RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (2.3.2019 23:47:49)

Smeško, a jeste li vi obavili onaj pregled kod urologa, nisam ispratila?
Emice, uganula sam skočni zglob. Više me ni ne boli, samo je nezgodno sa ovim gipsom. Mnogo mi je drago da tvoj brat dobro podnosi terapiju. Držite se.
Maraj, M je isto pre par meseci imala t koju nismo mogli da oborimo, tj. spadne malo,.a već posle sat-dva poraste. Jeste teško, ali pokušaj da ostaneš pribrana. Nama je pedijatar rekao da možemo da joj damo i malo više od predviđene doze, ali da onda razmak između davanja bide duži. Ne znam da li je neko ovde tako radio?
Hajde da svi sutra budu bolje. Laku noć!

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 0:04:19)

Maraj nadam se da nece tako skakati temp u toku noci. P mi se evo budio nisam mu ni merila T. Po mojoj proceni i ako ima nije visoka. Ja jedva gledam spavam i drzim ga.
Hajde javljajte se. 
Sto te izgrdila dezurna? Mada i nas je X puta. Mama dete se ne dovodi kaze pod temperaturom. Tek kad skinete temp onda krenete kod dr 

Rosita -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 0:07:59)

Maraj, sve znam :(. Držite se! Veliki je on dečko, biće dobro, samo izdržite. 
Ja samo lekove dajem i rashlađujem. Nisam masirala.
Bili na rođendanu, deca se izigrala, N se vere po igraonici i juri velike. Zaspali u 11, evo peobudio se , držim ga 😬

jess021 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 0:29:29)

Ana, bili smo 5 dana. Taman, sneg se vec uveliko topi, danas je i padala kisa. 

Moji spavaju, ja zavrsila sa spremanjem i evo si pala casu vina. Kod kuce je najlepse😊Lepo spavajte! 

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 1:52:07)

Ima T bili i u Tirsovoj.
Dala mu brufen od 200 skoro 5ml a on ima 17kg i evo T 39. Mm mu renda krompir sada da mu stavi u carape...ne znam sta je ovo

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 6:38:08)

Dobro jutro. Mi se konacno vratili na "standardna budjenja" nije bilo dodatnih. Inhalirali ga dali ab. Sad cemo dorucak.
Maraj kako vam je prosla noc. Ja se nadam da S nece to isto zakaciti ili ako i pokupi da nece biti tako strasno. Maraj ne mogu oni nikako drugacije skinuti detetu temp nego kao i ti. Ja se secam D imala 9 meseci. Nismo mogli da skinemo temp. Dadose jpj oni u guzu cepic i skinuli je skroz i pelenu odvili i otvorili prozor. A to bio neki septembar oktobar.  Bila hladna noc. I spustila se temp. Ja Sam ovih dana P drzala u jako tankim bodicima i dole jako tanke neke pantalone. Jako jako tanko letnje. I po ceo dan mi bio u tome.  Bar da su mu krv izvadili il nesto al retko oni to. Cesce bebama nego maloj deci. 

Javi se da cujemo kako ste.

bebilule -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 7:28:09)

Jutro i od mene.

Kako mi samo prija kafa jutros! Mi cemo posle dorucka vani odmah, sunce je. Kod nas je vec blato, ali odosmo dalje. 
Maraj, nadam se da ce L danas biti bolje. Meni je M drugi dan imao do 39, nisam mu panicno ni skidala. Malo i organizam treba da se izbori, T je tu da sprzi i sve sto ne valja. Naravno, ako je on podnosi i ako ne skace preko. Vec treci dan je bika druga prica. Javi kako ste. 

bebilule -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 7:29:04)

E da, ali sam ga odvela da izvadi nalaze i onda sam mogla biti mirnija. Mozda da uhvatis danas kada bude koliko toliko ok i da mu privatno uradis. 

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 8:09:59)

Jutros u 5 T 40.4
Ode mm sad da mu kupi i cepice. Da probamo i to. Nikad do sad nije imao ovoliku T

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 8:12:10)

Njemu T ne spada od juce u 13h
Bebi ne znam jel rano da mu vadimo krv.
Nocas u Tirsovoj nisu hteli da mu vqde jer mu je 1.dan T
Kazu virus. Ne znam kako su zakljucili...al ajd...

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 8:16:08)

Dobro jutro.
Maraj,Davidu je prije 3 sedmice isla i preko 40.Isto tako skoro nista je nije obaralo.Obori je na 38.5 i to je to.Sva puta je isao doktoru ali virus.Bas je bio gadan.
Milena baksuze 😛 kako nam je drugarica?
Ja sam sinoc jedva zaspala,lezim osamucena,ne mogu se mrdnem od umora ali san na oci nece nikako

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 8:36:27)

Dobro jutro.Maraj,koje ste cepice uzeli? Nama Eferalgan cepici nista nisu pomagali. Pisali smo o tome bas u temi Temperatura. Zao mi je sto se toliko mucite :( Ljiso,vi bolje?

