RE: stomačni virus (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

Didy -> RE: stomačni virus (13.11.2014 21:19:14)

Posle dece, došla sma ja na red. Noćas oko 4 me probudio bol u stomaku, hitno sam morala u WC. Kako ustanem s WC-šolje, samo se vrati. Posle sam se ispovraćala kao nikad u životu, pa opet visila na šolji i tako do jutra. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Užas! Ceo dan sam malaksala i trese me groznica, uzela sam malo slanih štapića, opet sam dobija dijareju, tako da ništa posle nisam uzimala osim smekte i rehidranta i sad sam popila čaj od nane. Slomilo me skroz!

branki* -> RE: stomačni virus (13.11.2014 21:41:20)

uh,bre,didy,nagrabusila si bas[sm=smiley13.gif]nadam se da nece dugo da traje...

emicaa -> RE: stomačni virus (17.12.2014 15:16:13)

Joj ja ne znam više šta radim,prestala sam povraćat i vratila mi se snaga ali želudac me ubi,kao da mi ga nego vadi na živo,gladna sam umirem a čim bilo šta pojedem opet mi bude muka,već treći dan ništa ne jedem,a strašno mi se pije kola,znam da mi neće pomoći ali hoće li odmoći ako popijem čašu [sm=smiley19.gif]

branki* -> RE: stomačni virus (17.12.2014 18:24:43)

emice,ja sam u trudnicama procitala da neke ublazavaju mucninu koka kolom.ne znam,ja probala nisam.

Peace* -> RE: stomačni virus (18.12.2014 10:17:47)

Prvo Marko imao proliv, pa Luka, sada mm... [sm=smiley29.gif] Valjda nisam ja sledeća. [sm=smiley5.gif]

emicaa -> RE: stomačni virus (18.12.2014 10:25:18)

Peace dezinfikuj ruke što češće kad pipkaš oko njih,a možda te i zaobidje,mm već drugi put zaobilazi a mene i Teodoru sve po redu hvata.

Anoniman -> RE: stomačni virus (18.12.2014 16:46:05)

cim se jave prvi simptomi pocnite da pijete linex i to 3x2 tablete. mene to uvek spase. ali odmah 2 tablete, cim nesto osetim!
imali smo i mi pre mesec dana stomacni virus, dok smo bili u bolnici zakacila beba, pa ja.. pa kada smo izasle prenele svima ostalima.
meni deca tada piju normiu ili linex baby.

emicaa -> RE: stomačni virus (18.12.2014 16:59:37)

Ja sad nisam imala nikakve simptome da će me uhvatit,samo mi u noći bila malo muka ali mislila da mi nije godila večera i kad sam ustala počela povraćati i ono drugo.

Peace* -> RE: stomačni virus (19.12.2014 8:33:13)

Uopšte ne znam kako da zaustavim mužu ovo stanje... [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: stomačni virus (19.12.2014 10:01:56)

sta pije tash? daj mu linex odmah 2 kom, ja se kunem u njega. i pirincanu vodu.

Peace* -> RE: stomačni virus (19.12.2014 10:05:51)

Neki Bio ne znam šta, neki probiotik. Mi smo do sada uvek koristili Linex, pa je on sreo nekog drugara farmaceuta koji je savetovao taj neki probiotik kao najbolji, pri tom rekao da detetu dajem 3x1 (doneo samo tablu a ne kutiju, pa nisam imala uputstvo). Posle sam izguglala da odrasli piju 1-2 kapsule 1x dnevno uz glavni obrok a deca pola doze od odraslih. Odlepila jer sam detetu dala više. E sada on pije taj probiotik. Ne znam što sluša sve te svoje neke druagre, bzvz, kad smo do sada koristili Linex i on je rešavao stvar.
Sad danas hoće da uzme Enterofuril valjda.
I kuvam mu čaj od kore nara.

Anoniman -> RE: stomačni virus (19.12.2014 12:59:23)

al nasoj bebi npr u bolnici linex baby i nije nesto pomagao. a meni uvek pomogne. onda je dr na otpusti rekla bulardi 6 dana i to je stvarno resilo stvar. sta znam, mozda ne odgovara svakom isti lek. ali ako mu nije bolje najbolje da promeni. kuvani pirinac i pirincana voda, pecena jabuka i dunja..

Misha i Ljisha -> RE: stomačni virus (19.12.2014 13:04:49)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Uopšte ne znam kako da zaustavim mužu ovo stanje... [sm=smiley13.gif]

[sm=smiley36.gif] pa kad slusa drugare pusti ga nek bude u tom stanju.

