dunja RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/19 [chat] (14.2.2019 20:37:06)
|
Mazo ja sam 9. mesec, za dve nedelje mi ja zakazan CR, ali videću d li ću izgurati do tada zbog pritiska. Meni kući nenormalno bude visok, oko pola 6 sam popila još jednu metildopu pa išla opet do ordinacije, prethodno kući merila na mom aparatu 174 sa 101, a kod njih i na njihovom i na mom pola sata kasnije niže i slično, što znači da je moj aparat tačan, bar to smo utvrdili. I lek je prodelovao. Na levoj ruci u 19h bio 122 sa 88 (na mom) a 120 sa 85 na njihovom. Na desnoj ruci na mom 143 sa 90, a na njihovom 130 sa 90. Kažu mi da je merodavna leva ruka. Večeras da mi mm meri, izgleda da meni dodatno skoči od straha dok ja merim, pa ako opet bude visok preko 130, da uzmem 2 metildopa, ako bude do 130 onda 1 metildopu, i sutra nastavljam sa lekovima, isto jedna ili 2 tablete u zavisnosti od visine. Isplakal sam se opet na putu do ordinacije, nisam mogla da se smirim, kažu da je to dobro, da snižava pritisak. Dijeta do daljneg, ništra slano, turšije, kupusi, to sve strogo zabranjeno mada ja to nisam ni jela. Neslane supice, kuvana jaja, neslani sir, to mogu. Kafa ne, samo voda ili neki čaj koji smem. Da ležim i ne mrdam.
|
|
|
|