|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
26.1.2019 13:31:54   
Maslacak15
Pa kako nisu spremni ako hoce da ga upise u vrtic??? I ako Mu je kupila knjige ? Nema veze Sto je to primereno mladjoj deci, ne moze on da se.teleportuje u svoj uzrast odjednom ako zaostaje. I ja Muslim da bi manje problema bilo da je isao i u jaslice. Nemojo biti previse strogi....mozda Su ljudi gresili. Ali neznaci da ih bas dete ne zanima. Nije lako biti roditelj, ima i onih Koji se kao super Trude Pa prave greske iz najbolje namere.
Moji izasli svi napolje, meni se spaaavaaa. A trebbalo bi da radim. A imala bi i sta po kuci, vidim evo brdo neopeglanog vesa.  Osim Toga i F kuka hoce tulumbe vec nedelju dana,.Tako sa mogu da biram.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1051
26.1.2019 13:41:47   
jess021
Maslacak, ne znam da li se secas sta je sve Suzi pisala!!
Naravno da niko nije savrsen roditelj, ali kad cujem da mama po ceo dan gleda rijaliti a detetu uvali telefon meni je dosta, a da spominjala je I da ga fizicki kaznjava. 
Sta ce uraditi sa tim sto ce ga sad upisati u vrtic?? 
Neka prvo zavrse to sto imaju, ima vremena za vrtic.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1052
26.1.2019 13:43:44   
jance
Dobar dan zelim. Evo mi zenske ostale kuci. Muski otisli na teren i na izvidjace. Imamo burno poslepodne a mene pocinje glava boleti. Beba je frkisala oko ponoci, nista je nije smirivalo pa sam joj dala da jede. Jedva je popila ista i ukomirala se. Budila se u pola 4 da jede, pa opet u pola 7. Tu negde izmedju 7 i 10 se ukakila pa je opet bila budna i vristala u 10. Evo bila budna od tad do 1 sa jednim brzim spavanjem. Nikako je pohvatati. Taman pomisli covek da ju je provalio kad ono cvrc!

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1053
26.1.2019 13:47:32   
Milena18
Dobar dan!
Ne brini, Emice, nisi jedina, ni ja nisam u toku ☺ A gde su ti dečica?
Ja bila danas kod zubara. Sad spremih ručak, pijem kaficu i čekam da se M probudi, pa da idemo na kontrolu, a posle kod sveki.
Jess, Ivana, vi ste nešto bolesne, koliko shvatih? Želim vam da se što pre oporavite. 

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1054
26.1.2019 13:54:41   
mama Jo
Dobar dan mame, moje smizle zaspale aja odo da sredjujem kuhinju, ono detaljno sredjivanje kad sve vadis i brises... vucem to vec par dana i nervira me pa da zavrsim sa tim.

Mame da li ste se vi vodile onim da bebe do prvog rodjendana treba da utrostruce tezinu po rodjenju?

,,Carpe diem"

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1055
26.1.2019 13:55:12   
suzi kju
Mozda Maslacak nije ispratila sta sam sve pisala. O tim roditeljima bih mogla knjigu da napisem. Ako uopste mogu da ih nazovem roditeljima.Zao mi je sto to ovako kazem. Maslacak treba to sve videti pa onda suditi. 
Oni su daleko od dobrih roditelja. Jess se seca jer smo se kuckale i mimo foruma. Donekle mislim da dete ima i traume, ona njega tuce, igracke nema, sakrivene su, jer ona ne moze da skuplja za njim, nikada sa njim nije sela da igra na podu,da crta, slaze kocke, da ga nesto nauci, njen je zivot yt i happy tv (parovi), msm da ne moram dalje da vam pisem. Dete iz spavaće sobe dolazi sa telefonom u rukama. Ma... Ne bih da ponavljam pricu ponovo, sve u meni igra dok vam ovo pisem verujte, ja se toliko nerviram, uh!!! 
Mm isto tako, bas pizdi na brata, svasta mu je rekao neki dan, dok su oni ostali sami sa decom a ja i ona otisle da kupuje knjizice. 
Maslacak n emoze se teleportovati u svoj uzrast ako je zaostao, s tim da on nije zaostao, vec zapusten. Da je imao te knjizice ranije i da ga je neko necemu ucio on bi to znao, ovako nemam opravdanja. 
Sa decom Treba  raditi, i to mnogo, ja sam prva daleko od savršenog roditelja, sto tesko i da postoji, ali tezim ka tome da ih naucim necemu, da ih vaspitam, da od njih stvorim dobre ljude, da se ponosim njima a i one samnom. 

