Beca.t -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat] (3.7.2019 8:38:29)
|
Maslacak, postujem tvoj rad i delo, ali nauka je jedno a praksa sasvim drugo. 2 UZ za celu trudnocu znaci ogroman rizik u smislu otkrivanja deformiteta ne daj Boze kod bebe. Da li si radila dabl, amnio ili prenatal? Zasto si isla toliko puta na Uz u Nemackoj ako nema potrebe? I da li bi isto mislila da si imala 2 Uz i da nisu videli da sa bebom nesto nesto nije u redu i takva beba se rodila? Da li su zene spremne da odgajaju dete sa posebinm potrebama? Iako ne postoji 100% sigurnost, svaka od nas zeli da rodi zdravo dete. Zasto u Nemackoj i svim zemljama EU pre VTO transfera i nakon pa sve do kraja tromesecja daju utrogestan? To znam sigurno da je tacno. I sve one silne hormone iako je cesto problem do muskarca. Moje misljenje je da i te kako imamo strucne doktore, da je meni moja dr nakon 7 godina borbe u braku i to kada sam imala 35 godina zabranila da radim amnio i to samo zato sto je detaljnim gledanjem UZ videla bas sve i rekla da nosim morfoloski zdravu bebu. Svako drugi bi me poslao zbog VTO i godina na amnio a ona sa sobom nosi ogroman rizik. Onaj dr koji zna svoj posao na UZ vidi sve! Mozemo i ovako da postavimo stvari, i nama kada je lose, ne treba da idemo kod dr jer bice kako bude i idemo jednom u 5 godina. Vernik sam i verujem u Boga, Bozija volja je postojanje medicine koja nam svima pomaze. Znaci li ako neko ne moze da ostane prirodnim putem u drugom stanju da je to to i da ne treba da se ide po pomoc kod dr? Mislim da nisi do kraja u pravu, svaka cas_t na profesionalnom angazovanju i rezultatima, ali svako od nas je drugaciji i svako od nas na svoj nacin reaguje na trudnocu. Sve ovo je moj licni stav, i ne osudjujem nikoga ko misli drugacije. Zao mi je sto smo mi toliko uplaseni ali jednostavno je mene licno zivot na to naveo, jer zeleti dete, biti sa muzem 16 godina, ici na 4 VTO, operacije, hiperstimulacije, patnje, i neizvesnost..to kada prodjemo shvatimo da je beba jedan Boziji dar sa kojom nema igre, da mora da se pazi trudnica kao malo vode na dlanu jer je i njen zivot tada najoset_ljiviji. Pri tom sam jako pozitivna i uvek verujem u najbolje jer da nije tako, ne bih posle svega opet isla na VTO kako bi smo, daj Boze, prosirili nasu porodicu jednim divnim clanom. Hvala Bogu da nisi imala nikakav problem, putovala si i sve ostalo. Ali ja znam jedan jako los primer, kako je zena ostala bez bebe zato sto je u osmom mesecu isla SAMO do Novog Sada.....ne bih da pricam da ne uznemiravam trudnice. Istina je da neke stvari ne mogu da se sprece bez obzira na okolnosti ali isto tako smatram da je potrebno cuvati se i voditi racuna tokom trudnoce i zivota svoje dece, jer ne kaze se bez veze ko se cuva i Bog ga cuva.
|
|
|
|