Moji su svi dobili stomaci al cini mi se da je sad tata poslednji na redu, prvo mali Nikola, pa moja mama pa brat pa sad tata. Nas ostale se nadam da nece nista uhvatiti. I nama linex sve zivo resava.

choopa choops -> RE: stomačni virus (19.12.2014 13:47:45)

Tash za muža Flonivin (on je blag, može i za veću djecu), a ako on ne pomogne Loperamid. [sm=zmeden.gif]

mama krava -> RE: stomačni virus (19.12.2014 13:50:15)

Loperamid je sigurica! Od njega odmah beton [sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: stomačni virus (19.12.2014 13:53:26)

Sad sam pričala sa kevom o Loperamidu. Ona kaže da Loperamid usporava rad creva, i njoj se ne sviđa jer ima utisak da joj onda taj virus ostaje u crevima, umesto da izađe (na to joj tata kaže da lupeta). Ah ti lekari... [sm=smiley36.gif]
A Enterofuril je antibiotik za creva, kako ona reče, i misli da je bolja varijanta.

Elem, muž uzeo Enterofuril, a mama Loperamid.

Videćemo kome će pre proći, pošto se mama sprdala da još tata i ja ostajemo, i da ćemo dobiti za Božić. Zlica! [sm=hudicek1.gif]

mama krava -> RE: stomačni virus (19.12.2014 13:56:18)

Meni je Enterofuril super i za decu spas. Detetu nikad ne bih dala Loperamid iz razloga koji tvoja mama navodi, ali za odrasle, je spas, pogotovo ako dugo traje liv-pro[sm=smiley36.gif].

choopa choops -> RE: stomačni virus (19.12.2014 14:58:38)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Videćemo kome će pre proći, pošto se mama sprdala da još tata i ja ostajemo, i da ćemo dobiti za Božić. Zlica! [sm=hudicek1.gif]

[sm=smiley36.gif]
Pijte probiotike već sad...

Šta znam, ja uvijek probam Flonivin prvo, jer je blaži, pa ako ne uspije onda zacementiram Loperamidom [sm=smiley36.gif]

I da, obavezno kad imamo stomačni virus pijemo Coca Colu ili Fantu. Moja mama kaže američki virus-američki lijek [sm=jezicek.gif]

Olga75 -> RE: stomačni virus (25.12.2014 10:17:29)

e pa nazdravlje mi bilo
zapatila sam stomacni virus , muci me od sinoc a jutros je krenulo , mucnina , naduvana i dijareja
a danas Bozic
ho - ho - ho [sm=smiley13.gif]

cockic -> RE: stomačni virus (25.12.2014 10:38:13)

ja kad ostim da nesto mi nije kako valja,tj mucninu,gadjenje na hranu ja odmah popijem smektu i pomogne mi.nekad i ja izgrickam pastilu prolife,i deci dajem preventivno te pastile.a kad imaju stomacni virus duobiotik,pokazao se kao dobar,brzo resi problem.

mila83 -> RE: stomačni virus (4.3.2015 15:38:52)

Sto se tice stomacnih virusa, desilo se par puta da ih uhvatimo svi porodicno, jednom nam se desilo bas oko Nove godine...uglavnom ih lecimo bez ikakvih lekova, samo doooosta tecnosti, zbog dehidratacije i odmaranja, lagane hrane...decu ne teram da jedu, bitnija je tecnost.

milicicak -> RE: stomačni virus (23.3.2015 10:51:40)

Mame, koji su simptomi ovog stomacog gripa koji vlada?
Da i ide sve u paketu, visoka temperatura, proliv i povracanje?
Mini buba ima temp oko 37,2-4 i proliv... ne znam da li je dohvatila nesto sa mlekom ili je fasovala stomacni virus [sm=smiley13.gif]

mama krava -> RE: stomačni virus (23.3.2015 10:56:53)

Milicicak...
baš tako kao sto si opisala....

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Moj mali je prvo jednog dana povraćao, uveče dobio proliv, sutra tako bezveze temp oko 37-38, bez povraćanja samo proliv. Temperaturu posle vise nije imao, samo proliv 5 dana, katastrofaaaa...pa kad je prestao proliv, znači 5og dana je opet imao temperature oko 39 i tako dva dana...to je bila završnica...

Ja sam samo imala dva dana temp, ali proliv isto 5 dana, strašnoooo...I prvog dana isto grozan nagon za povraćanje...

Mi smo radili kolpo...sve ok....

milicicak -> RE: stomačni virus (23.3.2015 10:59:17)

Milkice, nije povracala uopste, ne zali se ni na sta, a stolica joj je onako tecnija i karakteisticna kao kad pojede nesto sa mlekom u tragovima...
da se tesim da je virus? [sm=smiley13.gif]
dala sam joj smektu i Multilack, cekam da mi mama javi stanje...

serpica -> RE: stomačni virus (23.3.2015 12:02:05)

Evo je tema a ja ugusih trudnice tamo sa problemima [sm=smiley13.gif]
isto stanje i kod nas od petka mali,pa zaglavili na infuziji,od subote samo temp,a od sinoc opet proliv i poracanje... mene sinoc stislo ali na kratko,sad mi je samo muka,a od jutros obe cere...[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>