margom -> RE: Imunoloski faktori i VTO (31.7.2015 10:50:15)
|
E pa devojke drage, pozelite mi dobrodoslicu u klub mutanta hehhehehehee ! Zovite me Maja Mutant od danas, ili M2 hehehhehe ! Elem, trevalo mi je vise od godine da izmolim upute za ove analize, jer znate stav nasih lekara po pitanju toga. A sada, prosto ne znam koju dijagnozu pre da pomenem. Doduse, ostao mi je jos OGTT test na glikemiju i insulinemiju, i ziva nisam sta ce odatle da iskoci. Situacija je sledeca. Najpre smo utvrdili da moj cika Hasimoto ne miruje, po pitanju antitela, jer su mi Anti TPO povisena na 228 (0.0-5.8). Dalje, radili smo stecene trombofilije i mislim da je tu sve OK, osim ako faktor V koagulacije ne pripada njima, jer je on ispod granice i iznosi 0.61 (0.70-1.40). Idemo jos dalje, na rezultate urodjenih trombofilija. E tu je zurka. Najpre zato sto su rezultati koje VMA izdaje tezi za razumevanje od nekog teksta na kineskom, ali dobro, snadjosmo se nekako. I tu stoji sledece: Rezultat: gen. wild type. heterozigot. homozigot G20210A (faktor 2 LEIDEN). +. - - G1691A (faktor 5 LEIDEN). +. - - C677T. (MTHFR). - +. - -675 (4G/5G). PAI-1. - - + OPIS : WT - neizmenjena forma heterozigot-izmena na jednom alelu homozigot- izmena na oba alela I to je to, nadam se da smo nasli razlog biohemijskih trudnoca i nemogucnosti ostajanja prirodno u drugom stanju. E sad jos kada bi mi vi devojke rastumacila sta sve ovo znaci, bilo bi sjajno i bajno. Posebno me zanima ovaj V faktor koagulacije koji je nizak, jel to bese znaci da mi je gusta krv ? I ova kombinovana mutacija, malo MTHFR, malo PAI-1........
|
|
|
|