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1056
26.1.2019 13:55:33   
Maslacak15
Verujem ja da su oni daleko od idealnog Ali Mislim da dete treba da ide u vrtic. Moje misljenje je da je svakom detetu bolje u vrticu vec od prve godine. Rana socijalizacija je zlata vredna. Brze ce uhvattiti prikljucak. Sigurno da treba i da Radi sa lekarima i terapeutima Ali ja ne vidim svrhu odvajanja. Ovde postoji princip inkluzije u jaslicama i vrticu i ja Mislim da je to potpuno ok i ima svoju svrhu. Znaci sa mojim S ide dete sa daunovim sindromom i to ide od pocetka znaci kad Su imali 13 meseci. Mislim da je korisno i za to dete i za svu drugu decu. "Specijalni uslovi " i socijalna izolacija nije ok cak i kad je tv majka Ultra posvecena a ako oni gledaju rijaliti Tim pre. To Sto zaostaje meni nije Argument da ne Idee U vrtic.Nego dobicemo packe. Sigurno ima tema Samo sad neznam koja posto pricamo o vise stvari.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1057
26.1.2019 13:56:31   
suzi kju
I ovo zaboravih, dete je razrooko i zakazana mu je bila operacija za februar 2018.i oni ga nisu odveli, niti ce, jer oni smatraju da je mali i da ce to samo od sebe proci!Zemljo, otvori se!!!!! 

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1058
26.1.2019 13:58:44   
mama Jo
Suzi, da li ti mislis da i majka ima nekih problema, ili je prosto takva?

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 1059
26.1.2019 13:59:51   
suzi kju
Naravno da treba da ide u vrtic. Odbijeni su jer nijedno od roditelja nije zaposleno.Ona nece da ide radi, otac radi privatno, sezonski. 
I onda hoce da tuze vrtic sto su ih odbili. 
A i ako dete krene u vrtic, ostajace tamo od jutra do sutra, samo da oni imaju svoj mir. 

Direktna veza do poruke: 1060
26.1.2019 14:03:03   
suzi kju
Mama jo ne znam, njen najveći problem je sto se tesko krece, sve joj je tesko jer se ugojila i ima minimum 150 kg.To svakako nije razlog ne raditi sa detetom i ne voditi ga na operaciju. 

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1061
26.1.2019 14:07:45   
vonavoj
Joj,suzi,bas zalosno..A to kad cujem za igracke,odlepim..i zaovina mala samo tablet i laptop,a moje kad odu i ponesu igracke,ona krene da urla,koji haos ste napravile,svaki put,ne moze da se prodje.. i sad je zadnji put okrivila da su moje polomile neku njihovu igracku i mm sam rekla,ovo je zadnji put da trpim..prvo ne lome igracke,imaju ih jako puno,cuvaju,igrqju se i bas njihovu slome svaki put.Neko ne zasluzuju decu,potpisujem..

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1062
26.1.2019 14:09:59   
Maslacak15
naravno da ne mogu da sudim napamet ali postoji nazlost pravilo da svako svoje dete vaspitava osim kad postoje elementi krivicnog dela i zapostavljanja/zlostavljanja deteta. Ako je tako trebalo bi da reaguju socijalne sluzbe. Ako nije onda je njihovo dete njihova stvar. Ja sam prosto vrlo obazriva u osudama.
Ne volim generalnlo etiketiranje na lose i dobre roditelje. I i dalje smatram da svi ti pomenuti argumenti, uzmimo da je sve tacno tako, pre znace da sto hitnije treba da krene u vrtic a ne da se dalje odlaze. Ili vi mislite da ce roditelji da se naprasno promene??

