Didy -> RE: Novi stan-useljenje (10.2.2022 23:01:38)
|
Imam jedno pitanje pošto sam teški laik. Dogovorili smo pre godinu dana sa jednim vrlo pouzdanim investitorom da kupimo stan u izgradnji. Tad je postojao samo nacrt, čekale su se dozvole. Zgrada je počela da se gradi, trebalo bi uskoro da bude pod krovom. Neki dan smo bili da vidimo, zadovoljni smo, ispoštovan je svaki dogovor (neke prepravke unapred). Investitor nas je pitao danas da li se slažemo da potpišemo predugovor i da damo kaparu 20%. To je nekih 11 hiljada evra. Mm je nešto zabrinut - kao zgrada je daleko od kraja, ti daješ 11 hiljada evra, ako se nešto desi, kako ćeš se naplatiti... Kad se inače daje kapara kad je stan u izgradnji i koliki iznos se daje? Moram da napomenem da je ovaj investitor stvarno pouzdan, gradi dosta zgrada odličnog kvaliteta, advokat kaže da nikad nikoga nije prevario i da svi vole s njim da sarađuju. Inače je dobar drug moje sestre i zeta, ima svoj porodični posao, ne živi od izgradnje zgrada, to mu nije osnovna delatnost, finansijski je stabilan i normalan čovek. Hoću da kažem da ja imam apsolutno poverenje i sve mi nekako odgovara od prvog viđenja i dogovora s njim. Mm je taj koji uvek zamišlja u svemu najgori mogući scenario i pravi probleme gde ih nema (po meni). On kaže da ja nisam realna i da sam naivna, da uvek verujem ljudima više nego što treba.
|
|
|
|