RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

smeško -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 21:38:15)

Meni kupio pivo. Meni.😂 Kucanje na telefonu...

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 21:46:35)

Bebi pocela sam da drzim dijetu 😂 ne smem sad alkohol nikako. Mm i ja pogledali na sat. Uuuuu pola 1p a mi ne spavamo. Nijedno od nas😂 odmah smo pozurili u krevet

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 21:47:10)

Pola 10*

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 21:53:58)

Mame, bas ste se raspisale :)
Smeško, da terapija odmah peodeluje.
Maslačak, ja bih trebala početi 1.3. Kako ti tad? Koliko kod vas teaje p b? Uživajte!
Ana, glupi virus. Kako to još nije prošao?
Ja bila na komisiji danas , za produženje bolovanja. Sutra mi javljaju pa ću pisati tad u temi. Oduvaće me garant, garant. Daj Bože da grešim 

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 21:56:38)

Dobro vece.
Ja sam veceras isla do moje kume. Smesko, pominjale smo te. Secas se Vike? Podsestile se nasih trudnickih caskanja. Setila se ona tebe (tj.ja sam je podsetila) kako ste se obisle dok ste obe bile u porodilistu. Divna secanja na trudnicke dane.

Inace ja kad imam problem sa grlom, stavljam oblogu od rakije na vrat. [sm=smiley2.gif] To primenjujem i T.[sm=smiley36.gif]

Mnogo sam umorna, a mm je pustio film da gledamo. Deca su u krevetima. Zasladicu se sa cokoladom. Kupio mi je.

Laku noc zene/

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 22:07:29)

Rosita, drzim pesnice da nisi u pravu [sm=smiley1.gif]
Smesko, casa piva i mleka koliko hoces u grudima [sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 22:23:33)

Mm i ja popili po pivo, volimo da kupimo neko koje nismo nikad pili. Crno, naravno. Sad me stomak boli, kao da sam popila litar a ne 0,33l. Užas.

Rosi, pojma nemam. Baš me nervira. Zaspao je i sav se preznojio. Nadam se da će biti ok.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 22:46:57)

maximum 12 meseci od dana rodjenja deteta. Tj nije porodiljsko nego " nega deteta". Porodiljsko obuhvata samo 14 nedelja 6 pre i 8 posle rodjenja. Znaci A puni 21. marta godinu dana i ja pocinjem 22. marta...[sm=smiley36.gif]. Inace u Nemackoj nema produzenja, bar ja ne znam za slucaj. Mislim naravno da ima ali neplaceno i u slucaju da su deca bas bolesna. Taj sport ko u Srbiji ne postoji. Ali drzim fige da vam uspe ako vec pokusavate.
Ja iskreno jedva cekam iako i nemam neki poseban feeling povratka posto puno radim. Evo u ponedeljak cim se vratimo idem opet sa A na neki sastanak. Od nedelje isto poptisujemo ugovor sa obdanistem. MM uzima mesec dana za negu ( ukupno 14 meseci max za oba partnera) pa ce on da radi navikavanje krajem marta i april. Tako smo i za decake.

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 22:51:30)

I ja bih da je normalno sve kao kod vas. Ali nije. U vrriću nema mesta. Treba veza. I upisuje se u jednu grupu a od sept.u drugu. Kod vas sigurno ne nosiš hranu od kuče alerg.detetu...

milicicak -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 22:56:56)

Rosi, drzim palceve za priduzetak, nadam se da cete uspeti!
V vec cetvrtu noc spava na meni, ne znam koliko cu izdrzati, bas je slinav. Imao je juce poppdne i neku temperaturu od 38,5 koja se posle cepica vise nije vracala. Slusale ga dve dr, pluca su ok. On sve zivo trpa u usta, poceo je da grize nenormalno, ne znam da li ga muce zubi ili sta vec.
Mini buba kod b&d do sutra popodne, mm radi a ja glumim fotelju 😂

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 23:21:34)