Evo ja kad dodjem u srbiju svi mi se stalno klanjaju bude mi neprijatno kako su mi deca divna, razumna poslusna i vaspitana. Bude mi neprijatno od silnih pohvala. I ja na primer mislim da to nije rezultat nikakve genijalnosti mene i mog muza iako se sigurno trudimo da ih usmerimo i vaspitamo, nesto je i genetika. Ja mislim da je jako jako bitan faktor sto so rano socijalizovani od 13 meseci, konsekventno 8 sati dnevno u vrticu bez prekida i pauza osim bas u slucaju kad su bas bolesni. Tamo su naucili mnoge stvari koje ja nebih mogla da im pruzim nacrtam i objasnim da sam sedela kuci i mazila ih i pazila do 3 godine i cuvale ih babe i strine. Rana socijalizacija je zlata vredna. To je prosto moje iskustvo i jasno mi je da se misljenja razlikuju.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.1.2019 14:10:51 >

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1063
26.1.2019 14:14:16   
jess021
Znam ja dobro sta su prednosti vrtica a isto tako znam kakvo je stanje u nasim vrticima. Smatram da bi najpre roditelji trebali da poprave sve sto moze pa onda da krenu sa vrticem. 
Iako kad vidim kakvo je stanje mozda i bolje da je u vrticu nego kuci.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1064
26.1.2019 14:15:16   
Maslacak15

IZVORNA PORUKA: jess021

Iako kad vidim kakvo je stanje mozda i bolje da je u vrticu nego kuci.

to pokusavam da kazem.user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1065
26.1.2019 14:18:59   
IvanaSK RR
Meni nebi cudilo da hoce da ga upisu u vrtic da bi ga sklonili od sebe i da imaju vise vremena za tv.. Naravno, necu da sudim, nije na meni. Ali da, i ja smatram da je vrtic zakon. I brdo stvari koje tamo nauce pitanje je da li bih ja kuci sve to mogla, stigla, setila se...
Socijalizacija koju vrtic daje je neprocenjiva.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1066
26.1.2019 14:21:50   
suzi kju
Socijalizacija je itekako bitna, tu se slazem.Nemam ja prava nikog da osidjujem, niti da  nekog nazivam dobrim ili losim roditeljem, ali za njih smem slobodno reci da su losi. Losi jer ne rade sa detetom, ne set_aju sa njim, ne igraju se sa njim, ne gnjave ga, ne maze ga, ne kupuju mu igracke, ne crtaju, ne boje, ne vode po komsiluku kod druge dece, ne vode ga u igraonicu, ne glupiraju se, ne zasmejavaju ga, samo kuca i telefon!!! Osudite me sto ovako pisem, ali je to nesto jace od mene, bezbroj puta sam plakala zbog tog deteta, mm je isto tako tesko, toliko mi je zao tog deteta. On j emeni sve vreme dok su bili kod nas govorio "mama". Srce maleno. Detetu fali ljubav i paznja roditelja. 
Moja rodjenja sestra je socijalni radnik, i sa njom sma pricala o svemu, ali nemam srca zbog tog deteta, zbog mm da bilo sta prijavim i alarmiram, smatram da nemam prava na to. 
Sve se nadam promenice se, i bice bolje. 

Vrtic je sigurno super stvar moja deca idu od 14-15 meseci, i super su vole da idu, socijalizivane su, naucile svasta tamo sto kod kuce ne bi. 
Ali sto ivana rece, i ja sam to napisala, da bi im vrtic bio resenje, da imaju vise vremena za sebe i svoj mir 

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1067
26.1.2019 14:25:54   
Sanjica26 RR
A da predjete vi u odgovaraju temu? Mozda dete sa posebnim potrebama. Samo ukucajte u pretrazivac. 

Mi smo rucali. Sad cemo da prilegnem. Veceras idemo na akademiju. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1068
26.1.2019 17:38:55   
vocicana
Ju boze kakve strahote. Ja samo mogu da kazem da se slazem sa Suzi kju, ali nije tema.
Mame ja juce vodila dete u igraonicu na rodjendan, super se proveo, toliko je pod utiscima bio da nije mogao da zaspi jos dugo. Sreca mila.
Raadim, pa posle u hladno porodicno gnezdo, grejanja nema vec dva dana, dogrevamo se. Kompletan Sirogojno program na sebe, plus cebe pa da se zabavljamo.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1069
26.1.2019 17:46:26   
Maraj
Vece mame...vec mrak...
Ja danas bila napolju sa L. Pa po kuci...citam sad sta ste pisale... radila sam i u Lipovici. Mislim to ke istavustanova kao Zavod pa terapeuti idu 2 puta godisnje sa "svojom decom" na 2 nedelje u Lipovicu. Terapeuti tamo dolaze od pon.do petka od 7 do 13h. Majke su tamo sa decom na smestaju te 2 nedelje. Vise se i ide na to da roditelji razmenjuju iskustva, druze se.
Ja ne znam dete. Nisam ga videla. Ali to sto mu nisu kupovali knjihice, ne smatram da je dete zapusteno.... ja se u globalu slazem sa svim sto je maslacak napisala i ne bi generalizovala.... a
Ali ti parovi i to ostalo sto se prikazuje postoji jer ljudi gledajh, pa i ljudi sa decom...kako ce ko vaspitavati decu, nije na nama....
Ali ne verujem da im nije tesko i da ne zele da pomognubsvom detetu cim su krenuli u Zavod. Vide onj da se dete "razlikuje" od osfale ali verovatno kriju to. Mozda nisu tip ljudi koji bi "kukali" prijateljima/ rodbini.
Ja samo zelim da pozdravim to sto krecu da rade sa detetom...
A operacija....pa mozda imaju strah...ne znam ...ili imaju neku drugu opciju...sta je sa onin flasterima? Da li je operacija jedina solicija....
Ne znam...ja sam u kontaktu sa roditeljima koji imaju decu sa kojekakvim problemima...i ne bih rekla da su nezainteresovani. Mozda deluju tako sa strane jer ih je strah ili ne zele da priznajh da njihivo dete ima neki problem...

