Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat] (2.7.2019 22:48:45)
|
jeste dobila nasla Rumuna pa ga ubedila[sm=smiley36.gif]. Ja sam naucnik ali sustina je sledeca, trudnoca je blagoslov i prvo tromesecje je iskljucivo bozija volja. Sto pre to shvatite to vam je bolje. Nemaju tu doktori posla cak ni u VTO trudnocama. Ako je ok ok, ako nije onda to niko ne moze da spreci. Procenat zena koje imaju problem zbog manjka progesterona nije ni par posto od ukupnog broja trudnica. U ostalim sluccajevima, i zato su svedjani u pravu, problem je do ploda koji nije ok i to niko ne moze da promeni. Sve vi koje ste gutale progesteron ko bombone jer vas je bolelo ili ste spotovale, verovatno bi sve bilo ok i da niste uzele nista. Zato ja uvek upozoravam te recenice " meni je pomogao" ne znace nista jer vam eksperiment nema kontrolu [sm=smiley36.gif] Profesionalno sam deformisana- sta cu. Inace ja postujem medicinu i proganjala sam ih ko zlu paru dok nisam zatrudnela prvi put da mi nadju problem. I uvek sam za to da se ide kod lekara. Ali prvo tromesecje- dzaba krecite[sm=smiley36.gif]. Zato sam cekala svaki put 6-7 nedelja za prvi ultrazvuk, i vodila normalan zivot iako sam povracala ko svetski prvak imala ludacke grceve i bas mi je bilo zlo. Cak sam u poslednjoj trudnoci koja je bila posle pobacaja, sa punih 40, otisla na odmor 1500 km autom do hrvatske pa onda autom do Beograda. Termin kod lekara sam imala tek po povratku u berlin ,tri nedelje sam morala da izdrzim. Ali znala sam i pored traume zbog missed u 10 oj nedelji: nova trudnoca, novo izvlacenje. Ako je ok, ok je. I bilo je srecom sve u redu. Probajte da se oslobodite grca. Za vase dobro. Ne kazem da je jednostavno, narocito za VTO trudnice ali sve to ide iz glave. Puno puno vas pozdravljam.
|
|
|
|