Sugurno ima puno razlika. Ne nosim hranu (osim kad je zena koja pravi uzinu na odmoru). I u priniciou zadovoljna Sam kako Su se decaci razvili pod njihivim okriljem. Ali ima i stvari Koje Sam morala da progutam i mnoge bg mame bi pale u nesvest kad bi videle kako to izgleda. Ja zovem -pruski sistem. Drago Mi je da Su Mi deca prohodala rano samo zbog Toga. Tesko bi Mi Palo da ih ostavim tamo da puze....oni ih pustaju sve napolje non Stop. I ja nemogu da svarim sliku beba Koje puze po betonu i pesku...al bar ih Niko ne tera da sede na nosama ko vojska :) ko sto rekoh to je tema o kojoj bi moglinasiroko. Na stranu sto kad Su U Basti nemam bas utisakda ih neko mnogo pazi. Itd...Ali  ispod crte vazne Su Sami dve stvari : deca bukvalno obozavaju da idu i vidi se na njima da im prija. Nadam se da ce i s A biiti bar delimicno tako.

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 23:32:21)

Ni ovdje nema produzenja. Moze se dobiti samo rad od pola radnog vremena u slucaju da je djetetu potrebna posebna njega. Ali to podrazumijeva ozbiljne probleme i dijagnoze. Znam da je u Austriji drukcije. Oni imaju pravo na tri godine, cini mi se. Ali mogu prekidati i nastaviti kasnije koristiti. Tako nesto... M sutra u vrtic posle duze od mjesec dana. Bice veselo. 

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 23:37:39)

Moze i ovde ko ima stalan posao do tri godine da se pravi pauza pa da se vratite na posao. Ali nema Para dok Ste odutni. Pa ko voli nek izvoli. Elterngeld je uveden pre deset_ Godina (67 posto Plate 12 meseci) do tada je bilo placeno samo 14 nedelja. 
Ja uvek kazem, na papiru, srbija ima odlicne zakone Ali kkako ih primenjuju i kakvu perverziju prave od istih je druga stavka ( obracunavanje visine nadokade, kasnjenja U isplatama) itd itd....nazalost 

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (5.2.2019 23:59:15)

Ko doceka penziju pricace...
Ja ih znam bar 5 koje u Srbiji iskoriscavaju svako produzenje koje mogu, samo dve imaju osnove, ostale lezilebovici, matore zene a narav kuku lele. 
Evo bas ovih dana jedna kuka, ne zna cega daxse odrekne, plate ili nege deteta. Kaze navikla da ne radi. 
Bas mi zao sto spava do 12 😠
Spava mi se, na oci ne vidim... Tj vidim samo tabele i kalorije... 
I naravno sedim i cekam da princ zavrsi u toaletu, opet cu se kupati u 1h. Ovo je jedina stvar koju mu zameram, okupaj se brate mili ranije dam ogu i ja da dodjem na red pre nedoba 😠
Evo disem duboko i jedem mandarine.... Zennnnnnnnnnn
Bolucka me grlo, popila koka kolu pre neki dan prvi put posle 5 meseci, a ne smem. Propol gola, cutanje i med, valjda ce pomoci. Ako se set_im sutra da kupim Gelo revoice da podmaze i on malo. 
Evo ponoci... Laku noc

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 6:21:27)

Jutro!I ja sam sinoc u bioskopu uzela kokice i koka kolu,auuu,ubi me grlo od koka kole,nisam je pila od Ng..Rosi,drzim palceve za produzetak! I za sam ako je iz opravdanih razloga,a ne da majke ni bi radile,ili ijaoj beba mi je mala,ma nemoj,a moj sa 10meseci krenula na adaptaciju..pala na nos prvi dan u vrricu,nije znala ni da sedi na stolici,a kamoli puzi,hoda..

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 6:44:19)

Dobro jutro. Evo i ja bas u papirima za podnosenje zahteva. Mada ne znam. Mi nemamo dijagnozu nas samo salju na raznorazne preglede non stop. Imamo za sad zakazano sve do maja razne preglede. A treba jos i VEP u Tirsovok da odradimo.  A i za to se ide prvo u deciju pa na komisiju pa te tek onda salju za Bg. Nije tako lako tamo ni iz NS zakazati. Nasa dr rekla da podnesemo papire pa sad sta nam Bog da. Ja se Rosi nadam da ce ti produziti. Mada prema onom sto si nasla nema sanse ni tebi ni meni da produze . 
Moji su u akciji standardno. Sad ce dorucak. Pa na trening. 