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 8:50:45)

Jutro!
Maraj, javljaj kakva je situacija.
Emice, drugarica se od jutros nešto raskašljala, ali inače je super. Porasla je baš. Kako su tvoji pilići? Da li se D i dalje pentra svuda?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 8:54:39)

Dobro jutro.

Maraj, poznato mi je to kad ne pada temperatura. Nadam se da ce danas biti bolje. 
Mi idemo sad u crkvu. Mm je i dalje muka. Mozda je i stomacni. 

Posle spremanje rucka i ostalih stvari. 

jess021 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 9:09:17)

Jutro! 

Maraj, ja decu vodim da vade krv tek ako 3 dana imaju temp. Nema smisla drugacije. I ja verujem da je virus. Uzmite Febricet cepice, jaci su od Efferalgana. Ako on dobro podnosi temp, probaj da ne panicis. 
Mi malopre ustali, njih dve se igraju sa stipaljkama, ja pijem kafu. 

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 10:06:59)

Kupio mm eferalgan. Al kazu nema veci od 150mg a on je do 12kg. Ja imala kuci ove od 80mg a oni su do 6 kg
Tako da sam stavila jedan pa kad se istopio stavila i drugi.
Jbg jess nisam znala za te drige cepice. I ove prvi put stavljamo. I dalje ima T 39.2 i pored cepica...

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 10:33:39)

Dobro jutro. Sami da podignem malo temu, sanidej je opet vredna😀Marej nadam se da ce tokom Dana da se Malo smiri sutuacija, Ali virusi umeju da budu zestoki. Meni Su rekli moze da se daju na smenu Ibuprofen i Paracetamol na cetiri sata i time izbegne Problem sa prekoracenjem maksimalnih doza u 24 h.

vocicana -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 10:48:20)

Maraj, daj detetu kod tog odvratnog skoka I cepic I Brufen, videces kako ce da se preznoji, molim te. Ja sam tako uradila na savet moje glavne sestre, dete nema temp, ali se borimo 7 dana. Posle kod skoka novog kombinuj, na 4 sata Brufen I Paracet. Joj Boze dragi, STRASNO!

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 10:53:14)

Voci i to smo skapirali. L se pored ovolike T i lekova uopste ne znoji.
Kako da se preznoji?
Mislis istovremeno cepic i brufen?
U 9 sam mu dala cepic. Sad mu izmerih 39.3

vocicana -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 10:58:11)

Slobodno mu stavi obavezno, bice okupan u znoju. Moj sin se isto ni jednom nije preznojio od pocetka bolesti, samo se vidi da mu je kao lakse od brufena a nista. Daj detetu, videces. Sada imas I razloga, visoka je. Daj mu I javi kako ste.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 11:28:04)

Maraj,ti cepici su slabi za njega. Koliko ima kg? Uzmi onaj brufen od 200mg,pa ide manja doza,i daj mu..paracetamol retko kome radi posao,i na 4h smes brufen,i uvek makar 0.5ml vise,bolje veca doza da odradi,nego manja da njsta ne uradi.

Rosita -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 12:36:36)

Maraj, baš mi je žao :(. Znaju verovatno, takvi virusi su aktuelni. Ja mislim da recimo po grlu vide delom je li virus ili bakterija. Ako ima na grlu nešto. A da mu napuniš kadu ako je u stanju da sedi? 3- 4 dana će to da vuče, sve manje i manje. Glupi paracetamol.
Kad se završava igra(NKA)?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 12:38:49)

Gde ste devojke? Ja sam proradila nesto po kuci. Sad sam prilegla da cituckam. Inace ne pamtim kad sam citala. Sve na preskoke.
Rosi, jos sledece nedelje. [sm=smiley1.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 12:40:38)

Voci ja nisam nikad cula da se istovremenu daju dva lijeka za temperaturu 😬 ne mislim nesto da pametujem ali ne bih smjela tako.
Dora otisal sa babom u set_nju,Dacid vozio malo troti oko zgrade,sad ga mm uspavljuje pa vidjecemo posle sta da radimo

jess021 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (3.3.2019 13:45:43)

Ja isto ne bi smela dva leka odjednom, stvarno to nisam ni od koga cula.
Maraj, kupi Febricet cepice, kao sto sam rekla kad je vreme za paracetamol stavite jedan cepic. Febricet supp su od 200mg. Efferalgan od 150g si trebala skoro 1.5 cepic. Nije bitno da li je Brufen od 100 ili 200mg vec samo da se pravilno dozira.Kako ste sad?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>