RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

pari -> RE: Korona virus (15.3.2020 12:15:38)

U valjevu ima novi slucaj, jutros objavljeno...

A sto se tice testiranja, zeznuto je...kako da znas da li si samo prehladjen ili imas grip ili nesto drugo...zato i jeste moguce da se ljudi ne testiraju jer ne znaju kako da prepoznaju simptome...

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 12:19:40)

Zato se i preporucuje izolacija, ali narod ne slusa i ne kapira.

Sto se pre uozbilj8mo pre ce proci. 

princezica1 -> RE: Korona virus (15.3.2020 12:24:31)

Pari ne znas, ali se javis gde treba ako se pojave neki simptomi i pratis uputstva. Ko zna koliko je onih koji izigravaju doktore sami sebi.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 12:28:44)

IZVORNA PORUKA: princezica1

Plasim se da se ljudi ne javljaju da se testiraju iako imaju simptome. 

Tako je jedna gospođa šetala nonsalatno po nasem gradu. Dosla iz Italije. Komsije su je prijavili. Policija ih je privela. 

princezica1 -> RE: Korona virus (15.3.2020 12:33:52)

Imam u komsiluku vise takvih nonsalantnih zato i kazem.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 13:01:35)

Ja rastvorih jedan čep Savo-a u vodi, da li je dovoljno ili da stavim više?

Nemam ništa drugo. Savo i domestos imam. 

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (15.3.2020 13:02:58)

I mene hvata frka. Tata mi je u Italiji. Mi ovde. Ne znam da li kod vas rde kineske radnje, ali ovde kod nas nista ne radi.Dezinfikujem sve. Peremo ruke po 100_x_. Ne izlazimo. Isli smo juce do placa ali je bas bas u sumi. I sami smo tamo bili proset_ali. Ali to je to. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 13:09:22)

Mirko, sta kaze tata, kako je tamo? Ima li nade da krene na bolje? 

vonavoj -> RE: Korona virus (15.3.2020 13:13:20)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ja rastvorih jedan čep Savo-a u vodi, da li je dovoljno ili da stavim više?

Nemam ništa drugo. Savo i domestos imam. 

Ja se bojim da se ne pootrujemo sa ovim sredstvima za dezinfekciju..ili je premalo pa nece delovati,ili previse..pa ni to ne valja..

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 13:22:14)

Ja naprskah to na leskir pa stavih na ztazicu ispred vrata. Brisacemo obucu o to. Poprskah i tepih taj na terasi. Mirise mi samo kad bas primaknem licu. Ovako se ne oseca. Kod nas na poslu se cisti Galisept-om, on bas bas mirise. 

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 14:12:35)

Ja nista nemam od tih jacih. Ali vise se ne brinem. Samo malo vise vere u Boga, opreznosti i odgovornosti. 

vocicana -> RE: Korona virus (15.3.2020 14:28:10)

Ja cu zbog kretanja na posao sutra morati da cistim obucu, pre ulaska. Inace se ponasamo kao i do sada, meni treba zlatnu plaketu dodeliti za kreme za ruke, koliko ih perem , cudi me da nisam dobila neki tezak oblik ekcema.

mama Jo -> RE: Korona virus (15.3.2020 14:29:46)

Koliko cujrm ne dozvoljavaju ni svima da se testiraju... Ako se javis sa simptomima pitaju te da li si bio u inostranstvu i gde i da li si imao kontaky sa nekim ko je bio... Ako nisi ne testiraju te. Je l' tako?

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 14:37:03)

Mama jo, vrse selekciju, dosta ih je u karantinu kod kuce Mislim da ako razviju sve simptome onda ih testiraju i udju u zvanican br obolelih. Tih 46x5 koje su mozda zarazili i eto njih bar 200 na cekanju....Pitanje je koliko reagensa imaju za testiranja. Celom svetu je potrebno. Dusciplina ce nas sacuvati. 

vonavoj -> RE: Korona virus (15.3.2020 14:43:04)

Moja drugarica radi na prijemnom u bolnici..kaze ima sprej za ruke..stalno prska..a pre ulaska u kucu isprska i obucu.

