Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:00:32
|
|
|
|
mejra81
|
Da,ona je imala seanse... Meni se cini da i meni vise trebaju seanse i neki lekoc posto ja nisam imala takve napade(ne znaci da ih necu imati) kao sto si opisala... Ona je i pila lekove i imala seanse zajedno...
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:01:20
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: janajana i da, mozes pogledati OVDE o neki stvarima koje te zanimaju oko tvog problema, a koliko se secam ima i preporuka za drzavne ustanove.
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:02:03
|
|
|
|
Anoniman
|
da li je moguce da nas ima toliko sa svim tim silnim problemima, sa kojima ne mozemo da se sukobimo?! ebem ti zivot!
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:03:55
|
|
|
|
janajana
|
nisma ni ja verovala koliko nas ima, dok nisam sama zapala u tu situaciju, jer u principu kod nas je nekako jos to tabo tema i ne prica se puno
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:12:16
|
|
|
|
Anoniman
|
pa jeste tabu, jer ovde svi mislimo da mozemo da se izborimo sa problemima i da treba da pokaujemo jacinu zbog drugih, da ne pomisle da si sonja! i ja sam tako ramisljala, ali vidim da nema vajde od takvog razmisljanja, treba se zjadati, pa kud puklo da puklo!
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:29:02
|
|
|
|
mejra81
|
U pravu ste devojke...Opet je lakse kad se makar malo jedna drugoj izjadamo pa makar i ovim putem... P.S Moj mm kaze Sonja za neku dobru ribu...
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:32:58
|
|
|
|
buhla
|
moja drugarica je isla u Palmoticevu i bila je zadovoljna sa dr. moja trauma je trenutno, kako pomislim na zivot kod mm, kako ce tamo da me drze zatvorenu u sobi i nece mi dati da izadjem kako to pomislim ja se ubijem od to je jace od mene... pokusavam samu sebe da ubedim da ne mracim toliko, da razmisljam pozitivnije, da gledam kao da idem na odmor tamo, ali mi ne ide... joooooooooj
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:33:48
|
|
|
|
Anoniman
|
joj, Buhlic, jel vam to jedino resenje za sada?
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:34:34
|
|
|
|
janajana
|
kod nas vazi jos ono, bar kod nekih starijih generacija jer vidim da sve vise mladjih posecuju psihijatre, ako ides kod psihijatra ti nisi normalan bez obzira koliko problemi bili beznacajni
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:39:47
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: Trinny joj, Buhlic, jel vam to jedino resenje za sada? pa mozemo da nastavimo vako, ja ovde a on tamo... ali nema smisla, zbog mog sebicluka da dete ne bude i sa njim!
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:42:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: buhla IZVORNA PORUKA: Trinny joj, Buhlic, jel vam to jedino resenje za sada? pa mozemo da nastavimo vako, ja ovde a on tamo... ali nema smisla, zbog mog sebicluka da dete ne bude i sa njim! aaa, Buhlic, danas ces mi izdeklamovati sta je u pitanju, sad si me zaintrigirala! pa jesi li ti sama tu na nbg-u ili sa tvojima?
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:46:40
|
|
|
|
buhla
|
ce ti pricam... sama sam, tj mama mi dolazi da prespava i da pomogne.
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 12:48:26
|
|
|
|
Anoniman
|
ijaoj, ja sad ne mogu da docekam da dodjemo po vas! auuuu...
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:02:04
|
|
|
|
mejra81
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:07:56
|
|
|
|
Anoniman
|
nemoooo pakishhhh!!!