< Poruku je uredio Maraj -- 26.1.2019 17:48:38 >

Direktna veza do poruke: 1070
26.1.2019 17:52:27   
Rosita
Uh, svašta se pisalo.
Nadam se da će biti bolje. Tako me je ganulo, suzi, to "mama".
I ja sam za vrtić.  N će od septembra ako ne bude morao pre. Lepše bi bilo da krene u svoju grupu lepo iz početka nego sad da ga bace bilo gde, pa dve adaptacije. D je krenuo sa 17 m, taman. 
Mm uvrnuo nogu juče na snegu. Nije otišao na posao, boli ga 🙁. 
D je kupio neki sat u knjižari i naučila sam gq za 10 minuta da gleda. U formi sat i broj minuta, krenuli od toga da nauči 5, 10, 15, 20 ...brojanje, što je skapirao odmah. Sankali se. Sad malog uspavah pa hoće da igramo riziko.
N je i dalje nećejed 😬
Voci, volim tvoje izbore reči :)
Teško je biti roditelj...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1071
26.1.2019 17:58:46   
vocicana
Rosita srce moje, treba da se upoznamo, tek bi me onda zavolela.user posted image pa bratemili kako da ga opisem, nego hladno, posmrzavasmo se danima, sve mi je vise muka, nego tako ti je to kada nesposobni ljudi vode vazne pozicije, btw zato je i smenjen, nesposobnjakovic!

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1072
26.1.2019 18:01:50   
emicaa
Rosita David je vec dvije godine nećejed 😂
Mi vecerali,sad cu ih malo pustiti da gledaju crtice pa ce jedno po jedno na kupanje.
Sledeci ponedeljak vodim Davida doktoru za djecije kozne bolesti.jedva su nas ubacili jer su puni do maja.i ovaj termin mozemo zahvaliti dermatologu kod kog smo do sad isli.on im rekao da ga ubace sto prije.
Suzi kju sad sam ukapirala o cemu je rijec,ali stvarno ne znam sta da kazem na sve to.Ali kad cujem rijec rijaliti slosi mi se

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1073
26.1.2019 18:20:43   
Sanjica26 RR
Kod nas nema dva dana grejanja. Ceo dan sam provela u kuhinji ali ja volim. ❤️

Sad prebiram koju haljinu sad da obucem za sutrasnju priredbu. S tim sto prvo u jednoj kombinaciji idem u crkvu. Vodim i svoju decu. Posle ih vracam i presvlacim se u crnu haljinu posto pevam u, nastavnickom horu. Posle se presvlacim u drugu haljinu. Bas je krejzi, ali sta da radim i druge se koleginice presvlace. Ne možemo da budemo sve vreme u uniformi. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1074
26.1.2019 18:52:54   
Maslacak15
Znas kako Suzi nemoj Mi zameriti na sali all vas dve Ste dve jetrve😀 a znas kako kaze narod. Tako pazi da ne preteras iako ti verujem da se iskreno brines za malisu.....
Ko Nas je.inace zima al.bez snega. Tj Palo je nesto nocas tek.toliko da ima tu i tamo poneki trag.svi smo nnokupu a Ana upravo razmazuje nesto po stollu aaaaa

Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo bebe Deda Mrazu: evo šta stvarno žel...
Mislite da je bebama svejedno koju će igračku dobiti ispod jelke? Možda će vas razuveriti ovo neobično i duhovito pismo,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here