jance -> RE: ApRRilski bar (28.4.2019 18:26:49)
|
Srecan praznik i ovde... Mi bas imali relativno mirno poslepodne, bebuska lezala izmedju nas, gukala, pa se igrala, pa spavala i tako u krug pa sam i ja sklopila oci na nekih 30min a i mm je odspavao u dve tri ture.... Bila mi zaova i zet na rucku, zet imao infarkt pre 2 godine pa mi objasnio malo oko visokog pritiska. Naime juce smo bili kod devera na uskrsnjoj veceri i uzmem njihov merac pritiska i izmerim 175 gornji i frapiram se najstrasnije, odmah posegnem za Zorkaptilom, jedva me zaustavise... Posle me zaova zvala da su oni imali taj deverov aparat sa sobom na moru jednom i da su skoro na hitnu zbog njega otisli, zet pod jakom terapijom za pritisak a merac pokazivao besomucno visoke brojke, dok nisu skontali da mu je baterija slaba i da nije bazdaren. Rekla mi da popijem pola bensedina ( jesam) i da ce mi ona danas na rucak doneti njihov, bazdaren i sa novim baterijama. Imala sam 121/77 pritisak! Zet mi je objasnio onda kako se gleda pritisak. Problem nije ako ti povremeno skoci pritisak preko dana. To je normalni ritam organizma, reakcija na stres, tezi fizicki rad itd. Problem je ako se danima ne spusta uopste... Hvala Bogu za ljude koji imaju strpljenja i vremena da mi objasne.. bas su me smirili.
|
|
|
|