|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
27.4.2011 13:56:28   
analiza
Drage moje, vec neko vreme vas pratim, nisam bila nesto aktivna, ali mogu vam reci da ste super i da su mi vasa iskustva mnogo puta pomogla.
Sada vam se javljam posto mi treba vase misljenje. Pre nedelju dana i ja sam konacno ugledala svoje user posted image , bila sam presrecna, jer smo se vec duze vreme trudili...
Na dan kada je trebalo da dobijem izvadim betu koja je bila 97, dva dana kasnije ona je iznosila 231, i ja presrecna, jer se duplira kako treba. Medjutim, juce sam ponovo izvadila betu, znaci 4 dana od predhodne bete, i ona je samo 713. Sad sam sva preplasena, jer po ovome ispada da se nije lepo duplirala. Molila bih vas za vase misljenje i iskustvo, posto premreh od straha da nesto nije u redu...

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 651
27.4.2011 13:59:14   
Anoniman
A sto ne bi bilo u redu???Pa ne mora ona da se duplira u milimetar..Nekad manje nekad vise..Bitno je da raste, a kod tebe je to slucaj...Opusti se i uzivaj u trudnociuser posted image

(odgovor članu analiza)
  Direktna veza do poruke: 652
27.4.2011 14:05:27   
Vika
Slažem se sa Verkom! Posle testa sam samo jednom odradila betu da bih potvrdila trudnoću i nisam se više time opterećivala. Naravno, izuzetak je ako na tome insistira tvoj ginekolog

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 653
27.4.2011 14:17:36   
analiza
Devojke, hvala vam puno na tako brzom odgovoruuser posted image , znaci mi puno. Malo ste me umirile, mozda sam ja sve malo vise bukvalno shvatila... Sutra cu ici kod ginekologa, posto sam tek usla u 5 nedelju, po nekim mojim proracunima, nadam se da ce moci nesto da se vidi, a i videcu sta ce reci za betu.

< Poruku je uredio analiza -- 27.4.2011 14:21:42 >

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 654
27.4.2011 14:22:33   
Vika
Malo je rano, možda gestacioni mešak ali biće draga, biće uskoro mali embrion a onda i velika  beba

< Poruku je uredio Vika -- 27.4.2011 14:23:00 >

(odgovor članu analiza)
Direktna veza do poruke: 655
11.5.2011 13:00:25   
Anoniman
Molila bih vas za informaciju.... da li se uput za Beta HCG vađenje krvi dobija od lekara opšte prakse kao i za utvrđivanje krvne grupe? Šta je još od uputa potrebno tražiti prilikom odlaska kod lekara?
Hvala vam unapred.

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 656
11.5.2011 13:08:05   
Ana RR
Betu HCG je najbolje da uradiš privatno, ne znam da li državni ginekolog daje uput za to. A uput za krvnu grupu ti može dati i dr opšte prakse (institut za transfuziju krvi u Beogradu prihvata od bilo kog lekara).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 657
11.5.2011 13:08:09   
liliana
Uput za  "Betu" uglavnom daje ginekolog, a ne lekar opšte prakse.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 658
11.5.2011 13:12:48   
jance
da, i meni je dao ginekolog, kad sam radila nalaz krvi u drzavnoj laboratoriji, i to daje mislim ako trudnoca nije vidljiva na UZ ili ako nesto nije u redu sa ranom trudnocom..
i uput za krvnu grupu sam dobila od ginekologa isto....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 659
11.5.2011 13:18:07   
Anoniman
Hvala vam mnogo :)  

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 660
14.5.2011 2:31:19   
JasnaM
Dragi svi, danas sam radila betu i rezulat je 76 (to je nekih 13 dana od odnosa). Zadnju user posted image  sam imala 15.4, da nije ovo premalo? Generalno se uklapa u tabelu za 4 nedelju ali vidim u prethodnim postovima pocetne su bile mnogooo vise :( .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 661
14.5.2011 7:52:49   
jelena038
IZVORNA PORUKA: liliana

Uput za  "Betu" uglavnom daje ginekolog, a ne lekar opšte prakse.
meni daje lekar opste praxe.

jasna, ponovi betu za dva dana, ako se pravilno duplira, nemas razloga za brigu.user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 662
14.5.2011 7:55:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JasnaM

Dragi svi, danas sam radila betu i rezulat je 76 (to je nekih 13 dana od odnosa). Zadnju user posted image  sam imala 15.4, da nije ovo premalo? Generalno se uklapa u tabelu za 4 nedelju ali vidim u prethodnim postovima pocetne su bile mnogooo vise :( .

