Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (31.1.2019 13:19:50)
|
Lesli, mišljenja su podeljena. Nevenka je dobar psiholog, opisala je nešto što se, kako ti već rele, sreće već u literaturi... Klasični principi učenja. Nisam knjigu čitala, ali s obzirom da ju je ona napisala, verujem da je našla pravu meru u savetima. Lično iskustvo- svako dete je priča za sebe. Stariji se budio konstantno do godinu i po, a posle kad mu nešto fali. Mali je sam izbacio podoj i buđenja od 2.- do 6 /7 meseca, a onda počeo. Kako to objasniti? Znao je sam da se uspava 5 meseci pa onda ne zna? Evo kako- sve veća svesnost, motorička spretnost- ustane kad se probudi, zubi i td. Za mene, lično, ništa što sam razvoj i priroda neće izgregulisati. E sad, moje dete sisa pa je to lakše za mene noću. Isto tako, čak i da hoću da puštam da plače- a izričito neću- budio bi mi starije dete. Znan, to puštanje koje knjiga savetuje je uz prisustvo roditelja. Sve u svemu, zavisi od bebe i id roditelja. Oštri pobornici učenja rekli bi ne, vađi za svaku bebu ako se dosledno primeni. Kod nas ništa novo, uspavljujemo se. Von, tako se i kod nas mora zakazati, ali može najčešće da se tog dana zakaže ako zovem na početku smene. Drži se! Pari, žao mi je. Drži se. Ne znam šta bih rekla a da zvuči odmereno. Dotiče me baš tvoja situacija. Bebi, kako mališa? Pozdrav!
|
|
|
|