Didy -> RE: Korona virus (16.3.2020 0:59:29)
|
Maslačak, javi kako ste. Nadam se da je obični grip u pitanju, a ako ste pozitivni na koronu, nadam se da ćete imati blage simptome. Ivanka, gde ti radiš? Očekivala sam da će zatvoriti škole, ali baš do kraja školske godine nisam. Nekako mi je bilo logičnije da obustave na dve nedelje, pa onda procene da li treba produžavati ili ne. Ovako mi je sve u krajnostima - od najsmešnijeg virusa do vanrednog stanja dođosmo za nedelju dana. Lično nisam u panici. Nemam nikakve zalihe. Danas sam redovno bila kod roditelja jer je tata imao rođendan. Ne razmišljam apokaliptično, preživećemo. Ne smeta mi previše karantin, ako ništa, bar ćemo svi malo da usporimo tempo i da se okrenemo jedni drugima u porodici (tražim pozitivne strane ove situacije). Imam gomilu knjiga koje odavno želim da pročitam, a ne stižem. Ima po kući svašta što želim da uredim, pospremim, očistim, sredim, raspremim, tako da ću i time da se bavim. Mm sutra ide redovno na posao, ali pretpostavljam da će od kuće raditi u narednom periodu (IT sektor). Čula sam se s koleginicom s kojom zajedno držim privatnu školu (strani jezici, programiranje, dodatni časovi iz raznih predmeta...). Mislile smo da je zatvorimo na kraći period, ali s obzirom da su najavljene duže mere, razmatramo on line nastavu. Mislim da bi to bila odlična opcija, pogotovo što će deca da se dosađuju, pa se nadam da će biti roditelja koji će hteti da ih konstruktivno uposle. Za sad razmatramo opcije svaka za sebe, a sutra se dogovaramo detaljnije. Mislim da bi to bilo izvodljivo, možda čak i deci zanimljivije. Moramo samo još da tačno osmislimo kako bi grupna nastava najbolje funkcionisala (ja držim isključivo grupnu nastavu), za individualnu je to mnogo lakše. Držite se ljudi i nemojte duhom da klonete!
|
|
|
|