dekidaki0206 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/18 [chat] (2.11.2018 14:18:21)
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Zdravo svima, nisam htela ranije da se upisujem u spisak posto ne znam koliko cu uspevati da budem aktivna. Inace termin mi je 4.4.2019...Ako vam nije problem samo taksativno da mi navedete sledece preglede nakon ekspertskog ultrazvuka. Znam za ogtt u 26-28 nedelji, ultrazvuk izmedju 32 i 36 i ctg koji krece od devetog meseca. Treba li jos nesto, koliko cesto ste radile vag i cerviklani bris, manuelne preglede i sl.? Hm, ja sam radila double i Q test. Jednom mesečno u.z., krvna slika, biohemija i urin. Cervikalni i vaginalni bris sam radila na početku, oko 10. nedelje, sve je bilo u redu, i evo sad 35. nedelja pred porodjaj treba da radim. Ogtt nisam radila jer mi šećer nikada nije prelazio 4.5, tako da nije bilo potrebe. Sad od 34. nedelje idem na ctg jednom nedeljno. Dobila sam uput da vadim antitela za hepatitis B (to svaka trudnica treba da ima) i mislim da je to to :) Poslednje vadjenje krvi kad udjes u deveti mesec treba da ima i vreme krvarenja i p.v. jer se spremas kao za operaciju (ukoliko moras na carski hitno, zgodno je da imas to). Eto valjda sam sve napisala. :) Krvnu grupu i rh faktor obavezno, to bi vec oko 25. trebalo da izvadis ako nemas.
|
|
|
|