lesica -> RE: Korona virus (15.3.2020 9:00:06)
|
Bebi, za brisanje podova ne odnos 1:4 već stavljaš recimo 100ml (pola čaše) varikine (domestosa i manje) na 5 l vode. Time podove brišeš. Može i parket, i laminat i pločice. Fajtalica za pred ulaz u kuću - za đonove obuće - čaša varikine (domestosa) na 3 l vode. Alkohola imam koliko imam (malo), njime briskamo kuhinju pre svega i tetrapake, ambalažu. Ostatak prostora fajtam asepsolom. E sad, računam da je i ovo sve ok, jer smo ovako radili i do ludila sa koronom, a sve zarad D situacije. Kompletno pranje i presvlačenje nam je postalo kao dobar dan, nakon svakog pobratka bilo gde da smo, sada je sve samo dodatno još pojačano nošenjem jednokratnih rukavica i maskom svuda i stalno. Nedostatak maski - već iskorišćene u slučaju nužde mogu peglom da se sterilišu. Dezinfekcija - za koronu, koliko ja čitah, aktivan hlor i alkohol igraju ulogu, benzalkonijum hlorid iz asepsola ne nađoh da se pominje i da je efikasan. Ali sad, kontam da šta god da je dobro je. Sapun - ako imate domaći sjajno! Ako nemate, perite ruke tek malo duže i opet sjajno. Moj dezificijens za ruke - 200ml apotekarskog alkohola (70٪) + 30ml glicerola, smućka se i u fajtalicu. Sveže povrće izbegavamo (isključivo termički obrađeno) sveže voće se uzima samo ono koje se može dobro oprati i oljuštiti, pre ljuštenja se pere u blagom rastvoru deterdženta i ispira. E sad, ovo sve zvuči pomalo paranoično, međutim nije. Ovo su načelni saveti koje smo dobili od medicinskog osoblja kako dalje da se ponašamo kada je D uspostavljena dijagnoza. Sada se razlikuje utoliko što dodatno još nosimo rukavice, to već rekoh, i što babu i dedu ne pušamo više nigde (dobro, deda nas vozi ponekad naterapiju) Verovatno sam nešto zaboravila, praštajte i pitajte
|
|
|
|