Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Ivanicaaa Hvala svima puno, malo sam se smirila i bolje se osecam sto se psihe tice... Nalaz koji sam ja dobila bprije pet dana (beta nalaz), vrednost se broji od ovulacije, a sa obzirom da je od tada proslo 5 dana, vrednost je morala da poraste bar dva puta, sto bi bilo 3856 (mozda i vise) sto bi znacilo da sam neka 5 sedmica, odnosno 7 od poslednjeg ana m. I to bi prema papiru koji ja imam, bila sasvim ok.vrednost. U ponedeljak imam zakazano kod ginekologa, pa cu znati sve, ali ja mislim da sam jedina osoba koja je probdela noc, razmisljajuci o beti i njenoj vrednosti, i racunajuci kad mi je bila oculacija. Totalno sam opaljena, i verovatno sam sad smorila i vas i sebe sa mojim paranojama, zabrinutosci i racunicom. Ja se izvinjavam, ali mi lakse bude kad se ovako raspisem, i kazem ono sto me muci... Svim buducim majkama cestitam trudnocu... Hvala vam jos jednom... Ivanice nisi jedina. Žene, bez da se ljutite na mene, ja ne kapiram to trčaknje po betu svako malo. Zar vam nije dovoljno da uradite test i vidite 2 crtice? Mislim, ako se to pokaže, šta će vam i beta? Naravno mislim na trudnice koje su prvi put trudne i nemaju neku istoriju BO ili bilo kojih drugih problema. Svakako u Srbiji zakazuju dosta ranije preglede, pa samim tim i potvrđuju trudnoću. Ne znam, ja sam betu radila samo kada nisam bila sigurna da sam trudna (čitaj imam još do mece, a morala sam tipa da snimim zub - pa je beta u tom slučaju najsigurniji pokazatelj). Sve ostalo, kada kasni ohoho i uradiš test i on pokaže dve crtice, čemu dodatno stresiranje i nerviranje oko bete???