RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dunja RR -> RE: Korona virus (14.3.2020 23:29:50)

Mili, hvala ti, za varikinu mi reče Les, a kod dr. Zorana Vujčića sam pročitala da je za brisanje kvaka i voća, povrća 70% etanol? Jel to običan alkohol 70%, njega imam jednu bočicu, kupih slučajno neki dan. Ali neće dugo trajati.

IZVORNA PORUKA: milicicak

Suzi, ovo Bozen na koronu ne deluje.

Najveci efekat imaju 70% alkohol i varikina. Najefikasnije unistavaju tu "koronu" oko virusa. Mislim da who negde ima uputstvo kako se pravi sredstvo na bazi alkohola i hidrogena koje je dokazano efikasno.Nisam citala sastav asepsola, pa ne znam. Ja ga rutinski koristim mada mi je sad drazi dobri stari alkohol

princezica1 -> RE: Korona virus (14.3.2020 23:56:18)

To je obican alkohol i u redu je za brisanje povrsina. Peremo ruke cesce i to je to.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 0:26:35)

Ima da razblazim domestos

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 0:27:26)

Ai Savo imam u spreju, i njega da razblazim dok ne nadjem konkretne stvari. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (15.3.2020 3:58:36)

Dobro jutro. Otkazan mi seminar. Nego izgleda ce ipak biti i skola otkazana. Covece. Neka zatvaraju sve i nek bude policijski cas il sta vec da se ljudi ne setkaju

milicicak -> RE: Korona virus (15.3.2020 6:35:03)

Suzi, nista ispod 70% alkohola nije efikasno, rakija ne deluje.

Etanol je alkohol :)

emicaa -> RE: Korona virus (15.3.2020 8:06:37)

Ovde su od sutra zatvorene skole.Ali dzaba su se skolarci radovali,lmace kucnu nastavu.Jos nisam ukapirala kako ce je drzati ali to ce danas ili sutra javiti.Ja sredstva za dezinfeciju imam dovoljno,jer sam manijak koji ne izlazi iz kuce bez sredstva za dezinfekciju 

bebilule -> RE: Korona virus (15.3.2020 8:34:42)

E sad pitanje. Danas moram tati sve ocistiti. On je hronicni bolesnik, opstruktivna pluća, 4. stepen. Samo da ga zaobiđe... Imam domestos i varikinu od jacih. Alkohola nigdje nema. Mogu mu kupatilo varikinom. A smiju li se drveni podovi tom razblazenom varikinom 1:4? Ne znam koje materijale njom mogu tretirati da ih ne unistim. 

vonavoj -> RE: Korona virus (15.3.2020 8:47:58)

Ja nista ne razumem to razblazivanne..imam asepsol od 5%,kako da ga razblazim da bude 0.1%..kontala sam da ide na 100ml vode 2ml 5%,ali drugarica rece da ide mnogo manje..ona je na 700ml stavljala 3ml..pada moja matem...to je hemija..

Videcemo na sta ce ta nastava da lici..i kako ce deca sama da prate..kaze sestra ko ce ga naterati samog kod kuce da gleda tv od 10 do 12..

lesica -> RE: Korona virus (15.3.2020 9:00:06)

Bebi, za brisanje podova ne odnos 1:4 već stavljaš recimo 100ml (pola čaše) varikine (domestosa i manje) na 5 l vode. Time podove brišeš. Može i parket, i laminat i pločice.

Fajtalica za pred ulaz u kuću - za đonove obuće - čaša varikine (domestosa) na 3 l vode.

Alkohola imam koliko imam (malo), njime briskamo kuhinju pre svega i tetrapake, ambalažu.

Ostatak prostora fajtam asepsolom.

E sad, računam da je i ovo sve ok, jer smo ovako radili i do ludila sa koronom, a sve zarad D situacije.

Kompletno pranje i presvlačenje nam je postalo kao dobar dan, nakon svakog pobratka bilo gde da smo, sada je sve samo dodatno još pojačano nošenjem jednokratnih rukavica i maskom svuda i stalno.

Nedostatak maski - već iskorišćene u slučaju nužde mogu peglom da se sterilišu.

Dezinfekcija - za koronu, koliko ja čitah, aktivan hlor i alkohol igraju ulogu, benzalkonijum hlorid iz asepsola ne nađoh da se pominje i da je efikasan. Ali sad, kontam da šta god da je dobro je.

Sapun - ako imate domaći sjajno! Ako nemate, perite ruke tek malo duže i opet sjajno.

Moj dezificijens za ruke - 200ml apotekarskog alkohola (70٪) + 30ml glicerola, smućka se i u fajtalicu.

