Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 9:55:56
|
|
|
|
pari
|
Super vikend Ana, bas lepo zvuci... Ja sam juce dosta pricala sa mm. On se set_ao po Njujorku pa me zvao da se "set_amo"zajedno 😊
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 9:58:51
|
|
|
|
jance
|
Rosi , moj Ogi je sa 3 godine 8 meseci kasljao ko pedesetogodisnji pusac svako vece. Pogorsa se - dr da antibiotik pa se smiri, za koji dan krene ponovo. Dok ja jednom u prolazu ( pazi u prolazu, nije mi cak ni blizu bio!) nisam cula kako zvizdi u plucima. Pritom bio potpuno srecan i zadovoljan pola sata pre toga pojeo celu kiflu... odvela ga na dezurnu a dr me 5min gledala u cudu, kaze sta radite ovde pa dete Vam ima obostrani spazam pluca! reko molim???? Odmah Niripan u guzu i inhalacija i uput u DB. Sat vremena kasnije dolazimo u DB saturacija kiseonika 94 ( od 96 je dobro).... Berodual na 2h naredna 24h, ja sa njim na nekom levom odeljenju DB jer nisu na pulmo imali mesta... da se ne prisecam, nije mi dobro. Malo je reci da sam nasoj doktorki objasnila neke stvari i od tada sam se mnoogo bolje edukovalao vrstama astme i bronhitisa. Ogi u stvari nema astmu kao takvu. On ima alergiju koja mu izaziva curenje nosa, curenje nosa ide prema unutra, ne prema napolje i sliva mu se niz grlo ( post nasal drip na engleskom, ovo mi je 2 godine kasnije potvrdila ORL iz DB), to slivanje nadrazuje na kasalj a taj kasalj ako se ne leci onda izaziva gusenje... 4 godine pumpica i na kraju sve resavamo Nasonexom lokalno. I dalje mora da bude na pumpici cim krene neki virus disajnih puteva ali nismo na Flixotidu cele godine vise. I da, alergican je na vlagu, budj i polen...
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 9:59:03
|
|
|
|
Ana RR
|
Pari, virtuelna šetnja E jeste, baš nam je lepo kada je ovako divno vreme. Kajsija je procvetala i divno izgleda Ima posla oko kuće stalno, to je robija, ali nekako je fino kada smo svi napolju, pijuckamo kaficu, pričamo, raduckamo... pravimo planove za neko renoviranje kuće tj suterena pa onda oboje odemo daleko sa maštanjem
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:02:08
|
|
|
|
pari
|
Da, sa kucom je to tako ali opet sto kazes,kad je lepo vreme onda uzivate zajedno...A mastati se uvek moze 😉 Jance, bas strasno...nije vam bilo lako 😞
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:08:29
|
|
|
|
Maslacak15
|
dobro jutrooo. Rosi bas mi je zao sto se mucite. On je bese primio turu antibiotika u januaru? Ja inace prelazim na infektivnu sa pulmologijom tako da mi sledi intenzivno obrazovanje po pitanju pluca. A je sad zaspala, nadam se da ce da mi dozvoli bar kafu da popijem. Vreme je i dalje grozno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:22:48
|
|
|
|
jance
|
Pari jeste... ponajvise kad su mi rekli da mi dete ima astmu. Ne zelis da ti dete ima ono sa cime se ti patis. To j valjda najgora kazna za jednog roditelja... A potvrdice ti i Anci, ta generacija dece, to 2011 godiste, sa njima nista ne ide jednostavno. Svaka bolest kod njih donosi nesto novo.. nema opustanja.... Inace mi smo isto imali jako aktivan vikend ali je bebuska bila vrhunski dobra... U subotu je Ogi bio sa izvidjacima u skejt parku, vratio se apsolutno odusevljen... Onda je mm bio na buvljaku da kupi motorku sa prijateljem, pa smo ih onda odveli na rucak jer je taj prijatelj uspeo mm da smanji cenu motorke za citavih 40 eura ( zna covek da se cenka), pa su onda oni nas vodili kod njih na njihov brodic i tamo smo ostali do mraka. Bebuska jela i gledala i spavala i tako u krug. U nedelju bilo divno vreme, bili pre podne u crkvi, pa nas kumovi zvali u kamenicu na rostilj.. tamo smo onda do uvece bili... deca se igrala u sumi, verali se po drvecu, igrali ragbi itd... sve u svemu jedan divan aktivan vikend
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:25:32
|
|
|
|
Rosita
|
Janče, stresno i grozno. Ja se za svaki virus noću lomim da l da čekamo jutro. Diše jako brzo, duva stomak, ječi. Ja sam u subotu na fudbalu starijeg držala N u krilu i čujem malo struže, a zdrav. Tek te noći je proslinio. Njemu je saturacija bila 89 čini mi se. Tad u bolnici. Tek posle 5 dana skinut sa respiratora. Sa njim ne bi trebalo da se zezam. Poslušaću pulmologa, šta god. Maslačak, pio amoksiklav u februaru :/
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:29:12
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: jance A potvrdice ti i Anci, ta generacija dece, to 2011 godiste, sa njima nista ne ide jednostavno. Svaka bolest kod njih donosi nesto novo.. nema opustanja.... E baš tako Jance, nema opuštanja. Maslačak, pa ti si ugasila načisto, udavićemo te sa pitanjima Rosi, jel i vi beše idete kod dr Kalabe?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:36:37
|
|
|
|
Rosita
|
Anci, vodila sam starijeg kod Kalabe. Sad je zakazano kod neke doktorke, zaboravih joj ime, nije mi papir pri ruci.