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:17:27)

Ivanka, moj tata je u Vicenci. 

Stric i strina sa decom u drugom kao selu ali isto u Vicenci.Ujak i ujna u drugog gradu. Niko se ne posecuje sada. Moj tata je uz potvrdu radio 2 dana i vise ni oni ne rade.Svuda su na ulici karabinjeri. Kaznjava se zatvorom i novcanom kaznom svaki bespotrebni izlazak iz kuce. I koliko je i moj tata cuo tamo trajace do 3.aprila.Rade apoteke i manje prodavnice do 14h. One vece kao trzni centri ne rade. Kafici, picerije i restorani ne rade.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:26:18)

MS, bolje tako, to je jedino resenje za ovu situaciju. Izdrazacemo mi ovo, testirani smo godinama na razne nacine, i ovome ce doci kraj. 

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:28:43)

Hocemo vala.

U ovim situacijama, ziveo viber i whats ap.Jedino tako mozemo da pricamo i gledamo se.

Ana RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:40:30)

Moj tata je hteo da se testira u Nemačkoj (jer treba da krene za Sr u sredu) ali ne daju, nema simptome, zdrav je, svi oko njega su zdravi. Jedan kolega je bio loše pa su se svi uplašili ali se ispostavila da mu se vratio bronhitis koji nije izlečio i da ima upalu digestivnog trakta. Testiran je.

Valjda neće imati problema na granici. Kad dođe javiće se gde treba da kaže da je stigao iz inostranstva i biće kod kuće u izolaciji za svaki slučaj.

Mi se ponašamo normalno što se kuće tiče - brišem, glancam kao i obično. Ali mi radimo od kuće, ne idemo nigde sem do prodavnice a tada obavimo dezinfekciju dole u garaži, jakne, cipele ostavimo da se izluftiraju, itd. Alkohola smo imali četvrtinu flaše, pola od toga sipali kumi jer nije imala ništa. Asepsola imamo možda oko pola flaše, to inače trošimo dosta. Domestos ne koristim, sutra možda kupim jednu bocu eto da ima. To je to. Sedimo kući, sreća pa živimo u kući pa izađemo u dvorište na sunce i vazduh.

dunja RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:48:48)

Ja isto ne koristim domestos ali sad kupih za pod. Koliko vode da stavim recimo na čep?mene je strah iskreno da s njim ribam jer je Milica stalno na podu, puzi, jos ne hoda. Koliko da stavim da bude bezbedno za nju pre svega u da li da posle ispuram više puta? 

Ana RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:57:05)

Suzi, a zašto bi ribala pod sa tim? Ne ulazite obuveni, ne dolazi vam niko.. ja bih prebrisala onako kako uvek radim, sa dodatkom alkohola ili asepsola.

Ja bih pre napravila rastvor za brisanje obuće, naravno obavezno presvlačenje kada se uđe u kuću, dezinfekcija itd.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 15:58:15)

Dunja, stavi npr cep od koka kole na litar i po. Prebrisi, pusti da se osusi i ja ga ne bi brisala mokrom krpom bar 2h.

Mozda da to uradis kad ona spava. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 16:01:21)

Ja nemam nista za dezinfekciju, alkohola mozda 50ml... Cuvamo za ruke. Ni hidrogena nemam.

Nadam se da cu sutra naci onaj hirurski alkohol, bezbedan i za ruke i povrsine koje dodirujemo. 

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 16:15:16)

Ja uopste necu domestosom da brisem podove. Izvuvanje je napolju.Ili u jednom delu hodnika gde da nema tepiha. Na terasu iznosim jaknu

Ivanka, ja imam asepsol pa cu da ga razblazim za dezinfekciju ruku. A u pobedeljak cu po masku i po alkohol. Rukavice ima mm da mi da. On je sacuvao. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 16:20:20)

Za Savo sam proverila u uputstvu, moze na sve povrsine, ja sam ga bas razblazila. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>