|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
19.11.2011 18:48:38   
Odri Hepbern
Biki cestitam. Meni bas znaci kada vidim da je nekome uspela iui pogotovu sto ja idem u ponedeljak. Ovo ce mi biti druga. Koja je tebi? Gde si radila? user posted image

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 1126
19.11.2011 20:13:28   
bikki
Hvala vam,devojke!user posted image Inseminaciju sam radila u betaniji u ns,prvi put,iako sam u februaru i martu bila na stimulaciji,ali je ovulacija uvek padala za vikend,pa nista nije radjeno,jer ne rade vikendom. I sada sam uradila,i evo rezultata. Nadam se da ce i dalje biti sve u redu. Inace,pre tri godine sam operisala endometriozu,i jos uvek na jednom jajniku postoji,posto nisu mogli da uklone sve. Od tada i pokusavam da ostanem trudna. Spermogram mm je u redu.

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1127
21.11.2011 23:10:39   
Laneee
Menstruacija mi je kasnila,uradila test koji je bio pozitivan,zatim uradila beta hcg koji je bio 182.2 <5,istog tog dana krene mi braon iscedak,jako malo,koji traje vec 4 dana,odem danas kod ginekologa,on me prvo pregleda,uplasi me kako mi je beta mala,kako je pitanje da li je to trudnoca ,kako je ta krv neka stara i da to nije dobro,uradi mi ultrazvuk,kao nista ne moze da vidi,sem da je materica uvecana,moguce da je to trudnoca,mada mozda i biohemijska i da ce mozda da ode kroz menstruaciju....i kao da dodjem za deset dana......nista mi nije jasnouser posted image

(odgovor članu bikki)
Direktna veza do poruke: 1128
21.11.2011 23:14:39   
Nensi*
Kad si radila betu? Koji ti je dan ciljusa,tj koliko ti kasni?
betu bi trebala da ponovis posle dva dana i ako se duplira pravilno onda je sve ok. A taj braon iscedak moze da znaci i manjak progesterona.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1129
21.11.2011 23:14:43   
degu
Laneee pa nije mala beta za tako ranu trudnoću. Kakav je to DR? Uh što mrzim kad su tako surovi i neodgovorni.
Betu bi trebala da ponoviš 48 sati nakon prvog vađenja, da vidiš da li se pravilno duplira. Ako pravilno raste, znači da je trudnoća u redu.
To braonkasto se često javlja na početku trudnoće, obično za to DR-i uključe Progesteron, da čuva trudnoću.
Potraži mišljenje drugog DR-a.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1130
21.11.2011 23:15:23   
Nensi*
Degu,isto smo napisale user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1131
21.11.2011 23:16:26   
degu
Tek sad vidim user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1132
21.11.2011 23:16:49   
mazinjo
ne znam koliko ti kasni ali svejedno beta i nije mala,moj savjet ti je da odes kod jos nekog doktora ili da ponovis betu za dva dana ako se pravilno dupla onda bi trebalo sve biti ok
a sto se tice iscjedka mnoge zene ga imaju na pocetku trudnoce tako da ni to nista ne mora da znaci a moze da bude i prijeteci spontani,mislim sve je individualno.
ako je recimo sa trudnocom ok daju se obicno inekcije progesteron depo radi cuvanja trudnoce i moras strogo mirovati

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1133
21.11.2011 23:18:18   
mazinjo
e dok ja otkucah svoje pismo cure su vec napisale isto user posted image

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 1134
21.11.2011 23:20:19   
Nensi*
Bitno je da smo sve htele isto da joj kazemo. Tako da Laneee,menjaj doktora pod hitno!

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 1135
21.11.2011 23:23:52   
Laneee
Kasni mi 10 dana,betu sam radila pre 4 dana sad u petak,bio je vikend,pa reko ajde on ce mi nesto reci danas,medjutim sve sto sam od njega shvatila je da ja ili cu da imam pobacaj ili da ni nisam trudna,nista pozitivno,njemu je ta beta bila skoro nista kako on kaze,jedva trudnoca,radicu sutra ponovo

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 1136
21.11.2011 23:25:35   
mazinjo
definitivno potrazi drugo misljenje,taj da ista zna rekao bit ti da ponovis betu

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1137
21.11.2011 23:25:36   
Nensi*
Visina bete zavisi i kada je bila ovulacija,ako je bila malo kasnije,normalno je i da je beta manja. Ponovi ti sutra betu i javi rezultate,a mi navijamo da sve bude ok user posted image

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1138
21.11.2011 23:27:44   
mazinjo
slazem se Nensi user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1139
21.11.2011 23:29:06   
degu
Laneee beta zavisi i kad je bila implantacija, nekom se oplođena jajna ćelija usadi posle 10-12 dana, ako su ti malo duži ili neredovniji ciklusi, moguće je da je i ovulacija bila kasnije.
Ajde navijamo za jednu lepu visoku betu user posted image

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1140
21.11.2011 23:35:22   
Laneee
Ma on mi je rekao da izvadim betu za deset dana pre nego sto dodjem kod njega,ne znam zasto je toliko pricao o toj biohemijskoj trudnoci,ne davajuci nikakve sanse da je mozda ipak u pitanju normalna,citala sam ovde isto da taj braon iscedak moze biti i stara krv,a on kad me je pegledao rekao je da je stara krv i da to nije dobro......ma uzas,istraumirana sam od veceras....Idem sutra opet da vadim betu,pa cu videti,valjda ce biti sve ok,hvala vam punouser posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1141
21.11.2011 23:43:11   
Nensi*
Nemoj da razmisljas negativno,sutra cim ustanes pravac laboratorija user posted image
Mislimo na tebe user posted image

