RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 7:20:37)

Dobro jutro.
Ljiso, pa sta i ako bude levoruk? Sofija je levoruka. I mm je levoruk.

Noc je prosla mirna. T se zali da je boli grlo, nos unutra. Veceras ce da radi rakija na grlu. Cekam da doruckuje, pa da je vodim u skolu. Bas sam umorna, a i danas ce da mi bude naporan dan.

Rosi, kako si od jutros?
Milena, izdržavaš li sa gipsom?

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 7:40:19)

Jutro
Nas troje ustali. L spava vec 3 dana kod b&d. Nece kuci.
Sanjice....jesi li ok? Zeznut i taj stomacni...iscedi coveka...

Rosi u cetvrtoj godini je lateralizacija. Ne pre. Pre toga dete jednako koristi i levu i desnu polovinu tela, tako da ima vremena[sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:04:59)

Sanjice ma naravno da nema veze. Moj brat od strica je levoruk😂 al zato kad ga vidim kako drzi lenjire nemam pojma sta radi. I vecito je bila muka da mu pokazem geometriju haha...  a verujem i za neke druge stvari u zivotu. On i dan danas kad drzi noz ja se bojim da ce se poseci 😂😂

Odosmo na trening.
Danas najavilo cak sneg

bubulence -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:08:16)

Jutro!

Ja sam levoruka☺️, i geometrija mi je sjajno isla... Sve sam naucila isto kao i desnjaci... Samo je vama neobicno kada nas vidite da pisemo ili secemo... 

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:09:52)

Ja celu noc provedem kao zombi...oko 2-3 je T spavala po 10 min...ostalo vreme sam je drzala...Sad sam mrtva a oni orni 🙂
Pisem kasnije opet...
Sanjice,drzi se danas! I druge mame...

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:22:48)

Jutro!

Sanjice, izdržavam nekako. Malo je nezgodno što se kretanja tiče. Kako si ti, je l'' prolazi stomačni?
Maraj, jeste li se vi oporavili?
Kod nas je divno, sunčano, mada mm kaže da je hladno. Izašla bih malo u dvorište, ali zidaju zgradu pored naše kuće, danas su baš bučni, i nije za neko uživanje.

Tiziana -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:26:40)

Ja vas cesto citam, a retko se ukljucim i pisem. Moji su oboje levoruki i za sada nemaju nikakvih poteskoca u skoli zbog toga. Sina zovu na razne ekupne sportove jer su levoruki u sportu dragoceni 😊A niko od nas matorih nije levoruk. 

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:29:12)

Mm i srecko su ljevoruki  😂😂 
Bubi nisam znala za tebe 😊
Dobro jutro inace,kako ste danas,Sanjice,Maraj,Rosita,ostale mame?
Mi smo spavali do 8,jos ne mogu progledam kako treba

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 8:47:36)

Dobro jutro. Moje iskustvo je da se to kasnije desava sa fiksiranjem hrmisfera barem je kod moje dece ispalo tacno obrnuto od onoga sto Sam tipovala sa godinu Dana. Stariji pise desnom a mladji je levoruk iako Sam ja rano verovali da je bas izraziti desnjak. To je naravno potpuno sve jedno.

Rosita -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 9:09:40)

Jutro. 

Isto je meni sa obrazom. Desnooobrazno sam buckasta 😬. Spašće valjda.
Da, svejedno. Hvala maraj, guglala nisam, a mora biti da sam čitala do sad o tome. Ima vremena.
Držite se devojke. Sanjice, milena 💕. Da što pre budemo k''o nove.
Tiziana 💞💞💞

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 9:13:54)

Desnoobrazno si buckasta???Pa ti si lik 😂😂

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 9:19:51)

Super je izraz Rosi 😁 da te sto pre prodje...
Mene nesto stomak zeza...uvek je tako pred ciklus...treba da dobijem za vikend...

jance -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 9:57:57)

