RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

jance -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 12:15:05)

Sad samo da nadjem nekoga dobrog. Nije mi problem da platim ali ne zelim ni da mi dete etiketiraju kao hipersenzibilno i da kritikuju moje nacine vaspitavanja, posto se doticni psiholog bavi pozitivnim vaspitanjem i radi kurseve i predavanja o hipersenzibilnoj deci i bla bla. Znate na sta mislim. Trebami neko objektivan, ko ce saslusati mene i zbog cega sam ja zabrinuta i realno proceniti njega.

Da, jedan od problema koje vidim sa skolskim psihologom i pedagogom jeste u tome sto im je moja zaova koleginica i svi je vole. Pa kako saopstiti voljenoj koleginici da ima voljenog necaka sa problemom? Bolje ne reci nista... mozda prodje.... zato njihove procene uzimam sa rezervom, nije da se sad pravim pametna i iznad skolovane osobe...

Rosita -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 12:34:53)

Dobar dan.

Ja sam očajna sa N kašljem. Decembar. Januar. Februar. Mart. April. Sline, zagrcnjavanje, nagon za povraćanjem, nejelo, gađenje, kenjkavost... Ne znsm je li 7 dana spojio zdrav. Završio pulmikort pre 5 dana. I sad je opet za pulmikort. I da odem korak dalje, njega ova bolest usporava i da normalno jede, obraća pažnju na hranu, heanjenje, uopšteno loše utiče na njegovo raspoloženje i sve ono čime treba da se bavi. Kako mu više pomoći, ne znam 🙁
Janče, odvedi ga ako te muče ta pitanja. Neće da škodi. Ne mora da znači da su subjektivni psiholog i pedagog. Ne mora da se prišije "dijagnoza" da bi se nešto radilo i unapređivalo. Ako ima problema u nekim sferama koje zapažaš, svakako se može raditi na tome.
Pari, baš mi je žao. Kakve to posledice ima :( ?
Pozdrav mame.

pari -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 12:43:50)

Rosi,baš se mučite :-(  zdravlje jeste najvažnije!

Neću ni da pišem o mojim mukama...mnogo sam plakala,glava me boli...probaću da ne razmišljam...jedino me boli što život nije fer a to sam znala...nisam više mala...Moram biti dobro zbog njih dvoje...Grlim vas

Rosita -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 12:52:29)

Pari, budi jaka, moraš ❤

Ne znam. Ako mi verujete, N je jeo grublju teksturu kad je bio 5 m mlađi. Jeo je grubo gnječeno. A sad ne može 🙁. Usled manjka apetita nema ni motivaciju da upotrebi kašiku. Nema veze, šta je tu je, samo da bude zdrav. On je tolilko oset_ljiv :(

jance -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 13:12:43)

Rosi to ti je cena sticanja imuniteta na zalost. Bice on ok sa hranom, jesce celog zivota, fokusiraj se sad prvo na zdravlje... Meni je Ogi bio takav celu prvu godinu vrtica. kaslje, dobije lek, prestane kasalj, mirni 7 dana pa ponovo kaslje i tako u krug. Krenulo u septembru, u oktobru smo zavrsili u bolnici, ceo novembar kasalj, decembar kasalj i svasta...januar boginje, pa onda februar kasalj. Negde od maja nam je svanulo ako se dobro secam. I dalje ima problem jesen - prolece ali to nije vise ni blizu tako strasno.

Inace bebuska je nesto pocela da mi se zagreva. Sad sam joj izmerila 36.9. To nije nikakva temp ali objasnjava kenjkavost mislim. Valjda nece biti nista, nasa dr od ponedeljka ide na godisnji....

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 13:58:07)

Pari bas mi je zao. I meni pade na pamet dal je tvoj bivsi imao neku vezu...ne znam sta da ti kazem. Bas ti je tesko....kako se to sad odrazava na vas put za Ameriku[sm=zmeden.gif]

Ja bila malo do Delte. Brat danas ne radi pa sam se prisljamcila da nas odveze. [sm=smiley1.gif]

Von cim mi se pojavis ponovo, saljem[sm=smiley36.gif]

smeško -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 14:05:32)

Rosi, znam kako te nervira što ne ruča. I mi od finih obraščića dođosmo do toga da mu se rebra vide. Ali, šta ću, neka on meni ozdravi i ojača, pa ćemo polako da vraćamo. Još kad odemo kod pedijatra pa mi svrdla po mozgu sa idealnom težinom do godinu dana do ovog do onog.
Jance, slažem se sa Rosi. Nije uvek nužno postaviti dijagnozu da bi se sa detetom radilo. Ali, iz tvoje priče čini mi se da su malo neozbiljni, Mi smo kod logopeda za M dobili neke smernice kako da mu popravimo koncentraciju iako tada nije imao ni pet godina. Deuje mi kao da vama samo treba neki savet i to je to.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 14:11:15)

Ja samo kratko. Vodim D na vakcinu.

