LanaF -> RE: Stres u trudnoći (1.2.2013 20:24:20)
|
Citam vase postove i nikako ne uspevam sa onim savetima ne nerviraj se, opusten, ignorisi problem. Moj problem je skoro slican skoro vecini navedenih, ali drugi su podelili uloge. U 4. sam mesecu trudnoce, dobro se slazem sa verenikom i jos zivimo odvojeno, kao razmisljamo na prolece da se selim kod njega. Radim kod privatnika, pokusavam s platom da prezivi takoreci i podmirim sve potrebe. Medjutim, problem je u mojoj majci koja ne radi nigde, sedi kuci, stalno doterana i stalno pod stresom navodnim koji dozivljava od mene.... Problem je u smislu sto nemam para da joj dam, sto kad je ponudim nekim jelom u njemu nema mesa(ja licno ne jedem puno mesa i nikad ga nisam kupovala), po gradu prica kako je maltretiram(a kuci sam samo na sat vremena, posao mi oduzima dosta vremena), kako nema sta da jede i kako me izdrzava. Situacija kulminira redovno, svaki drugi dan, kada se ja tresem, osecam otkucaje srca u grlu, mucnine i povracanja odmah se jave i tresem se od stresa kao nenormalna. Zena urla na mene, svadja me sa sestrom, upadne u sobu i proklinje, izbacuje iz kuce, gadja me stvarima... Nije to samo sada, to traje vec godinama, a evo sada narocito. I tako posle svadje pocne da mi salje poruke kako zali moje stanje. Sestra me zbog nje proklinje, jer moja majka svuda pp gradu nju ogovara kako je nemarna majka, pa kad ova cuje, odmah idu pravdanja "nisam ja, to tvoja sestra prica". Nikad u zivotu nisam imala nista, sama sam sebi zaradila i kupila sta mi je trebalo, sama se lecila i hranila i oblacila, pa sam sada suvise ponosna cak i da kazem mom dragom sta svaki dan prozivljavam, zna on ponesto, ali ne zna sve, poludi kad cuje nesto tako, pa bar njega ne moram da uvlacim u moju muku, sve se kao trudim da moju majku predstavim kao dobru osobu.. Ne umem da zaplacem, samo me u grlu nesto stegne posle svake te svadje, sacekam da prodje i tako sutra nanovo. Medjutim, sada zbog ovog malog stvorenjceta je sve drugacije, ne znam kako da sve to kanalisem, strah me da ce sve ovo uticati na tok trudnoce, dodje mi da poludim :(
|
|
|
|