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:54:03
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Janče, stresno i grozno. Ja se za svaki virus noću lomim da l da čekamo jutro. Diše jako brzo, duva stomak, ječi. Ja sam u subotu na fudbalu starijeg držala N u krilu i čujem malo struže, a zdrav. Tek te noći je proslinio. Njemu je saturacija bila 89 čini mi se. Tad u bolnici. Tek posle 5 dana skinut sa respiratora. Sa njim ne bi trebalo da se zezam. Poslušaću pulmologa, šta god. Ispisah roman pa me RR izbacio grrr Uglavnom sad ukratko, ako me poslusas kao stariju i iskusniju ( na tebi je, ti najbolje poznajes svoje dete).... Obavezno ali obavezno trazi i uput za ORL. Nas pulmo nije smatrao za potrebno kad vec ja imam astmu ima sigurno i on. Ja sam insistirala, i na kraju dobila uput i dobila potvrdu da jeste bilo to sto sam sumnjala. Kod takve dece moras preventivno da reagujes. To krcanje iliti ja to zovem hroptanje, je znak kad treba da krenes da reagujes. Kapi za nos, izvlacenje slinaca, inhalacija fizioloskim da lakse izbaci... reaguj proaktivno.... vremenom naucis da prepoznajes te pocetne suptilne znakove i reagujes na vreme. Uglavnom nekih godinu ipo do dve od uspostavljanja odgovarajuce dijagnoze i dobijanja odgovarajuce terapije ces videti da postaje bolje i lakse.....
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:55:32
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: jance A potvrdice ti i Anci, ta generacija dece, to 2011 godiste, sa njima nista ne ide jednostavno. Svaka bolest kod njih donosi nesto novo.. nema opustanja.... E baš tako Jance, nema opuštanja. Maslačak, pa ti si ugasila načisto, udavićemo te sa pitanjima Rosi, jel i vi beše idete kod dr Kalabe? Sto se tice bolesti (2011) mi smo super zdravi uvek bili. Rosi, sve te razumem. Samo me prodje jeza kad cujem da se nekom spustilo na pluca. Sofi je svaka mala prehlada zavrsava na pluca. Onda slede urbazoni, inhalacije do besvesti. Mnogo je bolje stanje kad je napunila cetiri godine.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 18.3.2019 10:57:11 >
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 10:56:06
|
|
|
|
pari
|
Rosi,kad idete kod dr?
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:02:48
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Maslacaka draga ukljucila sam laptop samo da bih tebi poslala poruku, molim te kada stignes pogledaj inbox.
