RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

vonavoj -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 17:33:34)

Obisla sam i fizijatra i neurologa,niko nists specijalno nije rekao za ovaj bol...dao mi neki lek na K,da pijem 2 puta dnevno,od njegs mi srce preskakalo..

vonavoj -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 17:34:56)

Inace,masirao me jastuk,namazala sam mg gel, deca poludela u kuci, m raste temp,a mm nece jos skoro kuci..gledam da se ne srusim..i dalje me sve boli.

flamingos -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 17:39:24)

IZVORNA PORUKA: kamičak

Hm kako znas da imas migrenu ako ne ides kod neurologa
Napisah ja da sam išla kod neurologa i kakvu mi je terapiju prepisao.Tako da znam da imam migrenu i to već nekoliko godina

kamičak -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 17:41:36)

Pitanje nije bilo tebi upuceno..

flamingos -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 17:46:55)

IZVORNA PORUKA: kamičak

Pitanje nije bilo tebi upuceno..
Izvini kamičak,ja mislila meni,ha,ha,ne zameri.Gledam šta bi,gde sad pogreših?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 18:34:47)

Devojke, moram malo da vas bocnem. Imamo razne teme. Sigurna sam da imamo i temu o lekovima i o glavoboljama. Sad ne mogu da vam stavim link, ali kucajte u pretrazivac

flamingos -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 18:39:24)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Devojke, moram malo da vas bocnem. Imamo razne teme. Sigurna sam da imamo i temu o lekovima i o glavoboljama. Sad ne mogu da vam stavim link, ali kucajte u pretrazivac
Nema da brineš,prekidam o lekovima.Pozdrav.

vocicana -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 18:57:53)

Sanjica lepo pise, molim vas pisite u sto vise razlicitih tema.
E da, imam novosti, da sam sinoc htela da se slognem. Odemo na taj rodjendan u igraonicu, o kome sam pisala u temi, moj sin nakon sat i po, posto me ni jednom nije trazio u medjuvremenu, dolazi do mene i zove me da odem tamo. Seo je za sto, ja molim da bilo sta pojede, on se drzi za levo uho i suza suzu stize. Ja pitam da li ga boli, on kaze DA. Ja da verujem nisam mogla. Prvo laringit, jedva se malo opasulji od kaslja, sada, upala, i to ne levog nego i desnog uha. Odmah je odveden u dispanzer, nocna, antibiotik i brufen pp. Jutros i sinoc bez bolova. Odvela sam ga u vrtic. Bio je odlican.

kamičak -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 19:26:02)

Dete sa obostranom upalom uha (pod brufenom i antibiotikom) je bilo u vrticu?

vocicana -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 19:31:23)

Da, poslala sam ga u vrtic, jer nisam ga imala kome da odvedem. Ja sam sama trenutno Kamicak, on nema temperaturu, niti je imao, a tako je moralo danas. Veruj mi, ni prva ni poslednja koja to radi, non stop je takva situacija kod nas u vrticu.

vocicana -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 19:36:40)

IZVORNA PORUKA: vocicana RR

Da, poslala sam ga u vrtic, jer nisam ga imala kome da odvedem. Ja sam sama trenutno Kamicak, on nema temperaturu, niti je imao, a tako je moralo danas. Veruj mi, ni prva ni poslednja koja to radi, non stop je takva situacija kod nas u vrticu.

A da, nisam nista radila napamet, pitala sam pedijatra, da li smem ili da otvorim bolovanje, rekla je ako je dete dobro i nema bolove do jutra, mozete jer nije febrilan. Tako da sam je poslusala, pitala malog da liga boli uho, rekao je ne i dobro je spavao, tako da nisam mnogo razloga imala da razmisljam.

kamičak -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 19:47:48)

Jos ne mogu da verujem sta sam procitala. Izjava pedijatra me je sokirala.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 19:54:22)

