Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 21:26:56
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Opušteno, ti si luda pa si luda
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 21:50:12
|
|
|
|
suzi kju
|
E nasla se ivana da to kaze 😆😛Ja pocela gsp malo veceras, lustere ocistila i prasinu ostalo sutra. Bas me nerviram sto sam zensko ccc, ciscenje, spremanje stana, peglanje, kuvanje pa jos i nocni razgovori, previse mi je to 😤
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 21:52:27
|
|
|
|
milicicak
|
Ivana, bravo za muza, bas je majstor. Hvali ga malo cesce. Nadam se da su bolesni bolje. Masnice, V je sa dva ipo meseca zaglavio u bolnici zbog bronhijalitisa, bio na kiseoniku i sto cuda i ja odlepim cim se zakaslje i procuri mu nos. Nama danas bili gosti, kasnili su dosta pa smo se skroz poremetili, jedva sam V malo pre uspavala... Meni je svekrva donela pre par godina gusciju mast za T, iscimala se zena da nabavi najstrasnije. A ja se zahvalila i nikad je nisam upotrebila. Pored nisitr, fizioloskog i fitobalma bas cu mast da mazem 😂
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 21:55:34
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Milicicak onda se u potunosti shvatamo.😑 Evo nas na inhalatoru. Danas nije toliko kasljao ali veceras uzas kao da je teze disao.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 21:57:42
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja jesam deci mazala gusciju mast, i stavljala u hranu i smem da garantujem za nju, nas je to spasilo.Jedno vreme nam se bas zaredjalo bronhitis pa upala pluca i jedva se iscupasmo tada od kaslja. Svinjsku nisam stavljala, cula jesam, probala nisam. I jedino sto sam radila od tih starinskih nacina je prokuvan bosiljak ostavim u njihovoj sobi da isparava.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:03:23
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo i moje dete se inhalira. Samo hipertoničnim rastvorom. Baš kašlje, možda mu opet dam xyzal. Suzi i ja sam stavljala bosiljak i čudno zvuči ali pomaže. Btw, upravo pijuckamo vince, prelepo je
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:13:35
|
|
|
|
milicicak
|
Ja ostavljam da isparava i bosiljak i zalfiju i majkinu dusicu a kad nemam to onda i grcki origano 😀 Masnice, ja mu ko blesava brojim respiracije i gledam kojom muskulaturom dise... Narocito sto se V stanje naglo pogorsalo i to u bolnici. Primljen je sa terapijom berodualom a 8 sati kasnije je bio na kiseoniku, urbazonu, pulmikortu i intravenskim ab. Mada je njemu kiseonik uveden preventivno, nikad mu saturacija nije spala ispod 96%. Obe privatne dr kod kojih sam vodila decu obavezno mere saturaciju pri svakom pregledu, rutinski. U dz im nikad niko nije izmerio sto je potpuno bez veze. A ti aparati uopste nisu tako skupi, oko 50-60 eura su. Razmisljala sam da ga nabavim 😂
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:16:16
|
|
|
|
Rosita
|
Voci, sinoc je imao T u veceras. Nije na ab. Pun je slajma, hripi. Kukao je bas dok ga inhalirah. Veseo kad spadne T. Kako preko noći toliko šlajma, majku mu? Mamajo, smanjuje otok sluznice kao. Operil je meni zakon. Ovo bezveze. Nisam mazala nikakve masti, nemam pojma. Ljubim vas.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:17:17
|
|
|
|
mati
|
Mi zavrsili sa inhalacijama, berodual i pulmikort, ali kod M u odeljenju pola dece sa T jos uvek. Mene nesto muci stomak, a popila sam malo rasonice. Psihicki se pripremam za ponedeljak, vracam se na posao posle sest nedelja. Pih...
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:21:01
|
|
|
|
mama Jo
|
E, i ja sam jedino bosiljak stavljala. Jaoj mati verujem ti, ja se psihicki pripremam kako cu da krenem da radim posle 3, 5 godine pauze... ali nisam jos ni pocela da trazim posao
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:27:38
|
|
|
|
suzi kju
|
Ana drago mi je da vam se dopada.Ja i mm smo konstatovali da je najlepše do sada. Ja pijem vrlo malo, ne smem jer pijem lekove, inace da nije lekova svako vece po casa.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:42:53
|
|
|
|
Ana RR
|
Suzi, lepše je nego prošli put, slađe. Mm se oduševio, on voli slatko Dete tek sad zaspalo. Ne pamtim kada je ovako kasno legao. Ceo dan nismo bili kući, izašli jutros u 9 i vratili se večeras u 9. Oči mi se sklapaju.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:44:24
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Milicicak i ja sam posle bolnice razmisljala da ga nabavim. Meni je on 10 .1 na 11.1 . Dobio gusenje ,nocu od 2 do 5 gusi se dete,a ja ne znam da je gusenje nikada videla, pena na ustima , inhaliraj ,cisti nosic, daj da sisa ,nista ne pomaze. Zovem mamu, ona je te zime bila sa hitnom na Kopu, kaze vodi ga odmah u hitnu, mi tamo kazu sto ste dosli nije mu nista. Memi je dete tu noc provelo na obicnom fizioloskom na inhalatoru od 5 do 7 i jedino je to odspavao.Odvedem ga ujutri kod nase dr kaze nije mu nista a on umrtvljen , samo gleda, ks odlicna, da nam antibiotik i inhalacije to je bilo oko 10. Mi u pola 11 kod maminog nacelnika ,kaze odmah Kraljevo i bolnica a nama je to jedno 120km od nas.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 22:47:26
