Verus -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (18.1.2010 17:06:37)
|
Uf ne znam ni gde da pocnem na ovu temu....Iskreno, cini mi se da cu probati i jedno i drugo-tj. da cu raditi kombinaciju oba. Drugarica ima sina od godinu dana, i JEDINE pelene koje ga drze preko noci da se ne ispisa po krevetu su pamucne. Tako da nocu koristi te, preko dana jednokratne. Ovde (SAD) stvarno postoji veliki izbor raznih, ukljucujuci i jednokratne pelene pravljene sa organskim pamukom, bez hemikalija i gela (koji se nalazi u jednokratnim pelenama i to je ono sto "drzi" mokracu unutra). Trenutno postoje i rade se istrazivanja o stetnosti istog-gela, za deciju kozu. Mnogi sadrze materije koje se sada zna da su kancerogene. Citala sam dosta o svemu tome, radila moje malo istrazivanje o svemu, i da imam sina, i ako budem imala sina kasnije, koristicu pamucne. Neka istrazivanja navode visoke temperature tih pelena kao veoma stetne za testise beba, sto kasnije moze lose da se odrazi na plodnost decaka. Naravno, ne govorim da je ovo istina, samo iznosim sta sam sve saznala kroz ta moja citanja....A opet, gledam i razmisljam koliko nove generacije imaju problema sa plodnoscu, pa se pitam da li mozda ima istine? Iskreno, odlucila sam da probam vise razlicitih, pa da vidim sta MOJOJ bebi odgovara. Od cega se nece osipati isl. Moja situacija je takva da zivim u zemlji koja nema trudnicko, sada sam na mirovanju, sto ce mi MOZDA ostaviti 4 nedelje odsustva kada mi se beba rodi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] I sto znaci da ce ona mozda vec sa 5 meseci morati u jaslice. Tad cu morati da koristim jednokratne, niko mi nece u zabavistu toliko proveravati dete, a da dozvolim da lezi u pamucnoj peleni-mokraci pola dana ne zelim. Jedno sam odlucila, kroz razgovor sa mojom mamom: da kada dodje vreme da je ucim na nosu, prelazim na pamucne pelene, iz prostog razloga sto dete tada oseti da je mokro, a to opet nije komotan osecaj....kad moja beba napuni godinu dana bice prolece, dovoljno toplo da je ostavim da bude mokra pola sata, da vidi da treba da ide na nosu, a ne da misli da je OK da piski u gace....tako da malo po malo, tad cu izdrzati to pranje pelena, da bi ona brze iz njih izasla....A do tada, sa jako malom bebom, mislim da necu imati vremena: uz posao, vodjenje kuce i nikoga da mi pomogne osim mm, pranje i peglanje pelena ce mi biti nezamisliv posao. Sorry na dugom postu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|