Verus -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (6.8.2010 4:14:26)
|
maslinice zasto peglas pelene? Ja to ne radim, a ni moja mama meni nije radila davne 79 kad sam rodjena. Rekla joj je cak tada, patronazna sestra da NIKAKO ne pegla pelene, jer ce se beba navici na ispeglano i drugacije nece hteti, a sama nece uvek stici da ih ispegla. I slazem se za ovo kao siroki-primetila sam kada Helena nosi pamucne, te sa cickom, plus tetra pelena unutra, da joj noge puuuuno sire stoje nego u pampersu. Sve u svemu vise mi se dopadaju od obicnih. Sto se tice troska ja ovde 96 pelena Luvs platim 16 dolara sto je bas malo, a ove lajnere o kojima sam pisala platim 10 za 100 komada, pa mi skoro dodje isto, ali kao sto sam rekla, detetu je koza puno lepsa. A sto se tice pranja: potopim ih sve u masinu sa hladnom vodom: pustim da to odstoji, operem prvo u hladnoj vodi (fleka od govanceta bi ostala da odmah ide u vrucu vodu), onda u drugoj turi operem vrucom vodom i osusim u masini za susenje. Uskoro kupujem ono cudo na rasklapanje za susenje vesa, jer kazu, da lepse izbele ako se suse na suncu. Pa cemo videti.... Maslinice: kako ide sve to sada? Proslo je 3 meseca...?IZVORNA PORUKA: maslinica kad sam videla temu, morala sam da se ukljucim..ikao jos nisam mama, jos koji dan...ali me zanima, jer debata oko pelena traje i traje...ove na cicak sam kupila 6 komada u HR i jako su slatke i prakticne, bra tako deluju,...u hr mojoj mami su rekli da je to pelena za siroki povoj...e sad ne znam... ja sam se na kraju odlucila za pamucne pelene i sve one peripertije, pranja i peglanja...ja sam veeeeeliki komformist i citajuci prethodne stranice mislim si, joj boze kako cu ja sa svime tim..pa sam sad skontala...pokusacu da mi beba u samom pocetku bude u pamuku, ako bas bude toliko komplikovano ide u new born:)..mada, znam da je ovisno od deteta do deteta, ali ojed i oni ruzni crveni plikovi na bebicama su me naterali na pamucne pelene... ja sam jako, jako osetljive koze, svako sranj*** se prima i odmah osip i kremice i cuda...pola ulozaka nisam nikad mogla jer odmah upala, kremu za lice sam jedva nasla, odmah osip....zato mislim da mi nece biti toliki problem prati i peglati.... tu su mi je svekrva i dolsa mi je mama i bar za taj pocetak imam veliku pomoc, a posle cemo se ponasati ovisno o situaciji....
|
|
|
|