Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:24:14
|
|
|
|
Khaleesi
|
Ne mogu da nadjem odg od Fili, ili ako neko zna. Kako se manifestuje taj konjuktivitis?
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:29:41
|
|
|
|
bubulence
|
Kod nas je krenulo prvo da mnogo krmelji oko, onda i da otice, sa dosta zute sluzi...
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:30:12
|
|
|
|
Khaleesi
|
I kako se leci?
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:32:41
|
|
|
|
mama Jo
|
Da krmeljive oci, onako ne mozes da ih otvoris. Mislim da moras bas pazljivo gazom da ocistis krmelje, tipa jedan pokret jedna gazica, i tako sve dok ne ocistis. I onda idu neke kapi. Mislim da se lako prenosi.
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:34:03
|
|
|
|
Khaleesi
|
Bzv ako je to. A od cega se dobija. Ja bas mislim da sam napolju na vetru nestonpokupila....
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:38:03
|
|
|
|
mama Jo
|
Nadam se da ce se javiti sad neko ko je skoro imao. Ja sam imala davno... od prljavih ruku, pitaj boga... orosto tako, potrefi se vrvtno vise stvari. Znam da kazu da se vrlo lako prenosi, mozda si bila slucajno u dodiru sa nekim ko je imao. Skoro je bas Maraj cini mi se pisala da je mali doneo iz vrtica, i svi u kuci su zaradili.
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:38:24
|
|
|
|
mama Jo
|
A mozda kod tebe uopste nije to...
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:39:59
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Khal, mm je kolega pre neku godinu izgrebao oko na kosarci. Posle 2 dana se zatvorilo, dr mu dala neku tecnost za ispuranjecali morala sam ja to da radim. Spolja ka unutra, prema nosu se prsne pa se istim pravcem i ocisti. Plus hloramfenikol i gentamicin cini mi se. E sad, posle nekoliko dana, ode on na teren i vetar mu nanese prasinu u oci. Ta prasina jos vise izgrebe osteceno oko koje je taman pocelo da zarasta. Muke zive. Zato ti kazem idi kod lekara da ti pogledaju da li je osteceno. To se ovako ne vidi, ali on je imao snimak od lekara na kom se vide ogrebotine preko zenice, mnogo uvecane.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:41:53
|
|
|
|
bubulence
|
Hloramfenikol ili kako se vec zove sam ja koristila i za sebe i za cerku. Kod nas je bilo virusno.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:44:06
|
|
|
|
Slavkic
|
Crvenilo ocijui stalne krmelje
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:44:24
|
|
|
|
Khaleesi
|
Joj sad me uplasi. Videcu do ujutru. Pa ako bude i dalje ovako ici cu. Teskonje kao da imam stranontelo sve vreme unutra. Lepo je kad stavim oblogu od kamilice. Mozda he i taj konjuktivitis. Ali danas sve ok. Popodne samonpocelo da svrbi kao da je nesto upalo zato sam povezala sa vetrom...
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:44:35
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Koliko sam shvatila Khal je nesto upalo u oko, zato mislim da je izgrebala.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:45:10
|
|
|
|
Khaleesi
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Hloramfenikol ili kako se vec zove sam ja koristila i za sebe i za cerku. Kod nas je bilo virusno. Jsu vam bris radili pa saznali da je virusno?
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:46:21
|
|
|
|
Slavkic
|
Krmelje, crvenilo oka, svrab
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:46:57
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Khaleesi Joj sad me uplasi. Videcu do ujutru. Pa ako bude i dalje ovako ici cu. Teskonje kao da imam stranontelo sve vreme unutra. Lepo je kad stavim oblogu od kamilice. Mozda he i taj konjuktivitis. Ali danas sve ok. Popodne samonpocelo da svrbi kao da je nesto upalo zato sam povezala sa vetrom... Jesi li mnogo trljala oko? Tako je i mm, nista se nije videlo a prašinku pokušavao trljanjem da izbaci i jos vise izgrebao.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:47:37
|
|
|
|
Khaleesi
|
Pa ja mislim da je upalo kad sam isla po M u skolu.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 12.12.2019 23:48:56
|
|
|
|
Slavkic
|
Trljanje samo jos vise oziritira oko
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:01:15
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Malena,masemo,hvala na glasu. Fil,i moj je fudbaler 😃 kopacke i stucne svudaaa 😥Kh, ispiraj oko fizioloskim. Kap po kap. Mpzes na gazicu kamilicu. Jel ti krmelji, jel crveno sa unutrasnje strane?Znas onako kad pogledas u ogledalo, okrenes donji deo (gde su podocnjaci) , da vidis da li je crvena sluznica oka.. Bolje idi kod lekara. Mzoes ti i hloramfenikol. I neomicin, deksametazon... ali bopje da ides da vidis. Jer ce onim aparatom da vide bolje roznjacu. Ai videce se ako ima neko strano telo.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:04:07
|
|
|
|
Khaleesi
|
Na kraju cu da odem. Ipak je oko. Pa jeste crveno. Nego sto nisam nikad imala taj konj. Pa nemam pojma znas... Nisam ni videla 🙄nekome
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:07:19
|
|
|
|
Slavkic
|
Deksametazon je odličan za prvu pomoć ali svakako posjeti lekara
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:08:35
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Onda ne eksperimentisi. Idi sutra kod lekara. Mozes da ispiras fizioloskim i kamilicu prohladjenu. Malo da ti umiri.❤❤❤
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:14:22
|
|
|
|
Khaleesi
|
Vec sam stavila onu mast. Znam da je dobra i bas za oci. Onu chloro nesto
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:15:19
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Haha mama Jo.. znaci asocijacije ista rec u isto vreme.. kaladont ista rec u isto vreme 😂😂😂 Kh,mast je super. Suyra kod dr.
|
|
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:15:57
|
|
|
|
mama Jo
|
Puh covece, nemoj da ti se zakomplikuje iz bzvze...
|
|
RE: DecembaRRska kafana 13.12.2019 0:19:42
|
|
|
|
Khaleesi
|
E bas bzv. Kako mrzim ovako kad se desi nesto glupo. Pih
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?