupuje brašno, toalet papir i asepsol a garantujem da dobar deo njih ne zna kako se koristi i ne pročita uputstvo.

Nama mogu pomoći samo najrigoroznije mere na žalost.

Jako mi je žao Italijana, ali mi imamo tu sreću da od njih možemo da vidimo šta ne treba raditi. Da prepisujemo od Kineza, ako već stručnjake nemamo.

Ana RR -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:42:48)

U pravi si gago, isto mislim.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:46:03)

Eee moja Gagana, pricam ja to vec 2 nedelje a svi mi govore kako sirim paniku. 

princezica1 -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:49:03)

Mozemo imati najvece strucnjake na svetu. Sa ovakvim pristupom kakav ima vecina nasih ljudi smo nadrljali svakako.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (16.3.2020 20:52:55)

Pa Brnabicka bar presekla i sprovela neku meru, za razliku od onog mrtvog puvala.

A posto smo mi bzv narod ovo ce trajati i trajati nemamo ni discipline ni mere, ni obzira prema drugima. 

gagana83 -> RE: Korona virus (16.3.2020 21:17:55)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Pa Brnabicka bar presekla i sprovela neku meru, za razliku od onog mrtvog puvala.

A posto smo mi bzv narod ovo ce trajati i trajati nemamo ni discipline ni mere, ni obzira prema drugima. 

Svako ko iole prati našu političku scenu, zna da ona ništa ne odlučuje, za sve se pita veliki vođa.
Sa drugim delom se apsolutno slažem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>