bebilule -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (10.4.2019 8:53:27)
|
Jutro mame. ovdje hladnjikavo. Čim padne kiša treba ti jakna, pa i u sred jula. Planina valjda. Ja slinava i to baš. Samo da na M ne pređe, viroza je jer mi je i sestra zaglavila. Što se tiče spavanja, ja nešto nisam o tome ni razmišljala nikad. Kontala mora se nosati i nunati. [sm=smiley36.gif] Imali smo raznih faza, dugo je spavao najduže do 5, onda smo znali slagati lego kocke pola noći, pa na posao. Ali sve su to bile faze, došle i prošle. Sad stvarno dobro spava, s tim što je nemiran, a još smo zajedno u krevetu, pa se ja stalno trzam i budim. Ostao je ranoranilac, ali to mi je ok. I sad zna tražiti da ga "nunam" u krilu kada ne može zaspati. I ja ga poslušam. [sm=smiley1.gif] Ljisho, a da joj uvedeš neke kazne i zabrane, tipa nema treninga, crtića i sl.? Nekako mi batine zbog jela...(i inače batine). Ja sam isto stroga po tom pitanju, ne može se ne jesti pola jela. Poštujem 1-2, tipa M neće pasulj, to sam svarila, sve ostalo ima da se jede. Nekad upali hoćeš-nećeš, pa mu podgrijem isto za večeru, a nekad mu kažem da nećemo vani dok se ručak ne obavi...kako kad. Ali jede. U vrtiću izbjegava ručak, mada je počeo prije par dana. Pari, pala si mi na pamet sinoć. Dobih sać sa medom, kažu da je žvakanje toga par puta dnevno dobro za sinuse. Emice, kako ti je brat? Dolazite brzo jel?
|
|
|
|