moja deca ostaju kuci iskljucivo i samo ako imaju temperaturu. I ja mislim da je to u redu... Iskreno bez temperature ih ni ne vodim kod lekara.
Svako radi kako misli da je najbolje ali moje je iskustvo da se "gvozdje kuje dok je vruce" a imunitet se gradi ranim izlaganjem patogenima. A ne izolacijom i drzanjem u sterlinim uslovima. Nisam sujetna i sigurno bih korigovala moje ponasanje da sam imala utisak da radim pogresno. Moji su usli sa 12 meseci u kolektiv, u kontinuitetu 8 h dnevno. Bilo je upala uha, stomacnih virusa sarlaha i kojecega kao i kod sve dece ali ne mnogo. I sto je najbitnije svake godine je bilo sve bolje i bolje. Evo Najstariji je , prvi razred ove skolske godine odsustvovao 2 dana. I S je da kucnem super. Videcemo kako ce A da se bori, ona je tek krenula u martu u vrtic ali za sad nije izostajala. A inace je od 5 nedelje, silom prilika, svaki dan bar sat vremena provodila u javnom prevozu po tramvajima vozovima i metroiuma da sam se hiljadu puta pitala kako nije dobila sugu. Mozda joj je i pomoglo. Ne volim o tome ni da pricam ( malo sam sujeverna) haha sigurno je i individualno do imuniteta ali ja nemam utisak da to produzeno tetosenje u kucnim uslovima necemu sluzi.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 19:57:40)

Upala uha nije prelazna..i ja sam moju decu vodila..nemaju temp,sline.samo upala..Voci,a gde ti je muz,nisam ispratila?Inace,pece me zeludac...u 5h je opet imao 39..

Sanidej -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 20:20:13)

Uh dobro je. Ja sam bila ubedjena da su virusi i bakterije, poput streptokoka, prelazni. Bolesnu decu nisam slala u vrtic, zbog njih samih i da se ne razbole druga deca. Blesavo od mene, tetosila sam ih kod kuce umesto da ih "celicim".

vonavoj -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 20:25:09)

Koke jesu prelazne.😂ali od njih nije upala uha.

Maraj -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 20:25:17)

Gde ste mame. Ne stigoh da cam se javim za vikend. Danas mi dan proleteo. Jos mi vaspitacica opet digla pritisak. Pisala sam u temi...i tako...sve u svemu ja popih pola bromazepana. Toliko me vise ta zena nervira.
Skoro procitah post na fb koji otprilike glasi
"Cutanje nije zlato,cutanje je cir na zeludcu i visok pritisak ".
Mislim da nista pametnije nisam procitala u skorije vreme

Sanidej -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 20:30:10)

Najcesci izazivac bakterijskih upala uva kod dece-streptococus pneumoniae. 

kamičak -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 20:47:11)

Sanidej, pravo u srz problema!

Rosita -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 21:40:41)

Vece. Evo zavrsi se konačno. D je slučajno klepio N kolenom ispod oka. Onolika mu šljiva 🙁. Plača na pretek. Sređuj i smiruj N, s onda i D.

Sve se slažem sa maslačak. N je izložen svemu o svačemu i neka je. Slušala sam onu emisiju sa Nestorovićem što nam je ivanka preporučila. Manimo se sterilnih uslova!

flamingos -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 21:41:49)

Laku noć želim svima.Sutra rano ustajemo.Budite mi dobro,mališani da budu zdravi,a i vi sa njima.

Filadendronka -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 21:46:44)

Dobro vece mamite! Uhhh danima deca bolesna. Von, Voci, Ljiso, drzite se! Inace takodje smatram da je za decu najbolje da budu u kolektivu maksimalno moguce, jer svaki prekid/povratak je nova pretnja za njih. Jedino kad je dete stvarno bolesno treba reagovati iskljucivanjem. 

Duškić -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 21:50:51)

Moji zaspali, sin slinav naravno bas mu smeta kad spava.
Ova kisa opet pada.
Hm. Da sredim jos po nesto pa i ja da spavam.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 21:57:24)

vrtimo se u krug. Moja deca su tokom prve godine, pre nego sto su krenuli u vrtic dobili tri doze prevenara... prema tome nisu nikome sirili pneumokoke. Kao i MMR, pre nego sto su usli u kolektiv. KAo i vakcinu protiv meningokoka. Isto pre ulaska u kolektiv. A vakcinisani su i protiv influenze, svake godine.
Najcesci izazivaci bolesti kod male dece su kojekakvi virusi. Kad imaju temperaturu bolesni su sede kuci. Kad nemaju, idu u vrtic. Kod obicnih prehlada ili kod antibiotika vazi pravilo , 24 h bez temperature pre povratka u kolektiv, kod stomacnih virusa ( oni su nesto duze zarazni) 48 h bez simptoma. To su crno na belo ovde uputstva vrtica koje smo dobili. I ja to postujem. Prema tome niko ne salje bolesnu decu u kolektiv. Ali dete koje slini nije automatski bolesno.

Filadendronka -> RE: Razgovori mama 05/19 [chat] (20.5.2019 22:01:34)

Potpisujem. 
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Ali dete koje slini nije automatski bolesno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>