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:08:21
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Anci, vodila sam starijeg kod Kalabe. Sad je zakazano kod neke doktorke, zaboravih joj ime, nije mi papir pri ruci. Da, sećam se da smo nekad ćaskale o njemu. On je sjajan doktor.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:21:00
|
|
|
|
bebilule
|
E Rosi, baš mi je žao, moglo vas je zaobići. Javi šta kažu i držim fige da se brzo iščupate. Maraj, neka ga kući, baš ste nagrabusili zimus. Ima ga ko pričuvati, lijepo je njemu kod babe i dede. Joj Ana, ja sam ovaj vikend zaobišla dvorište. U subotu bili na skijanju, ječe cijeli dan na roštilju i u prirodi. Sljedeći vikend moram početi sa čišćenjem. Jagode bih trebala već rasaditi. Uskoro će i priprema za baštu... biće posla kod mene. Ali ja jedva čekam.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:42:11
|
|
|
|
pari
|
I vi ste imali lep vikend bebilule 🙂 Ja se razmisljam da li da idem do grada sa njom ili da se tu vrtim po kraju... Konacno sam aktivirala noska sa usisivavem...pa ovo je super! Bas sam mnogo izvukla
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:51:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I mi smo imali divno posle podne. Ne stizem da napisem. Mi smo piknikovali u Gornjackoj klisuri. Taman je mm napunio vodu za pice Ona je dobra za kamen i pesak. To mu je rekao dr. Posle smo svratili do manastira Gornjaka. Malo posedeli sa igumanijom. Bože, koliko se mm obradovala igumanija . Pamti mu ime. Zna ga jos od kad je bio dete. Htedosmo da svratimo do Vrela. Ali vec se smrkavalo, a tamo su krivine. Ostavljamo za naredni put.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 18.3.2019 12:08:02 >
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:54:21
|
|
|
|
pari
|
Divno Sanjice! Taj manastir je bas lep...i priroda okolo...
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 11:55:54
|
|
|
|
vonavoj
|
Mamike,da pitam kako ste,vidim,raspisale ste se.Pari,nosko.koristim od rodjenja,zakon je.Nista ne stizem od M,penje se na stepenice,rastura im igracke,kad zatvorim vrata penje mi se uz nogu..Masnice,jel sve ok?Bolesti,pu pu.daleko bilo..nekako su mi usi blaza varijanta od pluca,brze i lakse prodje,a mojima je to slaba tacka.Danas idemo u savetovaliste,videcemo da li ce dobiti vakcine,on je slinav non stop.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 12:09:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: pari Divno Sanjice! Taj manastir je bas lep...i priroda okolo... Pari, cist vazduh, priroda lepa, reka protice. Ona je ledena i brza.
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 13:54:26
|
|
|
|
mama Jo
|
Mamike pozdrav, bas dugo nisam pisala ali vas redovno i uredno citala 😊 smlatio me neki prolecni umor, ju, a i bila sam bolesna neko vreme. Mi smo juce dosli kod mojih na selo, bicemo ovde cele nedelje jer mm ide preko poslom na par dana. Konacno smo docekali da citav dan provedemo u dvoristu, devojke uzivaju. Ja se tako nesto opterecujem poslom svojim koji inace ni nemam 😂 ali bas iz tog razloga, pa sve nesto pokusavam da se malo edukujem za neki online, ali tesko mi ide jer mi fali vremena za to. I tako.
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 15:07:12
|
|
|
|
Maraj
|
Mama jo pa nema te Pari ja ne pakujem usisivac. Stoji mi u hodniku pored sobe Malo malo cistim nos S sa njim. Masnice kako ste Joj mene bas boli stomak.... a sto jedna potkozna ktenula da mi izlazi po sred cela...covek da poludi...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 15:13:40
|
|
|
|
pari
|
I meni stoji usisivac u spavacoj jer svaki drugi dan usisavam,a sad cu i da izvlacim sline stalno sa njim 😁 Mama jo, dugo te nema...pisi,nema veze kako si raspolozena...ni ja nisam dobro,ali nekako je lakse kad se pise...
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 15:17:16
|
|
|
|
Maraj
|
Pa bolje joj izvlaci. Ja izvlacim da joj ne ode na usi... Jao ja jos nisam uzela usisivac ...jos od trudnoce mm usisava. Nech ni da ga uzimam za sad u ruke. Kad ga uzmem, opet cu ja da usisavam , ovako mm ima privilegiju da se druzi sa njim
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/19 [chat] 18.3.2019 16:33:28
|
|
|
|
vonavoj
|
Nije dobio vakcinu,ima sekreta u usima,na plucima,kaze ima slajma..a on je slinav i balav non stop,4.3.je prestao sa antib,ali ista situacija..nije imao temp.Glava me opet boli,trcim samo,tamo guzva,pakao,posle po J u vrtic.sad u 5 roditeljski..
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?