Jutro.
Iliti vec dan.... bebuska ce uskoro na prvo dnevno spavanje tako da je naveliko vec dan :)
Prezivesmo bebuskin prvi put od sat ipo vremena u jednom pravcu. Prespavala je generalno ceo put. Kika takodje. Jedino je Ogi bio budan celo vreme i nije zaklapao! Kaze mm: sta su tebi stavili u pice da toliko pricas....skontali smo na kraju puta da uopste radio nismo ukljucili od njegovog konstantnog zapitkivanja. Mozak mi je prokuvao.
Naravno na kolima se jopet cuje turbina, kaze mm da je pod garancijom pa nas nece kostati ko prvi put, eventualno majstoru ruke ali ne 250evra ko kad je prosvirala prosli put. Muka mi od tih kola vise ali sad ne mogu kredit da podizem dok sam na porodiljskom a ako ih prodamo u trenutnom stanju necemo dobiti za njega nesto konkretno, a mi moramo da imamo povece vozilo zbog troje dece koje pritom mora da moze da povuce prikolicu mm za posao. Valjda ce izdrzati dok se ja vratim sa porodiljskog....
Imam vrlo zanimljivu situaciju akonto vrtica. Pitah juce poznanicu koja radi u upravi vrtica ( nema uticaj na upis tako da mi ne moze biti veza ali ima odakle da vuce informacije koje mi trebaju) sta sad da radim sa bebuskom na ovom konkursu u aprilu, posto ce jedva imati 4 meseca... Kaze mi ona da pod obavezno konkurisem, i to da konkurisem u onaj jedan jedini vrtic koji uzima bebe od 6 meseci. Trece je dete, verovatno ce upasti ( kaze ni to u NS vise nije garancija ali je verovatnoca veca, da to ne uzimam za 100% sigurno) pa cemo je lako odatle onda prebacivati gde zelimo kad napuni godinu dana. Kaze ako upadne u tu grupu, ne moram je voditi stalno, povremeno je moram, kaze da vidim sa pedijatrom da li se mogu dogovoriti da mi pravda duza odsustva.... Problem je u tome sto oni formiraju grupe za septembar iliti sa bebama koje u septembru imaju ili ce za mesec dana imati punu godinu. Tad su grupe popunjene i tesko ce tad bilo koga povuci sa liste cekanja samo zato sto je napunio godinu dana recimo u decembru.... Nisam razmisljala na taj nacin, znala sam da moram da je ubacim u mladju jaslenu cak i ako sam na porodiljskom jos godinu dana, jer to je u NS tako.... U stariju jaslenu se upada jos teze.... a tad ce vec morati jer cu se ja pre njenog polaska u vaspitnu vratiti na posao... a tad necu moci ni subvnciju za privatni da dobijem. Ko mi kriv sto rodih u decembru....

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 10:46:30)

Jance,mozemo u temi o vrticima,al samo da ti napisem dq obavezno konkurises. I da odbijes odbijenicu,uzmi. Trenutno je haos za odbijenice,ni jedno dete nije upisano u privatni vrtic od pocetka godine,tj nije izdata ni jedna odbijenica pa su sad u velikom problemu roditelji koji nisu uzeli pre toga.Ti ces verovatno u drzavni,ali konkurisi. U nasoj drzavi se nista ne zna.

jance -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 10:48:51)

Da. U NS je tek zanimljivo za to. Hajd u temi Vrtica cu pisati dalje

Tiziana -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 11:43:54)

Mog sina su testirali tamo negde sa 4 god, pa su mu zadavali razne radnje da vide kojom ce rukom/nogom instinktivno da krene i sve je radio levom rukom/nogom jedino je durbin stavio na desno oko 😊

Nju nikad nismo na taj nacin testirali, cak smo se tripovali jedno vreme da ona njega imitira...ali def i ona sve radi levom rukom.. malo neurednije pise od njega.. 

Ana RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 13:56:46)

Moj Marko je dugo koristio obe ruke pa čak i sada ume da uzme npr kašiku levom rukom.

Ja treba da spremam tortu a posla danas preko glave. Mm tražio da pravim doboš tortu. A ja se mislim da napravim još jednu čokoladnu jer kakva je to torta ako nema kilo čokolade [sm=smiley36.gif]

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 13:58:25)

Mmm dobos je odlicna! Moja baka je pravila najbolju...

Ana RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:05:25)

Pari, biće ovo prvi pokušaj pravljenja dobošice, nisam imala priliku do sada.

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:07:08)

Poenta po meni je da budu tanke kore,a fil kvalitetan i eto ga...bice super

jance -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:19:47)

Kakav tajming!
Oblacim bebusku da krenemo u socijalno da uzmem potvrdu o osiguranju jer od zdravstvene knjizice ni traga a traze mi za UZ kukova... Stizemm kolima, dovozi devera da zavrse sto pre.... Donosi dever gore neku kovertu, kaze pala je u blato pored postanskog sanduceta. Ja pogledam a ono koverta od socijalnog, sa zdravstvenom knjizicom [sm=smiley36.gif]. Taman onda ne moram sa njom u socijalno. Jeeee

Sad sam je stavila na spavanje bez onog naseg "pakovanja" iliti bez swadlinga.... hocu da vidim da li ce je njene rukice i dalje buditi ili mozemo polako i bez toga...

Ana RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:26:01)

Slažem se. Imam domaća jaja, kvalitetan puter i čokoladu. Ne bi trebalo da bude loše [sm=smiley2.gif] mislim da je to jedna od najeftinijih torti koje sam pravila [sm=smiley36.gif]

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:29:06)

E pa super Ana! Sta u druge stavljas kad ti je ova najjeftinija? 😁

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:38:53)

Dobar dan zenske.Prezivela sam pre podnevnu smenu. Kasnije idem opet u skolu. Mislila sam da je stomacni virus u pitanje. Dobila sam jutros. Puno mi kasni. Sad ce da bude haos kao svaki put kad dobijem. 
Deca piju caj, pa ce T malo da odmori. Sofi i ja cemo da se druzimo. 

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 14:44:28)

Znaci to je bilo u pitanju Sanjice? I meni bude tako ponekad ali ne intenzivno...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>