Pari grlim te. 
Rosi evo i.moj kaslje dobice berodual sfo posto danas.  A sve isto z hranjenje totalna nezainteresovanost i poceh da mu blendam opet ne bih li ga ikako nahranila. Strasno a skoro godinA

smeško -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 14:25:32)

Devojke, sto ste mi lepe!❤

smeško -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 14:26:11)

Sqmo Von sam prepoznala! I Maru, Sanjicu i Icu.😂

vonavoj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 15:28:05)

Smesko😉Sta nam je sa sinovima,svi kilavci,blendamo im,od malena karakter...e,a mi zene,od cega li smo..razmisljam,sta sve uradim, organizujem..Uspavala sam M i molim Boga da popijem kafu u miru..Ljisho,kakva vakcina kad kaslje?

pari -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 15:43:25)

Smeško :-) 

Mi ćemo sad po M pa negde...još nisam smislila gde...napolje ne možemo po ovo vetru,strašno duva stvarno

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 15:55:14)

Pozdrav zene. Evo ja pre nego sto krenem kuci da se malo javim. Pari generacijo ja mislim da to ne mora da ima veze sa tim da li je imao vezu neko mi smo primitivna sredina. Ja mislim da ti necu reci nista novo, sigurno si se vec srela sa predrasudama tog tipa, ali mnogi ce da te osudjuju samo na osnovu toga sto si posle razvoda kao majka malog deteta nastavila svoj zivot, preudala se brzo i rodila jos jedno. Ozbiljna sam. Valjda bi bolje bilo da si otisla u manastir. Mislim da je ima puno zena koje zbog takvog drustva i socijalnih pritisaka se dobrovoljno zarobe pa onda ostanu vecno samohrane majke jednog deteta. Nedaj da te zbune!! Glavu gore i resice se nekako.

Rosi bas mi je zao. A kako bi bilo da ti potrazis jos nekog doktora?? Znam da si isla na najbolje adrese itd, ali moje iskustvo je da je naci pravog strucnjaka jako jako teska stvar. Ne kazeem da ti sto su ga do sada gledali nista ne znaju, daleko bilo, ali prosto mozda neko ima neku ideju sta moze da se proba i koji terapijski rezim da bi se dete malo oporavilo i stabilizovalo.

Odoh ja danas malo ranije. Obecala sam narodu cufte u paradajz sosu, pa da bar budu pre osam uvece.[sm=smiley36.gif]

jance -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:03:48)

Javili su mi iz banke da od sledece nedelje mogu da podnesem zahtev za kredit... [sm=bravo.gif] uh koliko mi je lakse!

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:06:42)

Von vakcine za D ne za P. Mmr i diteper (valjda). Ona slini malo ali nista strasno. Hrabrica moja. P je poslusala dr kaze nista se ne cuje. O onda ga je cula kako kaslje. Kaze super. Iskaslje i proguta. Ne moramo ni fizioloskim da se inhaliramo. On spava. Inace u ovo doba nikad ne spava al danas ritam poremecen. D tek ruca. Skroz nam haos dan. 

Ana RR -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:08:00)

Maslačak, baš to sam i ja pomislila (za Pari) [sm=smiley13.gif] na žalost, ovde još uvek vlada užasan primitivizam.

eca89 -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:13:57)

IZVORNA PORUKA: jance

Javili su mi iz banke da od sledece nedelje mogu da podnesem zahtev za kredit... [sm=bravo.gif] uh koliko mi je lakse!

Jance, mnogo mi je drago, eto da odahnes.

vocicana -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:29:37)

IZVORNA PORUKA: jance

Bravo Jance lutko!!! Sada idemo u kafanicu da pijemo neku kaficu i nesto.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:36:01)

Maslacak,bas sam mislila na tebe,kako se snalazite.Ja sam juce spremala cufte u sosu. Jance,jesam li ti rekla.Ljisho,tako vec da,za vakcine😂😂

bebilule -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:36:14)

Svega vidim, i lijepih i ruznih vijesti.
Rosi, klinac mog rodjaka ima bronhiolitis, danas bas puni dvije godine. Vise puta je morao u bolnicu, nikako da se stabilizuje. Ono sto je njima pomagalo je kombinacija mora i planine. Mozes li otici negdje s njim sad na proljece, imas li ikoga na selu? 
Pari, sud moze i ne mora uvaziti misljenje Centra. Necu da te jos dodatno gusim, pisi ako zelis. Nisam shvatila da li su oni samo dali procjenu roditekja i odnosa sa djetetom, ili i preporuku u vezi sa preseljenjem? U svakom slucaju, mislim da to misljenje mozes rusiti ako u procesu nisu angazovali vjestaka priholoske struke. Raspitaj se. U svakom slucaju na sudu cete svi moci predlagati dodatne dokaze, pa i to vjestacenje. 

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 16:40:33)

Dobro von Ali pitaj me za mesec Dana hahaha posto mo sad samo zamenili uloge, mm je metar Dana kuci i vodi a na navikavanje U vrtic Pa moze i ostalo da servisira dok ja odmaram na poslu😁 videcemo kako CE da izgleda kad oboje radimo full time.

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 18:10:04)

Samo da vam mahnem
Zatvorila sam se u sobu i jedem sladoled ( King)[sm=smiley1.gif]
Deca i m u dnevnoj
Imam svojih 10 min[sm=smiley36.gif]

smeško -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 18:27:09)

Hahahaha Maro, ja jedem vanilice. [sm=smiley36.gif] J spava, N na Zlatiboru, M igra fudbla sa tatom. [sm=zz_biggrin.png][sm=smiley30.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 19:27:18)

Maraj [sm=smiley36.gif]

vocicana -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (5.4.2019 19:28:32)

Joj sto ste se lepo organizovale, ja sam vodila malog u igronicu na igranje i bes, nesto je pizdeo da izbv na izrazu u pocetku, ali znate koliko je dece bilo...strava! Posle je pojeo jedno i po parce lazanja, sada cemo malo eurokrema i hleb, bas je ogladneo.
Ja sam naravno patos od umora, sutra jos ceo dan strumfujem po poslu, ali sta je tu je. Zaduzeno mora da se vrati.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>