Pa nisu ti svuda referentne vrednosti iste.

(odgovor članu JasnaM)
  Direktna veza do poruke: 663
14.5.2011 8:07:56   
ksenija81
Kako mislis nisu? Zar za Bhcg nije svuda ista vrednost? manje od 5 nije nista, a sve ostalo po tabeli user posted image

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 664
14.5.2011 8:10:26   
jelena038
negde manje od 1 nije nista. kod nas npr.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 665
14.5.2011 8:10:50   
Anoniman
Jeste , od <5 nije trudnoca..To je jedino sto vazi svuda.
Nisu u svim labaratorijama ref. vred. iste. Kad sam ja zatrudnela i vadila betu ona je bila 70, a ref. vred. za tu nedelju trudnoce (petu)je bila 35-100.
Sve zavisi kako odredjena lab. postavlja reference.

Direktna veza do poruke: 666
14.5.2011 8:16:29   
ksenija81
Aha, mada beta od 70 znaci trudnocu ali je samo pitanje koliko je proslo vremena...

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 667
14.5.2011 8:18:37   
Anoniman
Da.
A meni mirise da je ova devojka imala iste referentne vrednosti kao ove o kojima pricam.

Direktna veza do poruke: 668
14.5.2011 9:07:32   
plačljiva
JasnaM, mislim da ti je beta ok.Ponovi je za 2 danauser posted image user posted image user posted image .Sve ispod 5 nije trudnoća.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 669
14.5.2011 9:12:43   
Suncicabg
Ja mislim da je najvaznije da se duplira pravilno

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 670
14.5.2011 9:27:40   
smeskicTB
IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Ja mislim da je najvaznije da se duplira pravilno

i ja sam dosla do ovog zakljucka..u prosloj trudnoci mi je prva beta bila 107, za dva dana je bila 208 i to je bilo odlicno..samo sto je za cetiri dana bila 227..i to je bio znak da nije nesto u redu..
znaci, samo da raste, raste, rasteeee...

inace, ja sam je radila u privatnoj laboratoriji. nisam znala da moze u drzavnoj.

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 671
14.5.2011 11:21:47   
vision
kod mene u domu zdravlja, recimo, moze da se uradi beta, ali se isto placa, nekih 700-800 din i ne treba nikakav uput, samo dodjes u laboratoriju. a privatno sam placala oko 1400 din. cini mi se.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 672
14.5.2011 11:25:11   
JasnaM
Hvala svima :)
U principu ovo bi bila bas rana trudnoca (oko 14 dana :) Po referentnim vrednostima gde sam radila sve vise od 5 jeste trudnoca a za cetvrtu nedelju (sto bi mojim proracunima ja trebalo da budem s obzirom da mi je poslednja m bila 15.4) jpo papiru koji su mi dali u labaratorijji je predvidjen raspon od 40-6230.  E sad mojih 76 mu dodje bas malo kad vidim da moze da ide do 6 hiljada a da bude gore jutros uradim test koji je negativan user posted image  pa me sve to buni user posted image  Uh, ne znam da li neka labaratorija radi u nedelju da ponovo uradim betu, ako ne onda ponedeljak...javljam u svako slucaju i nadam se da je sve ok i da je na putu user posted image
Uh drzite fige user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 673
14.5.2011 11:28:40   
Anoniman
Da, tebi su drugacije referentne vrednosti. po onoj tabeli koju sam ja radila, ti bi mozda imala betu oko 20, a zato ti test i ne pokazuje. To nije malo, pogotovo ako ti je bila kasnije ovulacija. Nemoj da se plasis. Beta iz krvi nikad ne laze. Ono sto bi trebalo da uradis jeste, da za dva dana ponovo izvadis betu. Ako se duplira kako treba, sve je ok i mozes da se opustis. Za dva dana bi trebalo da ti bude izmedju 120 i 200.

(odgovor članu JasnaM)
  Direktna veza do poruke: 674
14.5.2011 11:51:53   
smeskicTB
Jasna, drzim ti jako , jako palceveeee!
beta zaista nikada ne laze, ali je opet potrebno neko vreme da i ona raste..
ne znam da li si u beogradu..ako ti znaci, znam sigurno da biomedica radi 24h, svim danima i rezultati su za 2-3h. tacnije, njihova centrala, na slaviji radi smao tako, a ostale laboratorije rade samo subotom..cena bete je oko 820din. toliko smo i snaja i ja placale pre nekih mesec ipo dana.user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here