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 6:46:25)

Maslacak, meni je ta opcija sjajna, pa ko voli neka izvoli. I nekako normalno da je primas 70% plate. Placeno ti je 14, sve preko kosta. Ovdje je placeno 12, posle nista. Svako bolovanje mi se odmah skida i dobijam 70% plate. Nema veze sto je za lijecenje djeteta. Prije je bilo do 15 dana godisnje u tu svrhu - placeno, pun iznos plate. Sad sipak. 

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 6:48:46)

Bebi pogresno si razumela moze 3 godine ali neplaceno. A 14 meseci je 67 posto

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 6:55:02)

Aha. Skontah. Znam da mi drugarica to "trosi" vec neko vrijeme na odmore i sl. Ne znam, meni je i to ok ko moze finansijski.
Ja pijem kafu. M se za sada raduje sto ide, vidjecemo kako ce ostati. 

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 7:46:39)

Dobro jutro.
Milicicak, kako ste? Vonavoj, Sanjice, Ana?
Smesko, jesi popila pivo, kako grlo?

Duškić -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 7:52:32)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Mame, bas ste se raspisale :)
Smeško, da terapija odmah peodeluje.
Maslačak, ja bih trebala početi 1.3. Kako ti tad? Koliko kod vas teaje p b? Uživajte!
Ana, glupi virus. Kako to još nije prošao?
Ja bila na komisiji danas , za produženje bolovanja. Sutra mi javljaju pa ću pisati tad u temi. Oduvaće me garant, garant. Daj Bože da grešim 

Prodizice ti , videces.

Maraj -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 8:06:11)

Jutro mame.
Cizam vas ...sve isprekidano...S me zeza. Na kraju ne znam.ko je sta pisao...
Ljiso , rosi ja verujem da ce vam produziti

mama Jo -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 9:04:03)

Jutro mame. Mi stigli sinoc kod mojih, prija malo promene stvarno, J je poranila eno je boji vec je sva od tempera, sinoc sam joj jedva skinula sa koze 😂
A U se evo uspavala... ona iz krajnosti u krajnost...
Svasta smo ovde isplanirali ali hladno je bas, sigurno koji stepen nize nego u gradu pa necemo bas moci napolju dugo da budemo, ali dobro. U svakom slucaju meni je lakse ovde 😊

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 9:17:12)

Dobro jutro... Oprala ovih 5cm kose jer sinoc naravno nije bilo doovljno vode ni za psoteo tusiranje a kamoli jos i ovih 5cm na glavi 😠
Ukljucih bojler jutros oko 7 za svaki slucaj, uraaaaa 
Zene, ne znam sta da vam kazem za produzenje... Devojcica rodjena sa hidrocefalusom, ima sant u glavi pa postavljase pitanje pre 15ak dana da li da nastavi kucnu negu ili ne, jer.... Dobro je, hoda, lepo se razvija, na misice odobrili. 
Komsinicinoj cerkkci vid ostecen zbog ocnog pritiska kad je imala 4 meseca, operisana ali slabije vidi i nosi naocare. I to je sad pod pitanjem sta ce biti. Ona juri vezu... 
Sve masine mi rade... Dete spava a treba je inhalirati... Zao mi da je budim... Nocas toliko mirno i tiho spavala i disala da se prepadoh... Ne cuje se uopste... Skocih da je cujem uzlupa mi se srce... 

milicicak -> RE: Razgovori mama 02/19 [chat] (6.2.2019 9:35:51)

Jutro, mame.
I ja bih trebalo kosu da operem al mi se ne da da gledam gomilu dlaka koja ostaje iza mene...
V se celu noc tesio na siki, a kako sisa, to vise ni ja ne znam. Sve neke g6 poze jer mu ne odgovara da sisa na desnoj strani, valjda tu ima vise sekreta... Sto kaze Ivanka, imao je par perioda tako mirnog disanja da sam se ziva prepala, valjda sto sam navikla da ga slusam kako krci... Evo, sad spava ja ne znam gde cu pre.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>