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:14:55
|
|
|
|
buhla
|
mejra... sto sad places? trinny imas pp
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:21:02
|
|
|
|
anuksunamun
|
ljudi...meni se cini da pva stanja nikoga ne obilaze...ja cesto pisem o tome..a mene sport vadi -donekle :)mislim da je depresija uzrokovana jednim opstim nezadovoljstvom sobom, i postavljanjem sebi previsokih ciljeva...kada bi znali vise da uzivamo u malim stvarima sve bi bilo lakse....ja sam prva kojoj to ne ide bas cesto od ruke..i naravno kada bi bili zahvalni sto smo uopste zivi i zdravi
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:27:28
|
|
|
|
LillyT
|
Depresija je teska rec koja se ovde olako koristi. Takodje, ja prva necu da se zadovoljim malim stvarima, valjda mi je cilj da tezim ka necemu boljem, pa ja sam tim nekim malim stvarima i zadovoljna. Slazem se da nekada treba pogledati i iza sebe, cisto da vidimo koliko smo daleko dogurali. Slazem se za zdravlje, nazalost, imam u okolini isuvise mladih ljudi (ispod 40) koji su bas tesko bolesni i srce mi se kida zbog njih, ali... to je sve zivot i ne mogu nikoga da osudjujem zato se se nervira oko gluposti, jer svi biramo sta su nam prioriteti.
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:27:57
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun ljudi...meni se cini da pva stanja nikoga ne obilaze...ja cesto pisem o tome..a mene sport vadi -donekle :)mislim da je depresija uzrokovana jednim opstim nezadovoljstvom sobom, i postavljanjem sebi previsokih ciljeva...kada bi znali vise da uzivamo u malim stvarima sve bi bilo lakse....ja sam prva kojoj to ne ide bas cesto od ruke..i naravno kada bi bili zahvalni sto smo uopste zivi i zdravi i meni je pre mnogo bilo lakse kada sam isla na vezbe... bolje se i psihicki i fizicki osecala!
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:33:55
|
|
|
|
janajana
|
ja sam upravo zvala da zakazem kod mog doce, ali sam zaboravila da pitam koja je sada cena sve u svemu saznacu kada mi jave kad je zakazano ali zato sam svogo docu nasla na netu, i ako idem kod njega od 2007 nisam znala da je nacelnik u KBC "Dragisa Misovic" evo jednog citata iz clanka koji sam nasla na netu... Pomoć psihijatra U Srbiji, u širokoj populaciji, još se događa da određene sredine osobu koja odlazi psihijatru smatraju «obeleženom», mada se to svakako menja. Ljudi shvataju da psihijatar ne leči samo «ludilo», kaže dr Diligenski, već da pre svega daje smernice za ponašanje u konfliktnim situacijama, da «popravlja» razne posledice stresnih stanja, da pomaže u stanjima kao što su depresija i anksiozni poremećaji i da tako «podiže na noge» pacijente sa simptomima koji čoveka mogu da učine gotovo invalidom. Ovo je zadatak psihijatrije, ali najveći problem i dalje ostaje kako privoleti osobu koja ima velike psihičke patnje da se leči ako ona to ne želi. a EVO i nastavka a u ovoj me bas opisao Kad obole, osobe pogođene paničnim sindromom postaju, praktično, invalidi: u ekstremnim slučajevima čak ne izlaze napolje bez pratnje, ne smeju da budu same u kući. Okolina im najčešće ne veruje. Kažu im: «Tebi ništa ne fali, zdrav si, znači, foliraš», a on užasno pati – objašnjava dr Vladimir Diligenski, psihijatar KBC «Dr Dragiša Mišović» na Dedinju.
