prase -> RE: Te neizdržive bake (15.7.2010 12:39:58)
|
Moje iskustvo sa bakom (mojom mamom) je skroz suprotno: smatram da je previse stroga, da ne kazem gruba, sa Urosem. Juce smo imale poslednju trzavicu na tu temu... On je dirao nesto sto ona ne voli da dira, ja na pola metra od njega, nadgledam. Kapiram da je dovoljno sto sam tu, sprecicu katastrofu ako je na pomolu. Ona odjednom skace, otima mu to iz ruku, ali bas otima uz komentar: E ne moze to! Ostavi! Ostavi! Dete pocinje da place... Ja je pitam moze li to nekim mirnijim tonom da se kaze, moze li da se uzme bez otimanja? Da je dosla i rekla: Daj baki to - on bi joj dao... Ne razumem. Kao da je ljubomorna na njega. Primer broj dva. Kod mame zivi jedan pas, koji je kao moj, a u stvari smo ga uzeli zbog nje, duga prica. Elem, ja sam obelezena da sam je dovela (zenka je u pitanju) a mama je odlucila da je zadrzi kada nije mogla sa nama u podstanarski stan. E sad, taj pas je mator i ima probleme sa kukovima, nije za gnjavljenje. Nasa prva taktika je bila da pustimo Urosa da se igra sa njom uz nase nadgledanje kako on hoce i da samo snimamo reakcije. Jednom se desilo da je ona zarezala na njega i iskezila zube. Meni je to dosta i ne zelim vise nista da isprobavam - jednostavno, njih dvoje ne mogu da budu u istoj sobi, osim u nekoj varijanti da ja drzim Urosa u rukama a on je mazi po glavi. Moja mama ima veliki problem sa tim: "Pustimo je, jadna je sama tamo, nece ona njega, pazicemo... " I onda ja kazem: "Dobro, ali ti ces da pazis nju a ja njega" i cim se okrenem ona je na drugom kraju stana i uopste ne gleda... O momentima nepaznje tipa mesarski noz na ivici sudopere, kaktusi na visini 0.5m po celom stanu, sirom otvoren prozor ispod kojeg je kauc na koji Uros moze da se popne i sl. necu ni da govorim... Nemoguca je! I strasno se ljutim i strasno joj prigovaram, a ona misli da sam luda?!
|
|
|
|