|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Salata od pasulja
10.7.2019 8:07:36   
mama ivane
Salata od pasulja

Salata:
150 g (izmereno pre kuvanja) belog, krupnog pasulja
2 tvrdo kuvana jajeta
1 glavica crvenog ili žutog luka srednje veličine
1 krupan čen belog luka
1/2 manje veze peršuna
1/2 kašičice suve nane

Preliv:
4 kašike jabukovog sirćeta
4 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera

Priprema
1
Navedene mere su za 2 porcije salate. Salata će biti posno jelo ako izostavimo kuvana jaja. Uveče potopiti prebrani i isprani pasulj hladnom vodom da nabubri. Povesti računa da bude dovoljno vode, da se ne bi dogodilo da pasulj upije svu tečnost i ostane suv. Ukoliko nismo potopili pasulj uveče, potopiti ga u toku dana - barem na sat vremena. Ocediti pasulj i staviti ga u šerpu u kojoj će se kuvati. Sipati hladnu vodu da pasulj ogrezne, pa zagrejati do ključanja, smanjiti vatru i kuvati dok zrna ne omekšaju, uz nalivanje vruće vode po potrebi. Ne soliti. Kuvanje može potrajati dva sata. Periodično proveravati u kojoj fazi je zrno pasulja i da li je mekano. Ne bi trebalo da pasulj bude prekuvan, jer će se u toku dalje pripreme pretvoriti u kašu. Zrna pasulja bi trebalo da budu "al dente", ili čvrsta pod zubima, ali jestiva. Ako smo pasulj skuvali nekoliko sati ranije, neka ostane u svojoj vodi do završne pripreme, eventualno u frižideru ako je čekanje duže.
2
Kuvati jaja 10-15 minuta da bi bila tvrdo kuvana. Preliti ih hladnom vodom i oljuštiti. Iseći na četvrtine. Oljuštiti i iseckati crni i beli luk. Oprati, posušiti kuhinjskim ubrusom i fino iseckati peršun.
3
Skuvan i ohladjen pasulj procediti i pomešati s crnim i belim lukom, peršunom i izmrvljenom suvom nanom. Pikantno začiniti prelivom - jabukovim sirćetom, maslinovim uljem, solju i biberom. Ne štedeti s prelivom da salata ne bi ostala suva. U receptu su tačne mere za navedenu količinu pasulja, a svako povećanje iziskuje srazmerno povećanje svih sastojaka. Ostaviti salatu najmanje 1 sat da stoji. Zatim ponovo začiniti po ukusu i ukrasiti jajima. U nedostatku vremena za kuvanje pasulja, upotrebiti pasulj iz konzerve.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Salata od pasulja
10.7.2019 8:25:38   
Duškić
Lepo.

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Salata od pasulja
10.7.2019 10:08:43   
doramar11
Salata mi je lepsa bez belog luka.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Salata od pasulja
10.7.2019 10:11:50   
mama ivane
Kako ko voli , beli luk mu daje nekako drugaciji ukus a i miris

(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Salata od pasulja
10.7.2019 10:20:28   
flamingos
Nisam nikada spremala takvu salatu,vredi probati je


(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Salata od pasulja
13.7.2019 14:18:16   
Olga75
Super mi deluje! To bi moglo za sv Nikolu jer sam svim dosadila sa mojom pasuljsalatom user posted image
Ja skuvam pasulj, onaj šareni da bude kuvan u slanoj vodi. Dok je još mlak posolim ga i ubacim sitno seckani crni luk i ulje i promešam. Kad se skoro ohladi dodam sirće i sveže seckano peršunovo lišće. I to je to, uz ribu umesto krompir salate ili blitve bude dobro. Mada verujem da može i uz nešto drugo. Jedini problem mi je što su zrna onako posebno, dok ih viljuškom ne izponabadaš prođe te volja za salatom user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Salata od pasulja
13.7.2019 14:18:57   
MimaKos
Ivo su kao meksicke one , super su


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Salata od pasulja
13.7.2019 15:21:40   
doramar11
Ta tvoja salata, Olga, odlicna i za liniju :)

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Salata od pasulja
13.7.2019 16:00:55   
MimaKos
Ja sam nesto i sa tunjevinom i govovim.pasuljem.muckala pre za slavu


(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Salata od pasulja
13.7.2019 16:37:05   
doramar11
Dajte jos toga, ja obozavam pikantna jela sa pasuljem.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Salata od pasulja
13.7.2019 16:38:00   
MimaKos
Ovo je vise salata nego jelo, ali je super, kukuruz, pasulj iz konzerve , tunjevina..


(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here