< Poruku je uredio janajana -- 28.5.2010 13:37:50 >
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:33:57
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Depresija je teska rec koja se ovde olako koristi. Takodje, ja prva necu da se zadovoljim malim stvarima, valjda mi je cilj da tezim ka necemu boljem, pa ja sam tim nekim malim stvarima i zadovoljna. Slazem se da nekada treba pogledati i iza sebe, cisto da vidimo koliko smo daleko dogurali. Slazem se za zdravlje, nazalost, imam u okolini isuvise mladih ljudi (ispod 40) koji su bas tesko bolesni i srce mi se kida zbog njih, ali... to je sve zivot i ne mogu nikoga da osudjujem zato se se nervira oko gluposti, jer svi biramo sta su nam prioriteti. sve to je meni isto zvucalo krajnje malogradjanski ,kao budi zadovoljan onim sto jesi..mislim da su ljudi (i ja) to pogresno shvatili...treba uvek uciti..i ici dalje,ali ne treba sebe goniti..ne kaze se dzaba" sve u svoje vreme"....ali treba sto bi rekla moja yoga uciteljica "let everything go!"ako se opustimo -to nas nece uciniti slabijima-vec naprotiv...ja ucim i borim se..a imala sam trenutke kada me pece mozak od depresije...kada imam napade...ali ja cu da naucim da se opustim i uvek da nadjem pozitivne stvari...jer koliko god mogli da nadjemo negativnih stvari u nasem zivotu,isto toliko je i pozitivnih i lepih...resenja izgledaju jednostavna ,a za to je potrebna ogromna volja i podrska
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:40:29
|
|
|
|
janajana
|
i da, moja preporuka je prof. V.Diligenski, a posto radi u KBC-u "D.M." ko ne moze privatno nek pokusa tamo. Mada ne verujem da su ostali lekari tamo losiji, ali za mog docu sam uverena da je dobar a ako je neko zainteresovan za privatno kod njega napisacu u pp gde radi, samo od 03.06. je na odmoru
< Poruku je uredio janajana -- 28.5.2010 13:41:36 >
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:50:05
|
|
|
|
kokoloko
|
e, sada se već mnogo opuštenije razgovara o ovoj temi. skoro sam pokrenula temu anksioznost i trudnoća i niko ne piše ništa. ja pomislih da sam jedina koja ima taj problem. ne znam zašto se ljudi suzdržavaju od priče o takvim stvarima. a onda se pitamo odakle nam problemi. hrabrost da se o tome govori.
|
|
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 13:54:22
|
|
|
|
LillyT
|
Mozda devojke nece da ovde iznose svoju intimu (prva je ni ja ne iznosim) jer imam svoje prijatelje sa kojim pricam o svemu, pa i o tome. Za mene, distimija (pa i depresija) nije bas tabu tema, nekako sam naucila da zivim sa timi i zato me nije blam da pisem o tome (vec sam rekla, da se ja i prva zezam na tu temu). Bas mi je zao sto nece doci Mejra danas, taman da sednemo par nas aktivnih odavde, pa da kukamo i da se smejemo.....
|
|
RE: Poremecaj u ponasanju,neprilagodjeno pona... 28.5.2010 14:55:02
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Mozda devojke nece da ovde iznose svoju intimu (prva je ni ja ne iznosim) jer imam svoje prijatelje sa kojim pricam o svemu, pa i o tome. Za mene, distimija (pa i depresija) nije bas tabu tema, nekako sam naucila da zivim sa timi i zato me nije blam da pisem o tome (vec sam rekla, da se ja i prva zezam na tu temu). istina ja nisam pre volela da pricam o tome ni osobama oko sebe, na tadasnjem poslu (kada su napadi poceli) sam se pravila da je sve ok, doduse taj posao sam i napustila kasnije jer sam otputovala van zemlje, a posto sam otisla u zemlju (tacnije u Kanadu) gde posete psihijatru su sasvim normalne, ja sam se opustila i pocela da pricam, i cak i kada sam se vratila ovde. ko hoce da me prihvati takvu kakva jesam prihvatice me, ko nece ne mora i to je moj stav. ja imam problem i ja se borim sa njim, ako hoces da mi pomognes budi uz mene kad je napad ili pricaj samnom telefonom, jer lakse se prevazilazi kad imas nekog s kim pricas. koleginica a sadasnja drugarica je znala i sta je i rekla sam joj ako vidis da mi je lose lekici su ti i daj mi, ne ustrucavaj se... ali problema nije bilo po njenu srecu jer je ona sva uplasena po prirodi dovoljno joj je bilo kad je isla samnom na hitnu kad se dogodio panicni na poslu. dragom sam na samom pocetku rekla kako stoje stvari, prihvati ili ostavi... znam da je njemu mucenje, i ponekad se pitam dokle ce izdrzati, ali tu je jos uvek, pored mene i borimo se zajedno. ali vidim da se malo sad zabrinjava jer radimo na , a istina i mene to sada zabrinjava... opet sad je najbolje da budem smirena
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?