(odgovor članu Laneee)
Direktna veza do poruke: 1142
22.11.2011 9:54:16   
malenac76
IZVORNA PORUKA: bikki

Hvala vam,devojke!user posted image Inseminaciju sam radila u betaniji u ns,prvi put,iako sam u februaru i martu bila na stimulaciji,ali je ovulacija uvek padala za vikend,pa nista nije radjeno,jer ne rade vikendom. I sada sam uradila,i evo rezultata user posted image .....

bikki cestitammmmmm user posted image  ja cu uskoro na drugu IUI pa me bas raduje kad vidim da je nekome uspjelo user posted image
napisi nam malo o samoj proceduri posto je svugdje razlicito. koliko si imala folikula? koliki su bili kad si primila pregnil? koliko poslije pregnila ti je radjena IUI?
bice sve super user posted image

(odgovor članu bikki)
Direktna veza do poruke: 1143
22.11.2011 10:26:10   
bikki
Malenac user posted image ,hvala puno,ali jos uvek sam u nekom strahu,jer jos nisam bila na ultrazvuku,a ni betu nisam vise vadila. Sto se tice postupka,klomifen sam pila od petog dana ciklusa,jedanaestog dana mi je radjena folikulometrija:endometrijum 6.5,na levom jajniku folikuli 21mm,16.5mm i 13mm. lh test je bio pozitivan trinaestog dana u 14h,a pregnil sam primila tek u 21h,dok sam nasla ko ce da mi ga da,jer je bila nedelja. U ponedeljak sam otisla u betaniju,donela uzorak u 8h,a inseminacija mi je radjena u 11h. Lezala sam nekih 15-tak minuta i to je to. Urtogestan sam uvece popila,a sutradan i sledecih 13 dana,stavljala vaginalno. Nadam se da ce ti ovaj put biti uspesan,ustvari sigurna sam! user posted image

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 1144
22.11.2011 10:39:13   
malenac76
bikki mila ma bice sve super user posted image
kad ponovo radis betu?
meni su prvi put cekali 46h od pregnila do IUI i to mi se cini bas dugo user posted image  pokusacu sljedeci put da nekako izmudrujem da mi ranije urade IUI. nisu mi prepisali ni utrogestan

(odgovor članu bikki)
Direktna veza do poruke: 1145
22.11.2011 11:00:17   
bikki
Juce sam bila u betaniji,da se javim doktorici,da me pregleda i kaze sta dalje,medjutim kod nas ti je haos,tako da uopste nisam stigla na red. Sad pokusavam da zakazem,tako da cu sacekati ultrazvuk,a betu necu vaditi. Ja sam se bojala sto je meni proslo samo 14 sati od davanja pregnila do inseminacije,ali tamo me nisu ni pitali kad sam ga primila. Cim sam ga dobila,tu noc skoro nisam ni spavala koliko me je bolelo u krstima,pa sam zakljucila da je odmah poceo da deluje. Ti,ako imas mogucnosti slobodno im kazi sta zelis,posto kad radis drzavno to bas i nije moguce. A za urtogestan ih pitaj,ne verujem da on moze da skodi. 

Direktna veza do poruke: 1146
22.11.2011 11:23:35   
malenac76
radim sve privatno. ali opet dr bi trebalo najbolje da znaju sta, kad i kako ali ja nekako nemam povjerenja. guzva je i mislim da nas samo odradjuju ko na traci i ne misle puno o pojedinacnim slucajevima. sljedeci put cu traziti da mi IUI bude nekih 36h poslije pregnila pa poslije mozemo jos malo podebljati seksom.
rano ti je jos za UZ. mozda samo da ponovis betu pa onda sacekaj za UZ. samo ce te nasekirati kad ti kazu da se jos nista ne vidi

(odgovor članu bikki)
Direktna veza do poruke: 1147
22.11.2011 11:28:21   
mine
user posted image

please...daj malo detalja na temi inseminacija...ko ti je radio ins?

pocela sam da verujem da nikom ne uspeva..extra

(odgovor članu bikki)
Direktna veza do poruke: 1148
22.11.2011 11:53:22   
bikki
Zakazala sam pregled veceras,pa nek dr odluci da li ce raditi ultrazvuk ili ne. A u pravu si da bi se samo jos vise iznervirala. Ovde ima raznih iskustava i nacina na koji se radi IUI,e sad sta garantuje da li ce biti uspeha ili ne..nemam pojma. Ja samo znam da sam ja mislila da nema sanse da uspe i tako se ponasala(mozda glupo,ali nisam zelela da se razocaram),a eto na kraju je ipak uspelouser posted image Sto zelim i tebi i svima vama user posted image

Direktna veza do poruke: 1149
22.11.2011 11:55:29   
bikki
Mine,selim se na temu inseminacija..user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Koje doba dana je najbolje za zatrudneti?
U kojim mesecima i delovima dana su koncentracija spermatozoida, ukupan broj spermatozoida i normalna morfologija najveć...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here