Sveže povrće izbegavamo (isključivo termički obrađeno) sveže voće se uzima samo ono koje se može dobro oprati i oljuštiti, pre ljuštenja se pere u blagom rastvoru deterdženta i ispira.

E sad, ovo sve zvuči pomalo paranoično, međutim nije. Ovo su načelni saveti koje smo dobili od medicinskog osoblja kako dalje da se ponašamo kada je D uspostavljena dijagnoza.

Sada se razlikuje utoliko što dodatno još nosimo rukavice, to već rekoh, i što babu i dedu ne pušamo više nigde (dobro, deda nas vozi ponekad naterapiju)

Verovatno sam nešto zaboravila, praštajte i pitajte

vonavoj -> RE: Korona virus (15.3.2020 9:13:02)

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2042095-8080.jpg[/img]

bebilule -> RE: Korona virus (15.3.2020 9:21:00)

Les, hvala puno!

lesica -> RE: Korona virus (15.3.2020 9:39:56)

I definitivno, ono što smo mi naučilia što nam je najteže palo - bliski i fizički kontakt se svodi na minimum minimuma.

Dakle, bez grljenja, ljubljenja, maženja, pipkanja.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:22:43)

Ja nosim masku...onu obicnu, zelenu...  Malopre na pijaci jedna mi se mahe, grohotom, pa kaze "zar si i ti pala na tu foru". 😔

Narod je neozbiljan strasno. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:31:00)

I mene u skoli ismejali a ja nosila jer su testiralo decu kod d u skoli i jer ona kaslje. 

Mada deca su joa dobro i prihvatila. Kolege su gore

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:36:17)

Boze, Boze da li je moguce da se ljudi smeju za tako ozbiljnu situaciju. Sami smo sebi neprijatelji.

milicicak -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:37:03)

Mi u principu radimo isto sto i Les, uz dodatak da sve sto udje u kucu 12 sati stoji napolju na terasi, bez pipanja, onako u ambalazi kako je doneto. Nemam dovoljno alkohola da brisem tetrapake i ostalo. Jakne drzimo napolju. Kvake brisemo kad udjemo u kucu.

Ali sve ovo na stranu.
Zene, sedite u kuci. Svi. To je jedino sto sada moze da nam pomogne. Sedite u kuci jer jedino tako mozemo da doprinesemo da se ne desavaju nagli skokovi u broju obolelih. Sedite u kuci. Nema parkic, nema kafic, prodavnica samo kad mora. Sedite u kuci jer tako spasavate zivote. Sedite u kuci, nema izgovora.

vonavoj -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:37:18)

Ja nemam gde da kypim maske..nigde nema..

flamingos -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:37:37)

Upravo tako Les.Ivanka,Misho,ako nosite maske,neka se smeju,to je njihoova stvar.Svako bira način na koji će da zaštiti sebe,a i svoju porodicu i ostale.Ljubim vas sve.Bog neka nam je u pomoći da se što pre okonča borba sa virusom i da svi budemo živi i zdravi❤

milicicak -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:38:37)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

I definitivno, ono što smo mi naučilia što nam je najteže palo - bliski i fizički kontakt se svodi na minimum minimuma.

Dakle, bez grljenja, ljubljenja, maženja, pipkanja.

Da, ovo je najteze. Ja svoje dete nisam pupnula 2 nedelje kad je imala morbile. Jeste tesko ali sve se izdrzi.

milicicak -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:40:40)

Ovaj glossy dezificijens zaboravite, tj. aloa vera i esencijalna ulja su samo dodatak za negu ruku. 70% alkohol je dovoljan!

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:44:22)

Kupih sad u apoteci 2 roze pamucne za ivu bar nove da imam. Iskreno se nadam da od sutra nema skole.Koliko imamo, imamo. Znam sta je oskudacija. Devojka u apoteci mi rece da im sutra stizu sredstav za dezinfekciju, bar za stolove i ruke da imamo. Valkda ce se ovaj narod uzeti u pamet, juce sam samo ednu zenu videlasa maskom, danas samo ja a svi me gledaju belo. Mozda se i uplase da sam zarazena pa i oni pocnu nositi 😊

princezica1 -> RE: Korona virus (15.3.2020 10:53:23)

U toku noci nije bilo novih uzoraka za testiranje. Cekamo odluku o nastavi.

flamingos -> RE: Korona virus (15.3.2020 11:58:02)

Princezice,tako je.Čekamo.Dobro je da nema novih slučajeva...

princezica1 -> RE: Korona virus (15.3.2020 12:13:59)

Plasim se da se ljudi ne javljaju da se testiraju iako imaju simptome. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>