jance -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (13.3.2019 9:57:57)
|
Jutro. Iliti vec dan.... bebuska ce uskoro na prvo dnevno spavanje tako da je naveliko vec dan :) Prezivesmo bebuskin prvi put od sat ipo vremena u jednom pravcu. Prespavala je generalno ceo put. Kika takodje. Jedino je Ogi bio budan celo vreme i nije zaklapao! Kaze mm: sta su tebi stavili u pice da toliko pricas....skontali smo na kraju puta da uopste radio nismo ukljucili od njegovog konstantnog zapitkivanja. Mozak mi je prokuvao. Naravno na kolima se jopet cuje turbina, kaze mm da je pod garancijom pa nas nece kostati ko prvi put, eventualno majstoru ruke ali ne 250evra ko kad je prosvirala prosli put. Muka mi od tih kola vise ali sad ne mogu kredit da podizem dok sam na porodiljskom a ako ih prodamo u trenutnom stanju necemo dobiti za njega nesto konkretno, a mi moramo da imamo povece vozilo zbog troje dece koje pritom mora da moze da povuce prikolicu mm za posao. Valjda ce izdrzati dok se ja vratim sa porodiljskog.... Imam vrlo zanimljivu situaciju akonto vrtica. Pitah juce poznanicu koja radi u upravi vrtica ( nema uticaj na upis tako da mi ne moze biti veza ali ima odakle da vuce informacije koje mi trebaju) sta sad da radim sa bebuskom na ovom konkursu u aprilu, posto ce jedva imati 4 meseca... Kaze mi ona da pod obavezno konkurisem, i to da konkurisem u onaj jedan jedini vrtic koji uzima bebe od 6 meseci. Trece je dete, verovatno ce upasti ( kaze ni to u NS vise nije garancija ali je verovatnoca veca, da to ne uzimam za 100% sigurno) pa cemo je lako odatle onda prebacivati gde zelimo kad napuni godinu dana. Kaze ako upadne u tu grupu, ne moram je voditi stalno, povremeno je moram, kaze da vidim sa pedijatrom da li se mogu dogovoriti da mi pravda duza odsustva.... Problem je u tome sto oni formiraju grupe za septembar iliti sa bebama koje u septembru imaju ili ce za mesec dana imati punu godinu. Tad su grupe popunjene i tesko ce tad bilo koga povuci sa liste cekanja samo zato sto je napunio godinu dana recimo u decembru.... Nisam razmisljala na taj nacin, znala sam da moram da je ubacim u mladju jaslenu cak i ako sam na porodiljskom jos godinu dana, jer to je u NS tako.... U stariju jaslenu se upada jos teze.... a tad ce vec morati jer cu se ja pre njenog polaska u vaspitnu vratiti na posao... a tad necu moci ni subvnciju za privatni da dobijem. Ko mi kriv sto rodih u decembru....
|
|
|
|