zmajče
|
mina@ draga i ja to treba da odradim pa sam nešto čačkala i po drugim forumima i evo spiska za imunologiju, Autoimuna antitela: Antikardiolipidska antitela igg i igm, Antifosfolipidna igg i igm, Antibeta2 glikoproteinska antitela igg i igm, ANA(Antinuklearna antitela), Antitireoglobulin, Antitireopreroksidaza, Anti mikrozomalna i imuni kompleksi Sve ovo moze da se uradi na KCS na uput opšteg lekara ne zakazuje se ništa šifra:N97 ZA VTO, a moze i privatno u nekim labaratorijama 1.298,00 din je jedna mislim u konzilijumu. Što se tiče urođenih trombofilija:PII,MTHFR,FAKTOR V Leiden,PAI-1 mora privatno mada ću ja pokušati na vma pošto na institutu za transfuziju nemaju reagense zvala juče,privatno oko 14.000,00 din Stečene trombofilije kao i koagulacioni status može isto na institutu na uput ali se zakazuje na mesec dana unapred-nemaju reagense trenutno. Vma ima reagense ali mora sve da je ispisano na uputu detaljno ,ne zakazuje se u labaratoriji. Stečene i koag.status: Faktor VIII,D-dimer,Lupus antikoagulans,protrombinsko vreme,vreme koagulacije,protein C,protein S,APTT,br.Trombocita,fibrinogen,Euglobulinska fibrinoliza,DRVVTR,AT,APCR(NAPOMENA NISAM BAŠ SIGURNA DA SAM SVE NABROJALA ZA STEČENE) Neka neko dopuni ako zna šta treba još Karitipi za oba partnera se vade na institutu za majku i dete na zakazivanje i na uput
|