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Njemu je saturacija bila 92 u zadnjem trenutku smo stigli,da smo slusali nasu dr i ostali kuci on noc ne bi docekao. Kada citam ozpustnu listu iz bolnice nije mi dobro.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 23:05:23
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Masnice, on se mukica bas namucio Ja sam stavljala svinjsku mast, to sam davno čitala na netu kad je sin bio mali, jer uvek imam domacu svinjsku mast.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 22.12.2018 23:44:43
|
|
|
|
vonavoj
|
Evo i nas iz decije bolnice,naplasile ste me sa tim kiseonikom,kako dise...bla,bla..popio hemomicin.posle 1h povracao,mi ga okupali,a njemu telo pomodrelo,kao da smo ga rashladili..pa ga gledam..zvala nasu dr.kaze rashladili ste ga.modra bi mu usta bila.ali neka ga neko.poslusa za svaki slucaj..treci dan,trebalo bi da je bolje,a meji se cini da nije.. Primi nas bas pulmolog,nagrdi nas sto ima skafander,i cebence..ko mu je dao hemomicin,bez krvne slike,on ne moze do trece godine da ima upalu krajnika,cepove.. Poslusa ga,izvadili krv i poslao nas kuci..mm ce ici za sat vremena po analizu i sta dalje.. A on spava na meni..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 0:57:58
|
|
|
|
Rosita
|
Von, u sličnoj smo situaciji. Evo ga na meni, ima T, 4 h od paracetamola nurofen, ako noćas ne odemo kod dr sutra ćemo opet, kašlje grozno. Veliki isto kašlje haos. Ljudi moji, šta je ovo ????
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 4:35:24
|
|
|
|
vonavoj
|
I po krvnoj slici virus,nikakav hemomicin ne treba,berodual...samo fizioloski i izvlacenje gustih slina..a njemu nos prazan...ko je ovde lud. Nema na plucima nista,to se cuje od gustog sekreta. Da nije pulmolog bio,pa i da brinem,ovako kontam bolje on zna nego drugi pedijatri. Da skidamo temp i sto vise tecnosti.. Rosi jel ste vadili krv?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 6:14:20
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Joj Von sta vas snadje. I stvarno sto mu navuce skafander a ima dete temp? Nemoj to raditi da dobije fras dete ugrejes ga fest u skafanderu. Mm meni vice da sam luda al ja se jos tog dodatnog pregrevanja bojim i ne utopljavam. Tek kad krene da ih probija znoj onda utoplim a ovog malog cak znoj ni ne probije. Jako mu sporo pada temp i ne preznoji se. Joj jadnicak sta ga snadje. Mogu misliti kako si se uplasila kad je pomodreo. Ja kad mi D jednom pomodrela stavila je brzo u kadu i dosla je k sebi nakon pet min. Pocele noge da joj plave. Drzala je skroz golu dok god je imala temp. Isto sam se odsekla. Mm kaze od januara cesto nece biti kuci. Divota.Moram psihicki da se pripremim 😬 Kod nas noc standardna. Budio se vise puta al sve ok. D nije povracala niti se budila. Pobegla sam na pola sata od mojih da ih ne gledam. Ja sam ujutru kriticna 🙄
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 6:29:39
|
|
|
|
Rosita
|
U dečjoj smo bolnici. Larungitis. Saturacija 95. Čekamo dalje
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 6:55:39
|
|
|
|
milicicak
|
Jao, Von mogu da zamislim kako si se uplasila. Dobro je sto na plucima nema nista. Rosi, drzite se. Mukica mala, bas mi je zao. Gde ste, u kojoj bolnici? Ako ste u Tirsovoj, obavezno zovi. Ja sam na dva min za sve sto treba Meni su objasnili da kod njih tako malih stanje moze da se drasticno promeni za dva sata... Ja sam V odvela kod dr zato sto je bio zapusen, jako je kasljao i nije hteo da jede, sav je bio pospan. I odmah nas je dr iz dz poslala kod pulmologa u bolnicu. Mini buba nikad nista takvo nije imala pa stvarno nisam imala iskustva... Elem, V me cas_tio spavanjem od 10 do 3:30, kao nova sam. Nadam se da ce i sad da produzi, ukakio se ali necu da ga diram.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 7:43:20
|
|
|
|
Maraj
|
Dobro jutro... Au zene...al.me naplasiste sad sa tim nalazima...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 7:46:35
|
|
|
|
vonavoj
|
Rosi,drzi se i javljaj!Mi smo ustali,mnogo je njanjav,sad cu da mu merim temp..prvo inhal,vadi sline i sad jede. Sreca pa lepo jede.. Kod nas uopste ne mere kiseonik..kao dve drzave,a bili smo u bolnici...A skafander sam mu obukla jer je okupan bio ,sta znam,i ja ih skidam kad imaju temp
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 7:56:25
|
|
|
|
Maraj
|
Pa i ja bih mu obukla skafander...kako cu sa detetom napolje na minus...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 23.12.2018 8:00:34
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Rosi drzite se. Bice sve ok. Javljaj se.Von super ste proslo. Meni je D upropastio pantenol njemu moras odmah jace. Zbog njegovg bronhijalotisa i ja se igram.Kod nas noc nikakva. Uopste nije spavao sem u rukama. A kako je on extra spavac ovaj tempo me ubija. Ali samo da mu bude bolje.
|
Anketa
Купање бебе.
пеперутка16
Да ли сте купали бебу пре него што вам је пупчана врпца отпала?